Izrael se stal první zemí na světě, která schválila prodej hovězího masa vypěstovaného v laboratoři

Izrael se stal první zemí na světě, která schválila prodej hovězího masa vypěstovaného v laboratoři

Prodej laboratorního masa již sice povolili v Singapuru a USA, ale v obou případech jde pouze o maso drůbeží. Izrael je tak první zemí, která zahajuje také prodej umělého hovězího masa.

Izrael je, jak známo, jednou z „laboratoří“ NWO, což bylo patrné i za covidu, kdy právě do této země šly první genové mRNA injekce ještě předtím, než byly schváleny americkou FDA.

Nyní se Izrael samozřejmě přidal i k plnění další součásti agendy, která sestává z razantní změny jídelníčku. V této souvislosti se nabízí otázka: Mají toto maso také ve variantě „košer“?

Izraelská společnost dostala od zdravotníků zelenou k výrobě a prodeji prvních steaků na světě vyrobených z buněk kultivovaného hovězího masa.

Hovězí maso bude vypěstováno z buněk získaných z oplodněného vajíčka krávy Black Angus, která žije na farmě v Kalifornii.

Vývoj, který minulý týden oznámilo izraelské ministerstvo zdravotnictví, byl premiérem Benjaminem Netanjahuem oceněn jako „globální průlom.“

Tento krok následuje po schválení kuřat vypěstovaných v laboratoři v USA v loňském roce a v Singapuru v roce 2020.

Ministerstvo uvedlo, že schválení bylo součástí pilotního programu pro alternativní proteiny, který provádí ministerstvo pro řízení potravinových rizik. 

Citovalo také rostoucí celosvětovou poptávku po „produktech neživého původu“ a dodalo, že pracuje na schválení alternativních zdrojů potravin.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil tento vývoj za „globální průlom a důležitou zprávu pro potravinovou bezpečnost, ochranu životního prostředí a zájem o zvířata.“

Aleph Farms, které bylo uděleno povolení, bude vyrábět hovězí maso z buněk získaných z oplodněného vajíčka krávy jménem Lucy, Black Angus, která žije na kalifornské farmě. 

Může však trvat měsíce, než bude produkt podáván strávníkům, protože regulační orgány musí ještě schválit etikety společnosti a provést závěrečnou kontrolu.

„Řešení společných výzev, jako je potravinová bezpečnost, bude nejlepším způsobem, jak zajistit prosperitu regionu Středního východu a dalších regionů po celém světě, které jsou výrazně závislé na dovozu potravin, s důrazem na Asii,“ řekl Didier Toubia, generální ředitel Aleph Farms.

Zastánci tvrdí, že vytváření kultivovaného nebo „buněčně kultivovaného“ masa, známého také jako maso pěstované v laboratoři, by mohlo pomoci snížit dopady konvenční produkce masa na životní prostředí. 

Produkovat takové maso ve velkém by však znamenalo vysoké náklady, uvádějí odborníci. A nedávná studie navíc ukázala, že při výrobě laboratorního masa se vyprodukuje mnohonásobně víc CO2 než kolik ho za svůj život vypustí hospodářská zvířata.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 13 Průměrně: 5]

4 thoughts on “Izrael se stal první zemí na světě, která schválila prodej hovězího masa vypěstovaného v laboratoři

  1. Podľa rôznych „konzervatívnych“ filosemitských ultrafanatikov , akým je napr. u nás Milan Uhrík , je Izrael – vraj – jediná demokracia široko-ďaleko a treba ho /aj jeho zločiny/ všemožne podporovať…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/izrael-se-stal-prvni-zemi-na-svete-ktera-schvalila-prodej-hoveziho-masa-vypestovaneho-v-laboratori/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings