Laboratorní maso vyrobené z krve nenarozených krav – další ústupek klimaalarmistům

Laboratorní maso vyrobené z krve nenarozených krav – další ústupek klimaalarmistům

Jak jistě víte, tak jedním ze stěžejních úkolů všech zemí, zapojených do globalistických plánů Agendy 2030 je výrazné omezení konzumace masa. Výrazná redukce chovů hospodářských zvířat má údajně mnohem rychleji docílit uhlíkové neutrality. Dobytek totiž nadměrně prdí a zanechává tak údajně příliš velkou uhlíkovou stopu.

Globalisté samozřejmě ihned nabídli několik řešení. Jedním řešením jak přijímat potřebné bílkoviny má být konzumace hmyzu, což znamená, že například v EU je již zcela legální prodej některých druhů hmyzu a výrobků z něj. Mimo to se začalo i s produkcí umělého masa – drůbežího i hovězího, do jehož výroby se pustil i Bill Gates. Maso se již dokonce vyrábí i na 3D tiskárnách, ale jen málokdo tuší, z čeho vlastně takové „umělé maso“ pochází…

Ačkoli je to nabízeno jako řešení problému velkochovů, tak  to, co průmysl nazývá „kultivovaným masem“ je ve skutečnosti vyrobeno z fetálního hovězího séra, což činí laboratorně pěstované maso drahým a neetickým.

Mnozí ze světové elity – Bill Gates, Jeff Bezos a Richard Branson – chválí laboratorní maso jako cestu vpřed, jako klíčové řešení k ukončení každoročního zabíjení miliard zvířat ve velkochovech a řešení klimatické krize.

Řada hollywoodských velikánů, jako jsou Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr. a Ashton Kutcher, investovala miliony dolarů do laboratorního masa – nebo jak to nazývá průmysl, kultivovaného masa – masa vyrobeného ze skutečných zvířecích buněk pěstovaných v laboratoři.

Kutcher, který investoval do izraelského startupu MeaTech, uvedl, že tato technologie podpoří průmyslovou výrobu kultivovaného masa, která je klíčem k udržitelnější a čistší produkci masa.

Podle investigativního novináře Toma Philpotta je zde však jeden problém: Kulturní masný průmysl má „krvavé tajemství“, které by mohlo zabránit tomu, aby se někdy stalo umělé maso realitou na trhu.

Ve svém článku „Krvavé tajemství za laboratorně pěstovaným masem“, který napsal pro Mother Jones, Philpott zdůrazňuje několik překážek, které brzdí novou éru široce dostupných hamburgerů a nugetů bez chovu a zabíjení zvířat.

„Největší problém,“ říká Philpott, „se týká krve nenarozených plodů skotu odebrané jejich matkám po porážce“.

Fetální bovinní sérum (FBS) se používá pro tkáňové inženýrství, vývoj vakcín a výrobu masných výrobků na bázi buněk.

Použití fetálního bovinního séra k masové produkci masa bez porážky s sebou přináší dva hlavní problémy, řekl. První je, že je extrémně drahé s cenou přes 1 000 dolarů za litr.

„To je hlavní důvod, proč by společnosti musely prodávat své kultivované maso za asi 200 000 dolarů za libru, aby pokryly náklady,“ řekl Philpott s odkazem na výzkum vědců z Kalifornské univerzity v Davisu.

„Dalším problémem,“ říká Philpott, „je, že společnosti, které vyrábějí kultivované maso, nemohou prodávat své produkty jako „bez porážky“ nebo veganské, pokud je k jejich výrobě použit vedlejší produkt jatek.“

Laboratorně pěstované maso je v současné době k dispozici pouze v Singapuru, který v roce 2020 schválil formu „kultivovaného kuřete“ od start-upu Eat Just se sídlem v San Francisku.

JW Marriott Hotel Singapore South Beach podle Philpotta  prodává dušené kuřecí knedlíčky vyrobené z pravého masa bez porážky.

„Společnosti zabývající se buněčným masem, které chtějí expandovat mimo Singapur, musí najít náhradu za FBS,“ řekl. Hledání, které podle syntetické bioložky Christiny Agapakisové vyžaduje vytvoření zcela nového dodavatelského řetězce a spoustu inovací v oblasti organické výroby.

„Tyto výzvy,“ řekl Philpott, „by mohly zabránit tomu, aby se kultivované maso stalo ekonomickým.“

Řekl:

„To vše znamená, že tvrzení průmyslu, že laboratorní maso se dostane na trh do roka, nejsou zcela vážně míněná: dokonce ani zastánci neočekávají, že kultivované maso bude do roku 2030 cenově konkurenceschopné, zatímco jiní analytici dospěli k závěru, že problém nahrazení FBS a další hlavní výzvy zatím neumožní pěstovat buňky v průmyslovém měřítku. „

Do roku 2030 by se mělo podle plánů globalistů stát maso luxusem, který by rozhodně neměl být běžně dostupný masám, které „nebudou nic vlastnit, ale budou i přesto šťastné.“ Už nyní se po tlaku klimaalarmistické lobby vybíjí stáda, vše jde tedy skutečně tím směrem, aby se do roku 2030 živočišná výroba postupně zhroutila.

Běžné maso tedy téměř nebude dostupné, umělé maso možná bude dostupnější, ale jen za velmi vysoké ceny pro elity, které do jeho výzkumu a výroby už nyní investují miliony. A pro plebs, který nebude nic vlastnit, pak zůstanou cvrčci, kobylky a mouční červi….

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 3 Průměrně: 5]

4 thoughts on “Laboratorní maso vyrobené z krve nenarozených krav – další ústupek klimaalarmistům

  1. Ještě mám štěstí, že si jezdím na místní jatka a ty zvířata někdy i vidím. Ti šmejdi j-elity ať okusují třeba kůru ze stromů.
    Co se týče spotřeby masa (zvířat), tak to je asi darda. Tak ať páni elity jelity světový povážou půlce Asii a celému muslinskému světu koule a je po uhlíkové stopě. 😂😂🙋‍♂️

  2. No já myslím, že větší uhlíková neutralita by byla, kdyby z těch idiotů jenž takovéto hovadiny navrhují, bylo co nejdříve vytvořeno kvalitní hnojivo.

  3. Maso není k životu třeba; horší bude nedostatek mléčných výrobků a hnojiv, který tohle vybíjení dobytka způsobí. Jak je řečeno v Gítě, elitáři chtějí zničit svět (předstíráním jeho záchrany).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/laboratorni-maso-vyrobene-z-krve-nenarozenych-krav-dalsi-ustupek-klimaalarmistum/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings