V „kuřecím mase“ z laboratoře byla nalezena DNA z hlodavců

V „kuřecím mase“ z laboratoře byla nalezena DNA z hlodavců

Skutečné maso má být v budoucnu velkou vzácností, jak plánují globalisté. Mezitím chtějí lidstvo přeučit na vegetariánství či dokonce veganství, protože z jídelníčku se má vyřazovat i skutečné mléko a vejce. Místo živočišných produktů by měly existovat náhražky v podobě hmyzu nebo masa laboratorního.

Z toho důvodu se již schvalují ke konzumaci některé druhy hmyzu (v EU jsou nyní povoleny 4 druhy hmyzu a u několika dalších schvalovací proces probíhá, stejně jako u umělého masa) a ve velkém se staví továrny na výrobu různých náhražek masa, mléka i vajec.

Tyto náhražky mají být časem nabízeny těm, kdo nebudou chtít přejít na veganskou stravu. Ostatně, všimněte si, jak jsou v poslední době propagovány náhražky mléka.

Umělé laboratorní maso má zatím jeden zásadní problém, který nepodporuje jeho distribuci ve velkém: je příliš drahé. Nyní je proto hlavním cílem vymyslet výrobní proces tak, aby se postupně cenově vyrovnalo masu skutečnému. Podobné snahy jsou nyní u hmyzu, který je zatím výrazně dražší než maso, byť značně zdražené.

I když je umělé maso propagováno jako „udržitelná náhražka“ s tím, že se tímto eliminují „dýchající a prdící“ zvířata, ve skutečnosti se zjistilo, že jeho výrobní proces vyprodukuje víc CO2 než je tomu v případě masa ze zvířat.

Nicméně přesto je toto „maso“ propagováno a například ve Španělsku se již staví největší továrna na jeho výrobu na světě. Ta má zřejmě do budoucna zásobit celou EU.

Ve výrobě umělého masa jsou ovšem velmi napřed v USA, kde byl jeho prodej nedávno schválen. Mezitím se ukazuje, že v případě umělého masa vlastně ani nemusíte vědět, co ve skutečnosti jíte…

Miliardáři investují nemalé peníze do pěstování imitace masa v laboratoři. Výsledek však není uspokojivý pro lidské zdraví ani pro životní prostředí. DNA hlodavců byla objevena například v buněčné linii od společnosti Upside Foods, která vyrábí syntetické kuřecí maso.

V posledních letech významně vzrostl obrovský průmysl náhražek masa. Patří sem i syntetické maso z laboratoře. Je však více než sporné, zda je to pro lidi i životní prostředí zdravější než maso.

Americký osteopatický lékař Joseph Mercola nyní informuje na svém Substacku o problémech Upside Foods s průmyslovou výrobou syntetického kuřecího masa. 

Společnost má vedoucí postavení na trhu s umělým masem. Podle Mercoly se Upside musel potýkat mimo jiné s problémy s kontaminací DNA hlodavců v jedné ze svých „kuřecích buněčných linií.“

Syntetické maso je uváděno na trh jako ekologicky šetrná alternativa k masu, zejména společnostmi ze Silicon Valley

Lékař však nečiní pozitivní závěr. Poukazuje na studii, která naznačuje, že dopad produkce masa pěstovaného v laboratoři na životní prostředí je „pravděpodobně řádově vyšší“ než průměrná produkce hovězího masa.

Pokud jde konkrétně o emise CO2 : Ať už je názor na toto téma jakýkoli, tolik vychvalovaná údajná „klimatická šetrnost“ laboratorního masa se nezdá odpovídat skutečnosti. 

Další práce přichází k závěru, že i při použití obnovitelných zdrojů energie by uhlíková stopa laboratorního kuřecího masa mohla být podobná jako u konvenčního drůbežího masa.

„Zdá se, že pro spotřebitele to není o nic lepší. V testech společnosti Upside například v některých vzorcích nalezli 20krát více olova než v konvenčně chovaném kuřeti,“ řekl Mercola.

Laboratorní masná výroba také často využívá živočišné složky (zvířecí embrya). Tím je porušena zásada produkce masa bez zabíjení zvířat.

Ačkoli byly prezentovány drahé bioreaktory z nerezové oceli, Upside podle osteopata vyrábí pouze malá množství syntetického masa v plastových nádobách na jedno použití.

Mercola poznamenává, že farmáři, kteří produkují organicky, spolupracují s přírodou, zatímco startupy v potravinářském průmyslu spoléhají na geneticky modifikovanou mikrobiální fermentaci.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 22 Průměrně: 5]

6 thoughts on “V „kuřecím mase“ z laboratoře byla nalezena DNA z hlodavců

  1. Ved je to o prachoch. Tej spinavy hajzel gates chce z toho prachy. A este trepe, ze ako to maju krajiny prveho sveta zaplatit krajinam tretieho sveta, aby to malo byt lacnejsie. Vsetko co sa deje je len na okradanie ludi. Kto to nevidi je uplny debil. To je jedno kolko C02 sa tym vypusti. To sa da zmanipulovat. Nekupovat tento hnoj, ked to nechcete mat v buducnosti nanutene. A nepodporovat farebnych peniazmi, ked ich v Europe nechcete mat. Tuto spinu farebnu a globalisticku treba vyhladovat. Jednoduche.

  2. Cíl vidím že milionáři budou žrát maso a zbytek světa cvrčky, laboratorní maso a zelené. Kdysi se propagovaly chaluhy, že by jich bylo málo?

  3. Kdo vi neco o slepicich, tak mu je zname, ze slepice sezere vsechno. Klidne i mys nebo jesterku, jen ma problem vytrhat chutne casti. Kdyz sezere mys, tak si nejsem jisty zda mysi DNA tim muze vejit do DNA slepice. Myslim ze ne, nebot kousky mysi se v zaludku sleice rozlozi. Ale mohu se mylit, nejsem odbornik, jen umim jeste uvazovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/v-kurecim-mase-z-laboratore-byla-nalezena-dna-z-hlodavcu/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings