Nová maďarská nacionalistická strana chce vyzvat Fidesz v příštích volbách

Nová maďarská nacionalistická strana chce vyzvat Fidesz v příštích volbách

V posledních volbách vyhrála koalice Fidesz a Křesťanských demokratů s jasnou většinou. Jen málokdo ví, že v maďarským volbám figurovaly hned dva „slepence“ – v jednom byla výše uvedená Orbánova Koalice a druhý slepenec čítal již větší počet levicových stran prosazujících liberalismus.

Oba tyto „slepence“ se dostaly do Parlamentu, přičemž ten Orbánův byl – jak jistě víte – úspěšnější. Má pohodlnou většinu a může tedy vládnout bez jakékoli další koalice.

To vše ovšem víte, co však ví málokdo, je fakt, že do maďarského parlamentu se dostala i jedna strana, která šla jako jediná parlamentní strana do voleb samostatně – jde o stranu „Mi Hazánk“ (Naše vlast). Tato strana nyní hledá po celé Evropě spojence mezi názorově podobnými stranami.

Právě s těmi zahraničními politickými stranami, které měly o spolupráci zájem, se zástupci strany „Naše vlast“ nedávno setkali v Maďarsku. Strana hledá partnery mezi těmi, které prosazují radikálnější politiku – tedy tvrdší migrační politiku, ale jsou také odpůrci EU. Strana také byla v Maďarsku jedinou, která se vymezovala proti nařízenému povinnému očkování pro některé profese.

Ze setkání politických stran přinesla jedna z pozvaných stran – Švédská AfS (Alternativa pro Švédsko) – reportáž…

Andreas Feymark je jedním z lídrů strany Alternativ för Sverige (AfS). Stranu AfS prý Mi Hazánk kontaktovala začátkem léta. Jako strana bez parlamentního zastoupení na vnitrostátní úrovni nebo v EU je neobvyklé, aby byla AfS oslovena a pozvána jinými stranami. Často je to Alternativa pro Švédsko, která oslovuje další evropské nacionalistické strany, které se však často rozhodnou odmítnout spolupráci v očekávání národního průlomu pro AfS.

Mi Hazánk byl jiný, říká. Chtějí se spojit s podobně smýšlejícími evropskými stranami na základě jejich hodnot, nejen na základě parlamentního úspěchu.

„Alternativa pro Švédsko byla proto přirozenou volbou pro Mi Hazánk,“ řekl Andreas Feymark.

Na konci července navštívil Maďarsko, kde měli nabitý program, zorganizovaný stranou Mi Hazánk. Nově založená strana se právě dostala do maďarského parlamentu. Ve volbách 3. dubna získala 5,9 procenta hlasů a stala se třetí největší po vládní koalici a opoziční kandidátce.

„Předseda strany László Toroczkai se se mnou setkal v parlamentu v Budapešti společně s Gunnarem Lindemannem, politikem z Alternativy pro Německo.“ Toroczkai je obecně považován za velmi silnou kartu strany a má styl, který rezonuje s mnoha maďarskými voliči. Než byl zvolen do parlamentu, byl starostou svého rodného města Ásotthalom.

Navzdory rozdílům mezi Švédskem a Maďarskem Feymark věří, že výměna mezi nacionalistickými stranami je důležitá a může posílit obě strany.

Mi Hazánk vznikla v létě 2018. „Vznikla jako odtržená strana od nacionalistického Jobbiku. Jejich názor je, že se Jobbik liberalizoval a opustil své staré hodnoty. Nová odštěpenecká skupina zůstala v hodnotách, které měl Jobbik předtím,“ řekl Feymark. Jobbik ztratil ve volbách v roce 2022 třetinu svých voličů.

Andreas Feymark vysvětlil, že maďarská politika se dnes skládá ze tří hlavních možností.

„Mají systém, kde mají tři stranické skupiny. Jedna skupina zahrnuje Fidesz a křesťanskodemokratickou stranu. Pak mají největší opoziční skupinu, kde jsou socialisté, liberálové a všechny možné smíšené strany, a Jobbik se k této skupině přidal. Pak je tu třetí alternativa a tou je Mi Hazánk. Je to jediná alternativa, která se skládá z vlastní kandidátky, a proto není v koalicí.“

Být nezávislou opoziční stranou proti Fideszu tak bylo pro Mi Hazánk faktorem úspěchu. Švéd Erik Almqvist, který žil v Maďarsku 10 let, vysvětlil, proč voliči důvěřují nové nacionalistické straně: „Jsou nezávislí a proto rostou: vzali voliče Jobbiku. Většina voličů Jobbiku si nemyslí, že je velká zábava hlasovat pro sloučenou kandidátku socialistů a liberálů.“

Andreas Feymark sdílel Almqvistův názor. „Je to velmi zajímavé. Práh pro křeslo v parlamentu je pět procent. Mi Hazánk se v prvních volbách podařilo získat téměř šest procent. Nemusí mít přímý parlamentní vliv, protože Fidesz má vlastní většinu. Na druhé straně prosazují konzervativní otázky a otázku přistěhovalectví. Mimo jiné chtějí poslat armádu na hranice.“

O stranu, která v průzkumech veřejného mínění poprvé zaznamenala dokonce dvouciferný počet hlasů, se dnes zajímají nejen voliči z krizí sužovaného Jobbiku, ale i voliči Fideszu. Vztah mezi Mi Hazánkem a Fideszem je složitý. Mi Hazánk se domnívá, že nelze věřit Fideszu, který je svébytnou stranou u moci, a že je proto zapotřebí nacionalistické opozice, která bude prosazovat pokračování nacionalistických reforem v zemi.

Fidesz popisují jako stranu bez hlubšího přesvědčení, která je připravena přizpůsobit své názory tomu, co jim dává moc. Poukázali na to, že Fidesz byl dříve liberální stranou a teprve později se stal konzervativnějším, což je cesta, kterou se vydal i Viktor Orbán.

„Orbán původně pocházel z liberálního prostředí a od té doby se posunul více na konzervativní stranu. Nedůvěřují mu úplně. Vidí se jako alternativa k Fideszu a samozřejmě by ho rádi nahradili, ale protože to není realistické vzhledem k dominanci Fideszu, je metodou místo toho ovlivnit Fidesz tím, že se sami stanou nacionalistickým a konzervativním hlídacím psem.“

Feymark popsal László Toroczkaie jako silného a charismatického politika. „Nebojí se debatovat, rád si stojí za svými názory, neustupuje.“

V roce 2013 byl Toroczkai zvolen starostou města Ásotthalom, který se nachází přímo na jižní hranici Maďarska se Srbskem. Od té doby byl dvakrát zvolen znovu. Jeho konzervativní místní politika je populární. Toto městečko s přibližně 4 000 obyvateli je jedním z nejzranitelnějších v Maďarsku vůči  ilegálům, kteří přichází přes srbskou hranici. V roce 2015 bylo město těžce zasaženo, když desítky tisíc migrantů proudily přes hranice.

Dokonce i když většinou nežádají o azyl v Maďarsku, země je silně postižena ničením, odhazováním odpadků a rozšířenou kriminalitou, jako je vloupání.

Toroczkai od té doby ve městě zakázal muslimské oblečení, muslimské modlitby a další projevy islamizace. Vyzval všechny křesťany, aby zastavili islám a multikulturalismus, a byl také známý tím, že hovořil s pronásledovanými  bílými farmáři v Jižní Africe o usazení v Ásotthalomu. Veřejná LGBTQ propaganda byla ve městě také zakázána.

Velkým tématem Mi Hazánk je imigrace, ale také se postavili do pozice odpůrců sankcí NATO a EU proti Rusku.

„V Maďarsku mají blízko k Rusku, ale je to složitá otázka. Nejsou to Putinovi příznivci. Obecný postoj je, že USA víceméně vyprovokovaly nesmyslnou válku na Ukrajině, že NATO se zapojilo do věcí, do kterých by se plést nemělo,“ řekl Feymark.

Další otázkou, která je pro ně důležitá, je opozice vůči Orbánově přístupu ke Covid-19, a to jak omezením, tak masovému očkování. „Byli velmi kritičtí k maďarské očkovací politice, země měla například povinné očkování pro zaměstnance škol. Mezinárodní tajemník Mi Hazánk řekl, že jeho žena byla vyhozena z práce učitelky na základní škole, protože nechtěla být očkována.

Na slavnosti ve městě stály tu a tam vlastní stany Mi Hazánk, vedle dalších stanů, kde se podávalo jídlo nebo řemesla. Maďarské kapely vystupovaly na pódiu, převážně v žánru folk rock, který mísí maďarskou lidovou hudbu a rock. Hudba funguje jako součást většího národního obrození.

Feymark se poté zúčastnil panelové diskuse s dalšími pozvanými evropskými hosty: Forum voor Democratie (FVD) z Nizozemska, Alternative für Deutschland (AfD) a bulharskou stranou Važraždane (Obrození).

„László nám řekl, že má mnoho kontaktů s evropskými stranami, ale většina z nich nechce žádnou oficiální spolupráci. Mluví spolu a jsou velmi dobrými přáteli, ale ostatní strany dávají přednost spolupráci s Fideszem, protože je to vládnoucí strana. A to i přesto, že Mi Hazánk má politiku, která se jim líbí víc,“ řekl Švéd Feymark.

Mi Hazánk nyní s hrdostí hovoří o tom, jak rozvinuli spolupráci s podobně smýšlejícími lidmi ve Švédsku a dalších západoevropských zemích.

„Jako prezident mezinárodní jednotky Mi Hazánk je pro mě nesmírně důležité mít v Evropě co nejvíce přátel a spojenců. Kromě našich bývalých spojenců z Estonska, Bulharska a Polska jsou naše vztahy s Německem, Švédskem a Nizozemskem stále důležitější,“ napsal po schůzce na sociálních sítích mezinárodní tajemník strany János Árgyelán.

Po panelové diskusi byla asi nejzajímavější epizodou návštěvy cesta na maďarsko-srbskou hranici, kde nyní Maďarsko postavilo hraniční plot.

„Nejdřív jsme vyšli k samotnému plotu. Není to opravdu jen plot, ale dvojité ploty z ostnatého drátu se silnicí mezi nimi. Strážní věže jsou místem, kde hlídá ozbrojená policie.“ Stavba plotu začala v roce 2015, během probíhající invaze migrantů, a podle Mi Hazánk to byla jejich iniciativa.

„László je odtamtud, má farmu přímo na hranici. Teď vidí plot ze svého okna. Řekl, že tam měl novináře, kteří se ptali, jestli mu nepřipadá tragické vidět plot z okna. „Ne, je to to nejkrásnější, co můžete vidět, je to něco, co brání naši zemi,“ odpověděl tehdy.“

Sám Toroczkai řekl Andreasi Feymarkovi, že Fidesz by si rád připsal zásluhy za stavbu plotu, ale že ve skutečnosti za ním stojí on.

„Příběh začal v roce 2015. Jako starosta požadoval, aby vláda postavila plot. Všude ve vesnici byli migranti, vnikali lidem do jejich domovů. Tlačil tuto otázku proti vládě. Nejprve odpověděli víceméně, že to nikdy nebude fungovat, ale pak náhle změnili názor. Bez Lászla by pravděpodobně nikdy nebyl plot, alespoň ne tak rychle.“

Hraniční plot je stále ve výstavbě. Personální obsazení je nedostatečné. Bez pomoci místní komunity by nebylo možné hranice uhlídat.

„Jsou to v podstatě soukromé osoby, které chodí a pomáhají policii. Celý systém je založen na dobrovolnících, kteří povzbuzují a podporují policii. Kromě toho je jim neustále v patách Amnesty a nahlašuje je za triviální věci. Samozřejmě, že chtějí zbourat plot, aby imigrace mohla pokračovat.“

„Policie má nedostatek personálu, a to bylo kritizováno. Tu noc, kdy jsme tam byli, byli na celém dlouhém úseku – dvě míle – jen dva policisté, a to nestačí. Proto Mi Hazánk navrhuje přizvat armádu, aby zabezpečila hranici.“ Pozn.: Připomínám, že maďarská hranice skutečně není řádně střežena, čemuž napovídají i stále větší počty ilegálů, kteří překračují maďarsko-rakouské hranice.

Útok na hranici neustal.

„Množství migrantů hranice stále překračuje. V pozvánce nám bylo řečeno, že na místě pravděpodobně uvidíme nelegální přistěhovalce. A tak se i stalo. Jeli jsme někam do lesa, kousek od hranic. Pak auta zastavila. Najednou jsme uviděli v lese asi třicet hlav, pravděpodobně Arabů, kteří začali utíkat a slyšeli jsme výstřely. László a další běželi přímo do lesa, zcela nebojácní, k místu, kde byli migranti spatřeni. László řekl, že se tam začínají formovat gangy, soupeřící gangy migrantů, které jsou ozbrojené a střílejí se navzájem. Na místě, které migranti právě opustili, byly všude odpadky,“ řekl Feymark.

Navíc tam byli jen muži, mezi migranty nebyla ani jedna žena ani dítě.

„Migrant, který nebyl schopen utéct, zůstal a na místo byla přivolána policie, aby se o něj postarala.“

Mi Hazánk věří, že globalistické síly organizují invazi do celé Evropy. „Strana dělá vše, co je v jejích silách, aby migranty zastavila. Pracují na tom na všech úrovních: v parlamentu v Budapešti a s pomocí místní komunity v Ásotthalom. Dělají to nejen kvůli sobě a kvůli Maďarům, ale kvůli celé Evropě.“

Připomínám, že před časem jste si zde mohli přečíst reportáž právě z Ásotthalomu, kde tlupa invazistů obsadila dům starší ženy, jak můžete vidět i na videu níže:

 

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 9 Průměrně: 4.7]

2 thoughts on “Nová maďarská nacionalistická strana chce vyzvat Fidesz v příštích volbách

  1. i tak ma Madarsko stale lepši vládu než my a Slovaci co se nepustila do války na Ukrajině přes Madarsko neprojdou ani zbraně na Ukrajinu a Madaři jsou spiš pro spolupraci s Ruskem proto na rozdil id nas stale maji a budou mit plyn a ropu kterou si nasmlouvali radši at v Madarsku vládne Viktor Orban než ten levicovy slepenec co v Madarsku maji v opozici kdyby si zvolili je tak maji stejně debilni vládu jako my a Slovaci zatim co Pekarova mluvi o přijeti eura v roce 2030 v Madarsku se o tom ani nemluvi je aspon dobre vědět kdo je otrok a kompletni vazal Bruselu a kdo ne Madaři si sve Suverenity aspon ceni ne jako voliči v ČR a na Slovensku kde v ČR voli same Liberalni Levicove strany typu STAN, PIRÁTI, TOP 09, KDU ČSL, ODS, ANO jedina konzervativni strana v ČR je jen SPD taktež jedina ktera byla a stale je proti povinnemu očkovani a za opuštěni EU

  2. Nie je to nacionalistická, ale otvorene fašistická strana /na rozdiel od kedysi radikálneho a dnes už eurohujerského a Izraelu oddaného Jobbiku/. Pokiaľ viem, hlási sa k odkazu Miklósa Horthyho, Ferenca Szálasiho a iných vojnových zločincov. Toroczkai , známy aj z ultraextrémistického hnutia 64 žúp, a jeho banda tiež volá po čo najskoršej zmene hraníc a asimilácii , prípadne vyvraždení všetkých menšín tak ako samotný Fidesz a za vojny Strana šípových krížov. Soros, EÚ a CIA už mali dávno konať a Orbána s Kaczynským /najlepší Erdoganovi kamaráti , dokonca bližší než Putin, a spolu so Salvinim najfanatickejší sionisti v Európe/ zvrhnúť a nahradiť ultraliberálnou a pre susedné krajiny menej nebezpečnou vládou. Koalícia, ktorú liberáli kvôli krajine nedemokratickému až fašistickému volebnému systému museli vytvoriť /iné strany než Orbánova prakticky nemajú šancu, podobne ako AKP v Turecku či PiS v Poľsku/, sa spomína aj v článku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/nova-madarska-nacionalisticka-strana-chce-vyzvat-fidesz-v-pristich-volbach/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings