Je snad náhoda, že právě nyní, kdy v EU probíhá schvalovací proces laboratorního masa, se staví největší továrna na toto „falešné maso“ na světě?
Na náhody příliš nevěřím, spíš se zdá, že právě na území EU dojde ke snaze o rychlé nahrazení masa, mléka a vajec za umělé produkty nebo hmyz.
Je tedy nejspíš očekávané, že právě zde bude největší poptávka po různých náhražkách, které jsou však podle mnoha důkazů nezdravé, ale ve skutečnosti ani nejsou „udržitelné,“ jak požadují klimaalarmisté.
Největší světová společnost na zpracování masa, brazilská společnost JBS S.A., oznámila plány na výstavbu největšího závodu na výrobu umělého masa na světě v San Sabastianu ve Španělsku.
Továrna bude postavena společností Bio Tech Foods, dceřinou společností JBS, která získala podporu španělského institutu pro zahraniční obchod na výzkum a kultivaci těchto buněčných linií pro výrobu, podle zprávy Northern Ag Network.
„Výzkum buněčných linií, kultivovaných médií a biomateriálů pro jejich správné biologické zpracování, které umožní výrobu laboratorního masa (investMEAT), umožní vysoce efektivní výrobní linku kultivovaného masa, která vyřeší výzvy současné technologie spojené se škálovatelností. “
Továrna bude schopna produkovat více než 1 000 tun umělého hovězího masa ročně a JBS uvedla, že by ve střednědobém horizontu mohla rozšířit kapacitu na 4 000 tun ročně.
Spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Bio Tech Foods Iñigo Charola dodal ve svém prohlášení: „S výzvami kladenými na globální dodavatelské řetězce nabízí kultivované bílkoviny potenciál stabilizovat potravinovou bezpečnost a globální produkci bílkovin.“
JBS vlastní velký segment amerického masného průmyslu a část tohoto laboratorně pěstovaného masa se pravděpodobně dostane ze Španělska do celé Evropy, USA a dalších zemí.
Stáda hovězího dobytka v USA jsou v současné době na nejnižší úrovni od roku 1962 a hovězí maso je každým dnem dražší v důsledku historicky nízkých zásob. Farmáři porazili většinu svých stád, protože si nemohou dovolit nakrmit je kvůli rostoucím cenám kukuřice.
Také v Evropě se stáda dobytka likvidují, přičemž země jako Nizozemsko, Irsko, Velká Británie nebo Německo (ale v podstatě i celá EU) se zavázaly k likvidaci hospodářských zvířat s tím, že například v EU by měl být velkochov dobytka do roku 2035 postupně ukončen.
Obří továrna na falešné maso ve Španělsku má být spuštěna v polovině roku 2024.
Jedním ze způsobů, jak jsou tito „inovátoři“ schopni pěstovat kultivované falešné maso tak rychle, je využití schopnosti replikace zvířecích rakovinných buněk.
Wilkinson řekl:
„Rádi s tím budeme soutěžit, ale spotřebitel musí u pultu vědět, co kupuje. Jen nechci, aby hovězí průmysl šel cestou toho, co se stalo s mlékem, aby ztratil schopnost identifikovat náš produkt jako jedinečný a přirozený.
Mohou říkat, že je navržen tak, aby nakrmil svět, ale krmí svět nepřírodním produktem a je to produkt, jehož výroba bude vyžadovat více energie, a neříkejte mi, že je to udržitelné.“
Ve světě, který zešílel posedlostí eliminovat uhlík, je tato iniciativa falešného masa údajně způsob, jak vykoupit zpět některé uhlíkové kredity, aby se vyvážil údajný negativní dopad CO2 na životní prostředí.
Přitom výroba masa v laboratoři za sebou zanechává ještě více uhlíku než kolik se ho vyprodukuje na skutečné farmě…
Je to jednoduché, nekupovat. Jak umělé maso, tak cvrččí protein a vymačkané červí máselko. Když mohou zkrachovat a zavírat obyčejné firmy a farmy, tak i zde se to projeví jako nerentabilní.
Preč z EU !!! Preč z EU ! Preč z EU ! Kurvy satanské slobodomurárske zvrátené a tupe !!!
Len si uvedeomte, všetko majú naplánované, postupnú likvidácia všetkého prirodzeného a zdravého, potom cez vysokú infláciu, drahotu a pod. budú tlačiť masy ľudí do lacného jedovatého rakovinotvorného mäsa a všetkého umelého !