Klimatické mapy zmanipulované tak, aby oklamaly veřejnost

Klimatické mapy zmanipulované tak, aby oklamaly veřejnost

Na neustále šířených klimatických lžích je založena tzv. „politika zeleného údělu.“ Možná jste si i vy všimli, že už druhým rokem bylo velmi chladné jaro, což je dobře znát i na prakticky nulové úrodě zejména letního ovoce, tedy meruněk a broskví, ale letos u nás umrzly dokonce i květy třešní.

Podle všeho nebyla zima a déšť jen ve střední Evropě, ale nezvykle chladné jaro mělo být i v USA. To také jasně ukazují nezmanipulované mapy (viz titulek, mapka vlevo), zatímco zmanipulované mapy, představené veřejnosti (obr. vpravo) mají ukazovat mnohem vyšší teploty, než jaká byla realita.

Americká státní vědecká organizace NOAA vydala v květnu velmi odhalující klimatické mapy, které ukazují průměrnou teplotu na celém světě v dubnu ve srovnání s klimatickým normálem.

Nejen, že se výrazně odchylují od oficiálních teplotních údajů bezpočtu zemí za duben, což ukazuje, že jarní měsíc byl chladnější než obvykle, ale také si navzájem odporují, i když pocházejí z přesně stejných naměřených dat.

New Times zde odhalují, jak jsou čísla zkreslená, a že existují dvě paralelní mapy, jedna pro vědce (která měla zůstat veřejnosti utajena) a jedna hrubě klamná pro veřejnost (tu vám dokonce rád ukázal dezinformační mainstream).

Chladné a sněhové rekordy byly zaznamenány po celém světě jak v uplynulé zimní sezóně (pamatujete na sněhovou kalamitu v USA?), tak během jara. Všechny kontinenty zažily chlad a srážky, které se významně odchylují od takzvaného klimatického normálu, což je průměr stejných naměřených dat za tři desetiletí.

New Times o tom opakovaně informoval. Nedávno jsme také podrobně zkoumali údaje o teplotě, sněhu a ledu za měsíce duben a květen z celého světa a našli jsme několik velmi zajímavých odchylek.

Mimo jiné byla sněhová masa letošní zimní sezóny a její vázané množství vody na severní polokouli vysoko nad normálem.

Podle kanadského klimatického úřadu Environment and Climate Change Canada (ECCC) jejich vlastní statistiky ukázaly, že množství vody vázané ve sněhové hmotě severní polokoule na konci dubna letošního roku činilo asi 2 600 kubických kilometrů vody, ve srovnání s normou asi 1 600 kubických kilometrů.

To znamená, že letošní zima byla o více než 60 procent bohatší na sníh, než tomu bylo v letech 1998–2011 zvykem. To bylo velmi patrné mimo jiné na míře sněhové pokrývky v USA.

V nejméně 13 amerických státech, z nichž několik se nachází na jihu USA, sníh pokryl dvakrát až 4,5krát větší plochy než obvykle. To vedlo k tomu, že státní rozpočty na odklízení sněhu byly nedostatečné.

Meteorologické stanice museli vykopat ze sněhu šokovaní meteorologové ve státě Utah. V Kalifornii  byla situace tak extrémní, že domy byly zcela pohřbeny pod sněhem.

Domy se začaly vynořovat ze sněhových mas až v květnu, s mírnějšími teplotami a táním. Kalifornským úřadům se ani nepodařilo vyčistit všechny dálnice, protože ty ve vyšších nadmořských výškách byly i v červnu stále pod asi třemi metry tvrdého sněhu.

Například se neočekává, že by silnice 120 byla zbavena sněhu a sjízdná ani v červenci.

Neobvykle chladný duben

New Times zjistil při zkoumání teplotních dat od úřadů a výzkumných organizací z řady různých zemí, že duben byl v mnoha částech světa neobvykle chladný.

V dubnu padla řada chladných rekordů. V Severní Americe a kontinentálních USA bylo od začátku měření také zaznamenáno několik chladných rekordů. Aljaška zažila jeden z nejchladnějších dubnů od začátku měření před téměř sto lety.

Evropa vypadala podobně s neobvyklým chladem a srážkami především ve střední a východní Evropě. Studený a jarní sníh způsobily růst alpských ledovců a lyžařská střediska, která byla na sezónu uzavřena, se mohla znovu otevřít a pokračovat v lyžování až do léta.

Informovali jsme, že ledová pokrývka v Arktidě byla v druhé polovině dubna asi o 20 000 kilometrů čtverečních větší, než je průměr pro roky 2011 až 2020.

Střední Asie a Indie zaznamenaly v dubnu týden co týden množství chladných rekordů, které pokračovaly až do května. V případě Indie Indický institut tropické meteorologie (IITM) potvrdil, že se jedná o trend v průběhu času a nikoliv o anomálii letos na jaře.

Jižní polokoule také zažila chladný duben, který je tam podzimním měsícem. V Austrálii a mnoha dalších zemích byly teploty pod 30letým takzvaným klimatickým normálem.

Klamavé mapy

V květnu vydala americká vládní vědecká organizace National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) mapu světa zobrazující teploty pro duben. Nebo spíše dvě globální teplotní mapy – jedna pro výzkumníky a jedna pro širokou veřejnost.

První mapa ukazuje odchylky teploty pevniny a moře od průměru v dubnu, kde se průměr vypočítává na základě 30leté klimatické normy, což jsou v tomto případě roky 1991–2020.

Je barevně odstupňována na stupnici s přesností 0,5 stupně, vykazuje chladnější odchylky v modrých odstínech, neutrální v bílé a teplejší odchylky v červených odstínech. To je mapa, kterou používají sami klimatologové.


TEPLOTNÍ ODCHYLKY PRO PEVNINU A MOŘE, DUBEN 2023 vzhledem k teplotnímu normálu, průměr za roky 1991–2020. V této mapě, která používá jasně vyznačenou a barevně odlišenou teplotní stupnici, kterou vědci sami používají, jsou potvrzeny teplotní odchylky, o kterých jsme informovali v posledních několika měsících ze Severní a Jižní Ameriky, střední a východní Evropy a střední Asie, s těžce zasaženým Mongolskem, Indií a Austrálií. A to navzdory skutečnosti, že kritici tvrdí, že trvale vykazuje vyšší teploty kvůli nereprezentativním a poté manipulovaným s naměřenými daty. Zdroj a mapa: NOAA
TEPLOTNÍ ODCHYLKY PRO PEVNINU A MOŘE, DUBEN 2023 vzhledem k teplotnímu normálu, průměr za roky 1991–2020. V této mapě, která používá jasně vyznačenou a barevně odlišenou teplotní stupnici, kterou vědci sami používají, jsou potvrzeny teplotní odchylky, o kterých jsme informovali v posledních několika měsících ze Severní a Jižní Ameriky, střední a východní Evropy a střední Asie, s těžce zasaženým Mongolskem, Indií a Austrálií. A to navzdory skutečnosti, že kritici tvrdí, že trvale vykazuje vyšší teploty s nereprezentativními a poté manipulovanými daty. Zdroj a mapa: NOAA

TEPLOTNÍ PERCENTILY PRO PEVNINU A MOŘE, DUBEN 2023 na základě nespecifikovaného průměru. Zde vidíme, že země Beneluxu, kde Belgie a Nizozemsko byly v dubnu o 1,4 a 1,1 °C chladnější než klimatický normál v letech 1991–2020, jsou falešně prezentovány jako země s dubnovou průměrnou teplotou "nadprůměrnou" nebo "hodně nadprůměrnou". Střední a východní Evropa, které byly v dubnu mnohem chladnější, než je obvyklé – například Česká republika, Slovensko a Srbsko byly v dubnu o 2,1 až 2,8 °C pod klimatickým normálem, což je v kontextu klimatu významné – jsou označeny jako "téměř průměrné" se zavádějící neutrální bílou barvou. Zdroj a mapa: NOAA
TEPLOTNÍ PERCENTILY PRO PEVNINU A MOŘE, DUBEN 2023 na základě nespecifikovaného průměru. Zde vidíme, že země Beneluxu, kde Belgie a Nizozemsko byly v dubnu o 1,4 a 1,1 °C chladnější než klimatický normál v letech 1991–2020, jsou falešně prezentovány jako země s dubnovou průměrnou teplotou „nadprůměrnou“ nebo „hodně nadprůměrnou“. Střední a východní Evropa, které byly v dubnu mnohem chladnější, než je obvyklé – například Česká republika, Slovensko a Srbsko byly v dubnu o 2,1 až 2,8 °C pod klimatickým normálem, což je v kontextu klimatu významné – jsou označeny jako „téměř průměrné“ se zavádějící neutrální bílou barvou. Zdroj a mapa: NOAA

Ve stejné době NOAA zveřejnila na svých webových stránkách National Centers for Environmental Information (NCEI) další mapu, a je to ta, kterou mainstreamová média reprodukují pro veřejnost.

Ukazuje to, co se nazývá „Teplotní percentily pro pevninu a moře, duben 2023“. Nejde tedy o odchylky ve stupních Celsia nebo procentech, jak by se nezasvěcení mohli domnívat.

Ptáme se politicky korektního technologického gigantu Google, co znamená percentil. Vybrali jsme si Google, protože je známý tím, že přísně kontroluje výsledky vyhledávání a zajišťuje dodržování narativu o klimatu, jak předepisuje establishment a jeho média. Odpověď, kterou dostaneme, je následující:

„Ve statistice je percentil termín, který popisuje, jak se jednotka hodnoty porovnává s jinými jednotkami hodnoty ze stejného souboru [dat]. Ačkoli neexistuje univerzální definice percentilu, je obvykle vyjádřen jako procento hodnot v sadě výsledků dat, které spadají pod danou hodnotu.

Můžeme konstatovat, že takový vágní popis otevírá prostor pro vytváření „kreativních statistik“. Percentily se obvykle používají ve statistikách k zobrazení rozdělení, jako jsou různé věkové skupiny v rámci populace, kde jasně ukazuje, kolik procent každá skupina tvoří.

Problém s „mediálně upravenou“ mapou NOAA spočívá v tom, že neuvádí teploty, procenta ani žádnou skutečnou hodnotu. Místo toho jsou nespecifikované teploty porovnávány s průměrem, který také není jasně definován, na rozdíl od „výzkumné verze“ mapy.

Na rozdíl od teplotní mapy poskytované výzkumníkům je teplotní mapa, kterou mainstreamová média prezentují veřejnosti, téměř úplně červená. Slabší modré odstíny jsou navíc až vybledlé, což vytváří iluzi, že je všude tepleji a nikde není o moc chladněji.

Dohromady to vytváří klamný dojem, že duben byl teplejší než obvykle i v částech světa, kde máme oficiální údaje, které nejen ukazují opak, ale v několika případech se jedná o nejnižší zaznamenané teploty vůbec. Pokud se na to podíváte, aniž byste věděli, že je to hrubě zavádějící, vytváří to falešnou iluzi, že to potvrzuje údajné globální oteplování.

Odpadky dovnitř, odpadky ven

Ještě horší je, že již „výzkumná verze“ teplotní mapy je zavádějící, protože také hlásí vyšší teploty než skutečné. Toho je dosaženo mimo jiné použitím měřicích stanic umístěných v aberantně teplých podmínkách a v neposlední řadě ve městech, které vytvářejí tzv. tepelné ostrovy.

Města jsou teplejší než venkov kvůli takzvanému efektu městského tepelného ostrova. Je to proto, že často nepřirozené materiály města nahrazují přírodní povrchy a stínící vegetace je nahrazena hustými koncentracemi asfaltu, budov a dalších povrchů, které absorbují a zadržují teplo.

Pokud se velká většina všech míst měření teploty nachází ve městech, která mohou být o několik stupňů teplejší než okolní méně hustě obydlené oblasti, naměřené teploty budou také o několik stupňů vyšší než ty skutečné.

Patrick Moore. Foto: Přátelé Evropy

Patrick Moore

Wyoming má nejchladnější zimu v živé paměti. Divoká zvířata hladoví a mrznou. Klimatická krize je 100% blafování. Vždy existovaly meteorologické krize.

– Patrick Moore, kanadský ekolog a jeden ze zakladatelů Greenpeace, na Twitteru 20. dubna.

New Times již v srpnu 2022 informovaly, že ne méně než 96 procent amerických měřicích stanic NOAA ve staré síti indikovalo příliš vysoké teploty.

Mohli bychom také ukázat, že NOAA a další americké úřady si toho byly vědomy, ale stále používaly tato zavádějící naměřená data – navzdory tomu, že je k dispozici nová síť, která poskytuje přesná naměřená data.

Teplotní mapa NOAA s percentily – kterou mainstreamová média ráda reprodukují, je proto hrubě klamná ve dvojím smyslu. Ukazuje země a oblasti, které byly ve skutečnosti v dubnu chladnější nebo mnohem chladnější než obvykle, s teplotami „téměř průměrnými“ v bílé barvě, „nadprůměrné“ ve světle červené nebo dokonce „hodně nadprůměrné“ v červené barvě.

To, co činí tento teplotní podvod tak vážným, je to, že je používán k prokázání údajného člověkem způsobeného globálního oteplování, příběhu, který pak globalisté používají k tomu, aby světovým vládám a populacím vnutili totální restrukturalizaci společnosti a našich životů.

Tato politika, praktikovaná zejména EU, již vážně poškodila energetickou a potravinovou bezpečnost, narušila západní státní pokladny a soukromé ekonomiky a vzala nám velkou část svobody a kvality života…

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 29 Průměrně: 5]

One thought on “Klimatické mapy zmanipulované tak, aby oklamaly veřejnost

  1. kdo vidí, ten vidí. Klimatické lži se šíři světem a jen hloupé ovce této báchorce věří. Celá klimatická lež je konstruována na dalším zbohatnutí na hlupácích, kteří věří, že planeta je v ohrožení. Je léto, do nedávná jsme chodili v zimních bundách. Taková je pravda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/klimaticke-mapy-zmanipulovane-tak-aby-oklamaly-verejnost/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings