V Singapuru začali laboratorně „vyrábět“ kuřecí maso

V Singapuru začali laboratorně „vyrábět“ kuřecí maso

Při tom, jak značná část planety podlehla zelenému šílenství, občas přesahujícímu jisté meze, se začínají stále častěji objevovat nápady, jak nahradit maso. Jistě jste už zaznamenali, že se stále častěji propaguje konzumace hmyzu, který má nahradit bílkovinu z masa. Stále častěji se nás snaží přesvědčit, že prdy krav a jiných hospodářských zvířat způsobují doslova „uhlíkovou katastrofu“ a je třeba proto přestat maso konzumovat úplně či hledat jeho náhražky.

To si vzali zasvé v Singapuru, kde vyvinuli jakési „umělé kuře“. Tedy nejedná se o kuře jako takové, tedy tvora, který by vydechoval CO2 a „likvidoval“ tak naši planetu, ale o „maso“, které má chutnat jako kuřecí.

Singapurská potravinová agentura je prvním regulačním orgánem, který schválil prodej kuřat pěstovaných v laboratoři bez porážky drůbeže.

Ve středu oznámila potravinářská společnost East Just Inc, že jejich speciálně kultivované kuře dostalo zelenou k prodeji v Singapuru zatím jako přísada do kuřecích směsí.

Eat Just uvádí v tiskové zprávě, že firma vytvořila strategická partnerství se zavedenými místními výrobci v Singapuru, kteří budou vyrábět kultivované kuřecí buňky a tvořit pak konečný produkt.

Laboratorní maso bude nejprve prodáno do restaurací, než bude k dispozici všem zákazníkům.

Spoluzakladatel a generální ředitel Josh Tetrick řekl, že výrobek bude za stejnou cenu jako prémiové kuřecí maso, v restauracích Singapuru bude k dostání ve velmi blízké budoucnosti.

Výrobní náklady zůstávají vysoké, protože technologie je stále v rodící se fázi. Kultivované maso se pěstuje z buněk zvířecích svalů v laboratoři. Mnoho lidí toto oznámení uvítalo s otevřenou náručí a schválení potravin označilo za „historický milník ve výrobě“.

Někteří byli nadšeni ohlášenými zelenými certifikáty nového kultivovaného masa.

A zatímco zpětná vazba se zdá být obecně pozitivní, někteří lidé laboratorní maso zpochybňují, často upozorňují na množství přísad, které je zapotřebí použít k výrobě produktu. Jiní se zajímali, zda by produkt byl přijatelný vegany a vegetariány, stejně jako se o něj zajímaly některé náboženské komunity.

Dáte si laboratorně vyrobené, geneticky upravené a – jak se uvádí výše – za použití příliš mnoha ingrediencí vyrobené „maso“?? Copak vyrobí příště, umělé hovězí, vepřové nebo snad u muslimů nejoblíbenější skopové??

Dobrou chuť!! ????

PS: A máme další článek Agendy 2030 splněný!!

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/v-singapuru-zacali-laboratorne-vyrabet-kureci-maso/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings