Americké impérium: Temný příběh Fox News a Tuckera Carlsona

Americké impérium: Temný příběh Fox News a Tuckera Carlsona

Všichni dobře víme, že mainstream nemá za cíl informovat, ale manipulovat a vytvářet ty „správné“ názory. I to je důvod proč již neexistuje skutečná investigativní žurnalistika – a pokud pak ano, zásadně se vyhýbá tématům, která by mohla jít proti zkorumpovanému systému.

A je celkem jedno o jakou zemi se jedná, všude je pojem „nezávislá média“ ve vztahu k mainstreamu doslovným oxymoronem. O tom, jak vše funguje, si napíšeme níže v souvislosti s kariérou asi nejznámějšího amerického moderátora.

V posledních letech byl Tucker Carlson nejsledovanějším moderátorem v USA, ale možná i na světě, neboť jeho videa byla masově sdílena také mimo USA. Šlo o jeden z mála anti-establishmentových hlasů, které se objevily na mainstreamu, což je něco, co je třeba u nás zcela nemyslitelné.

Po jeho vyhazovu se začalo spekulovat o tom, jaký byl jeho skutečný úkol. Na jedné straně mnoha lidem „otevřel oči,“ ale na té druhé jeho relativně nedávná minulost ho ukazuje jako oddaného slouhu systému.

Takovými slouhy jsou zpravidla všichni mainstreamoví novináři – a je pravda, že tak, jak prohlédl kdokoli jiný, mohou prohlédnout i oni. Tedy to, že Carlson v minulosti patřil doslova k „držákům“ systému, by ještě nemuselo nic znamenat. Jenže on byl „zabořený“ v té informační žumpě příliš hluboko, jak sami níže zjistíte.

Jak tedy chápat jeho náhlé „procitnutí?“

Po nedávném vyhození nejsledovanějšího amerického televizního moderátora kabelových zpráv Fox News se mnoho lidí ptá: kdo je vlastně Tucker Carlson a proč byl vyhozen?

Od Williama Foxe přes Marca Riche až po Ruperta Murdocha

Fox News patří do Fox Corporation Ruperta Murdocha, která se vrací k původní Fox Film Corporation (Fox Film Studios). Stejně jako většina hollywoodských filmových studií byla společnost Fox Film založena v roce 1915 židovským přistěhovalcem z východní Evropy: Maďarem Wilhelmem Fuchsem (neboli Williamem Foxem).

Po dlouhé sérii fúzí a akvizic získali filmové studio 20th Century Fox v roce 1981 americko-židovský miliardář průmyslník Marvin Davis a americko-izraelský miliardář obchodník s komoditami a pracovník Mossadu Marcell David Reich (Marc Rich).

V roce 1983 byl Marc Rich obviněn americkou vládou z 65 obvinění a uprchl do Švýcarska. V roce 1985 tak australský mediální magnát Rupert Murdoch získal filmové studio Fox a začal rozvíjet televizní síť Fox, což v roce 1996 vedlo k založení Fox News.

Murdoch sám není Žid, ale je oddaným zastáncem Izraele, a jak v roce 2011 poznamenal list Jewish Algemeiner, „bylo těžké najít Nežida, kterého by ocenilo více židovských organizací než Ruperta Murdocha.“ Nicméně v roce 2012 byl Murdoch kritizován za otázku: „Proč je tisk vlastněný Židy tak důsledně protiizraelský?

„Řízení vnímání“

V roce 1983 požádal Reaganův ředitel CIA William Casey Murdocha, aby podpořil vládní operaci „řízení mysli“ týkající se probíhající Contra války CIA v Nikaragui a rozmístění amerických jaderných střel v Evropě.

 Výměnou byla Murdochovi nabídnuta technologická podpora pro rozvoj první globální satelitní televizní sítě WorldNet a Reagan  zrušil  doktrínu spravedlnosti ze 40. let, která vyžadovala politickou rovnováhu ve vysílání.

Byl to Casey, kdo v únoru 1981 slavně prohlásil:

„Budeme vědět, že náš dezinformační program je dokončen, až vše, čemu bude americká veřejnost věřit, bude nepravdivé.“

Murdocha představil Reaganovi jeho tehdejší právník Roy Cohn, který v té době radil nejen mladému realitnímu developerovi Donaldu Trumpovi, ale také klíčovým postavám americko-židovského organizovaného zločinu, jehož hollywoodská pobočka pomáhala  instalovat  béčkového herce Ronalda Reagana jako 40. amerického prezidenta.

Na operaci „řízení vnímání“ CIA v Nikaragui dohlížela Rada národní bezpečnosti USA a asistovala jí americká informační agentura (USIA), která řídila globální síť propagandistického vysílání USA, včetně rozhlasových stanic jako Hlas Ameriky, Rádio Svobodná Evropa, Rádio Svobodná Asie a Rádio Liberty, z nichž všechny byly  financovány CIA.

„Bojovník za svobodu“ a žadatel CIA

V té době byl Richard Carlson, otec Tuckera Carlsona, ředitelem Hlasu Ameriky a zástupcem ředitele americké informační agentury. Zatímco News Corporation Ruperta Murdocha a USIA Richarda Carlsona produkovaly propagandu na podporu války CIA Contra v Nikaragui, mladý Tucker Carlson odešel do Nikaraguy jako „bojovník za svobodu“ a podporoval Contras.

Krátce poté Tucker Carlson formálně požádal o členství v CIA, ale jeho žádost byla zjevně zamítnuta. Jeho otec pak navrhl, aby se dal na  žurnalistiku, protože tam vezmou kohokoli. Žádost Tuckera Carlsona o členství v CIA  byla odhalena v roce 2017 The New Yorker.

Válka CIA Contra způsobila asi 50 000 obětí a vedla k nechvalně známé aféře Iran-Contra. Když americký investigativní novinář Garry Webb v roce 1996 odhalil, že CIA tajně financovala válku Contra dovozem cracku z Kolumbie do černošských čtvrtí Los Angeles a dalších amerických  měst, Carlson a mnoho dalších novinářů z establishmentu Webba napadli a CIA bránili.

V té době Tucker Carlson pracoval v neokonzervativním magazínu Weekly Standard, který vlastnil „náborář propagandy“  CIA Rupert Murdoch a redigoval ho neokonzervativní spisovatel Bill Kristol.

V roce 1997 Kristol spoluzaložil notoricky známý „Projekt pro nové americké století“, který rok před 11. zářím 2001 diskutoval o možnosti „nového Pearl Harboru.“

Není překvapením, že někteří lidé přemýšleli o tom, zda Carlson mohl být ve skutečnosti jejich člověkem.

Mezitím ve Velké Británii

V Británii již Rupert Murdoch vlastnil několik velkých novin, včetně The Sun, The Times, The Sunday Times a News of the World. V roce 2011 vyšlo najevo, že zaměstnanci News of the World byli po mnoho let zapojeni do hackování telefonů a úplatkářství. Pod tlakem politiků a veřejnosti se Murdoch rozhodl celé 168 let staré noviny zavřít.

Murdochovým hlavním konkurentem v Británii byl Čechoslovák židovského původu, mediální magnát Jan Hoch neboli Robert Maxwell, majitel Daily Mirror a Sunday Mirror.

V roce 1991 izraelský zpravodajský informátor Ari Ben-Menashe a americko-židovský novinář Seymour Hersh odhalili Maxwella jako agenta Mossadu zapojeného do jaderné špionáže a prodeje odposlouchávacího softwaru různým vládám. O několik týdnů později Maxwell záhadně zemřel na své jachtě.

Po Maxwellově smrti se jeho nejmladší dcera Ghislaine Maxwellová spojila se zesnulým finančníkem a obchodníkem se sexem Jeffrey Epsteinem.  V roce 2019 Ari Ben-Menashe uvedl, že Epstein byl také izraelským zpravodajským agentem a manipulátorem, ale zabýval se také vydíráním politiků, členů královské rodiny a vedoucích pracovníků.

Mimořádný elitář

Po návratu do USA se Tucker Carlson v roce 2000 připojil k CNN. Téhož roku vyšlo najevo, že experti na psychologické operace z americké armády pracovali v CNN a pomáhali při produkci zpráv během války v Jugoslávii

O rok později začal pracovat v CNN  bývalý stážista CIA a dědic Vanderbilta  Anderson Cooper. Během příštích dvou desetiletí  Cooper pokrýval mnoho falešných teroristických útoků řízených CIA a dalšími agenturami, jako je například notoricky zinscenovaný bombový útok na Bostonském maratonu v roce 2013.

Tucker Carlson není tak docela Vanderbiltův dědic, ale v roce 1979, když bylo Tuckerovi 10, se jeho otec znovu oženil s Patricií Swansonovou, dědičkou jmění společnosti Swanson Frozen Food a neteří senátora Williama Fulbrighta. 

V rozhlasovém rozhovoru v roce 2008, rok před nástupem do Fox News, se Tucker Carlson popsal jako „dítě ze svěřenského fondu“ a „mimořádně bohatý jen z peněz, které jsem zdědil“.

Ve stejném rozhlasovém pořadu se Carlson popsal jako „mimořádný elitář“: „Neběhám a předstírám, že jsem muž z lidu. Vůbec nejsem muž z lidu.“

Murdochova děvka a Hunterův přítel

V roce 2003 tehdejší moderátor zpráv CNN Tucker Carlson řekl o  moderátorovi Fox News:

„Bill O’Reilly je velmi talentovaný.  Ale myslím, že je velmi falešný. Je postaven na vnímání, že on je postava, kterou hraje. Není pravicový, je to populista, který za vás bojuje proti mocnostem. Ale já jen říkám, že ve chvíli, kdy se ukáže, že to není pravda, bude konec!  Protože celá věc je založena na tom, že je tím, kým říká, že je. A nikdo tou osobou není. Zvláště ne někdo, kdo vydělává mnoho milionů ročně.“

O 13 let později O’Reillyho ve Fox News nahradil milionář Tucker Carlson.

V rozhlasovém rozhovoru v roce 2010 Tucker, v té době již ve Foxu, odpověděl kladně na otázku tazatele: „Jsem 100 procentně děvka Ruperta Murdocha. Cokoli pan Murdoch říká, dělám.“

V roce 2021 uniklé e-maily odhalily, že v roce 2014 Carlson požádal svého tehdejšího přítele Huntera Bidena o doporučující dopis na Georgetown University pro svého syna; v roce 2015 zasáhl Carlson jménem Huntera Bidena, aby ovlivnil britský zpravodajský příběh o jednom z prvních sexuálních skandálů Huntera Bidena.

Změna názorů?

Bez ohledu na výše uvedený příběh je skutečně pravda, že v posledních měsících a letech Tucker Carlson zpochybnil – do určité míry – několik falešných narativů establishmentu.

Patří sem konspirační podvod RussiaGate; špinavá válka v Sýrii a některé chemické útoky pod falešnou vlajkou; zástupná válka na Ukrajině; inscenované povstání 6. ledna; reakce USA a světa na pandemii covid; atentát na JFK a sága Watergate; a nejnověji vliv farmaceutického průmyslu na americká zpravodajská média.

V březnu 2023 v rozhovoru s nezávislými kanadskými novináři šel Carlson ještě dále a učinil následující prohlášení :

„To je velká část odhalení, které změnilo můj život: média jsou součástí kontrolního aparátu.  V tom světě jsem strávil celý svůj život. Nejen, že jsou součástí problému, ale většinu svého života jsem byl i já součástí problému. Ve skutečnosti jsem to dělal, jako když jsem bránil válku v Iráku.  

Prostě jsem to vůbec neviděl. Je to jejich jediný účel. Nejsou tu, aby vás informovali! I na velkých věcech, na kterých opravdu záleží, jako je ekonomika a válka a Covid, na věcech, na kterých opravdu záleží a které vás ovlivní.

Ne, jejich úkolem není informovat vás, pracují pro malou skupinu lidí, kteří ve skutečnosti řídí svět. Jsou to jejich služebníci, je to pretoriánská garda. A měli bychom se k nim chovat s maximálním despektem, protože si to zaslouží.“

Po tomto rozhovoru se již několik lidí zajímalo, jak dlouho Carlson zůstane ve Fox News. V týdnu před svým vyhozením Carlson brojil proti vlivu farmaceutického průmyslu na americká zpravodajská média a udělal rozhovor s Robertem F. Kennedym Jr., jehož otec i strýc byli velmi pravděpodobně zabiti při spiknutí izraelsko-amerických tajných služeb.

Vyhození Carlsona přišlo jen jeden den poté, co Fox News urovnala soudní spor ve výši 800 milionů dolarů se společností Dominion kolem  hlasovacích strojů.

Některá média naznačovala, že za tuto žalobu je vinen Carlson, ale nebyla to pravda: Carlson nikdy nepodpořil Trumpova volební tvrzení v roce 2020 (i když některé důležité otázky ve skutečnosti zůstávají nevyřešené). Uniklé interní zprávy spíše odhalily, že Carlson kritizoval rozhodnutí vedení Fox News, která mohla hrát roli v jeho propuštění.

Mohlo by se stát, že se Swansonův dědic, žadatel o členství v CIA a elitář Tucker Carlson, osvobozený z okovů Fox News Ruperta Murdocha, přemění v nebojácného a nezávislého novináře?

Carlson dříve spolu s bývalým spolubydlícím z vysoké školy, který se později stal asistentem amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho,  založil polonezávislý politický zpravodajský web The Daily Caller.

Je zřejmé, že je to stále velký krok od polonezávislé žurnalistiky ke skutečně nezávislé žurnalistice.

Tolik v kostce o Carlsonovi. Jeho případ mi velmi připomíná Elona Muska, který měl blízko k WEF, podporoval Bidena a náhle se otočil a šel proti systému, aby však nakonec nasadil do vedení Twitteru loutku WEF.

Oba velmi bohatí a oba poté, co byli velkou oporou systému, jdou otevřeně proti němu.

Je něco podobného vůbec možné? Co se za tím asi skrývá??

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 15 Průměrně: 4.7]

2 thoughts on “Americké impérium: Temný příběh Fox News a Tuckera Carlsona

  1. Carlson sa mi najviac zhnusil potom, čo vo svojom programe niekoľkokrát hostil neľudského maďarského diktátora, fanatického sionistu aj bruselofila , obdivovateľa masového vraha Pinocheta aj homosexuála Salazara a vodcu tamojšej iredenty Orbána.

  2. Právě tak jako Musk je i Carlson falešný spasitel. Nebo Trump. Jen hrají svoji hru v pokusu získat svoje stádo ovcí.
    Ne podle řečí, ale podle skutků poznáte je… sledujte pozorně vše, co dělají, a pokud z toho něco nesedí a smrdí, jsou i oni takoví. Falešní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/americke-imperium-temny-pribeh-fox-news-a-tuckera-carlsona/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings