Pečlivě organizovaná stínová kampaň přivedla Bidena do Bílého domu

Pečlivě organizovaná stínová kampaň přivedla Bidena do Bílého domu

Nyní, rok před dalšími volbami, přiznává i jinak k americké vládě a demokratům velmi vstřícný mainstream, že se nejednalo o volby férové.

Mimo již dobře známých podvodů, o nichž byl dokonce natočen dokument, proběhla ohromná stínová kampaň, jejíž iniciátoři nejspíš pomáhali organizovat i většinu podvodů.

Minulé prezidentské volby v USA, spolu s volbami v roce 2016, tak byly pravděpodobně nejšpinavější a nejdramatičtější v historii a byly otřeseny zprávami o korupci, manipulaci a podvodech.

Vysoce postavený globalistický časopis Time nyní podrobně popisuje, jak koalice velkých kapitalistů a levicových aktivistů přivedla Joe Bidena do Bílého domu pomocí pochybných metod jak před prezidentskými volbami, tak po nich.

Když Donald Trump obvinil Joe Bidena z vítězství díky volebním podvodům a manipulacím po volbách, americké korporace se začaly obracet proti němu a požadovaly, aby přiznal porážku. A to navzdory skutečnosti, že mnoho států nebylo započítáno, a že ohledně voleb existovalo mnoho nejistot, poznamenává Time.

„Bylo to velmi zvláštní. Jen několik dní po volbách jsme byli svědky organizované kampaně za vyhlášení vítěze, i když se počítalo několik států,“ uvedl později sám Trump.

Time nyní souhlasí s Trumpem, že existovalo organizované spiknutí, ve kterém velcí kapitalisté a obchodní lídři, spolu s levicovými aktivisty a dalšími lobbisty, pracovali unisono v nesvaté alianci s cílem odstranit stávajícího prezidenta.

Časopis popisuje, jak volně organizovaná koalice složená z lidí s různými politickými a ideologickými postoji aktivně pracovala více než rok, aby ovlivnila volby – nejen aby odstranila Trumpa, ale také zajistila, že výsledky voleb nebudou zpochybněny.

Jejich práce se dotkla všech aspektů voleb. Přiměli státy, aby změnily své volební systémy a zákony, a pomohli zajistit stovky milionů veřejných a soukromých darů.

Zpochybnili žaloby kvůli údajným volebním podvodům, naverbovali armády volebních pracovníků a poprvé v životě přiměli miliony lidí, aby hlasovali poštou. Tlačili na společnosti sociálních médií, aby zakročily proti takzvaným dezinformacím, k čemuž patřila i cenzura zcela pravdivých informací o notebooku Huntera Bidena.

Noviny dále píší, jak skupina, která politicky zahrnovala jak demokraty, tak republikány, organizovala propagandistické kampaně zaměřené na to, aby veřejnost věděla, že bude trvat dny nebo týdny, než budou oznámeny výsledky voleb, a udělala vše, co bylo v jejích silách, aby zajistila, že sporné výsledky voleb nebudou zneplatněny.

Židovský aktivista Mike Podhorzer, prezident největší federace odborových svazů v zemi a podporovatel demokratů, byl již v roce 2019 přesvědčen, že volby budou katastrofou a cítil naléhavou potřebu „chránit je.“  Téměř 25 let sám pracoval na vývoji taktiky, jak vyhrát volby, a na vývoji modelů úspěšných politických kampaní.

Přesvědčen, že Donald Trump nepřizná porážku, Podhorzer založil „koalici odporu“ s podobně smýšlejícími levicově-liberálními aktivisty na místní a národní úrovni, aby naplánoval různé scénáře související s volbami pod názvem Koalice na obranu demokracie.

„Strávil měsíce přemýšlením o různých scénářích a rozhovory s odborníky. Nebylo těžké najít liberály, kteří viděli Trumpa jako nebezpečného diktátora,“ píše list a orwellovsky tvrdí, že Podhorzer to chtěl udělat, aby „udržel americkou demokracii naživu.“

3. března vytvořil dokument s názvem „Hrozby pro volby 2020,“ ve kterém tvrdil, že Donald Trump bude říkat, že volby jsou zmanipulované, a také použije pravicová média, aby protlačil svůj příběh a přiměl své příznivce protestovat.

Když přišla do Spojených států covidová krize, bylo jasné, že korespondenční hlasování se zvýší a některé volební místnosti dokonce omezily možnosti občanů fyzicky být na místě a volit.

Podle deníku si Podhorzer uvědomil, že by to mohlo vést k velkým konfliktům a začal se každý den několik hodin setkávat se sítěmi „progresivních“ aktivistů v odborovém hnutí, v institucích, Planned Parenthood, Greenpeace, lidových hnutích proti Trumpovi, levicových počítačových mágů a zástupců menšinových skupin.

Setkání se stávala stále populárnější a Podhorzer rekrutoval další a další aktivisty s deklarovaným cílem „chránit volby.“ Tím měl samozřejmě na mysli, že je třeba bezpodmínečně zajistit výhru Bidena.

Podle časopisu Time získal podporu od Kongresu, stejně jako od technologických gigantů v Silicon Valley a dokonce i od protitrumpovských republikánů.

„Prvním úkolem bylo přepracovat slabou americkou volební infrastrukturu – uprostřed pandemie. Pro tisíce místních úředníků, kteří spravovali volby, byly nejnaléhavější potřebou peníze. Potřebovali ochranné pomůcky, jako jsou roušky, rukavice a dezinfekce na ruce. Potřebovali platit za pohlednice, které lidem říkaly, že mohou volit korespondenčně. Potřebovali další personál a skenery pro zpracování hlasů,“ uvedl časopis.

Síť přiměla více než 150 organizací, aby podepsaly dopis každému kongresmanovi požadující 2 miliardy dolarů na financování voleb. Částečně uspěla – zajistila si 400 milionů dolarů od státu a pak ještě větší částky od soukromých „filantropů“ a velkokapitalistů.

Peníze byly částečně použity na usnadnění korespondenčního hlasování a zdůraznění této možnosti jako optimální a nejžádanější možnosti. Donald Trump zároveň varoval, že rozšířené korespondenční hlasování  také povede k volebním podvodům a manipulacím.

Jen v srpnu a září rozeslali poštou 15 milionům Američanů v klíčových státech přihlášky a obdrželi zpět 4,6 milionu vyplněných žádostí. Měli však potíže oslovit černošské voličské skupiny a další menšiny, které „nevěřily poště,“ ale raději by hlasovaly fyzicky nebo vůbec.

Proto začali zdarma rozdávat ochranné pomůcky, aby „bezpečně hlasovali,“ které obsahovaly mimo jiné dezinfekci na ruce, roušky a brožury. To vše proto, aby se do volebních místností dostalo co nejvíce lidí.

Úsilí se také vyplatilo. Téměř polovina všech hlasů v prezidentských volbách v roce 2020 přišla poštou. Pouze čtvrtina všech Američanů hlasovala fyzicky v samotný den voleb.

Vlivná skupina se nyní začala hluboce obávat údajných „dezinformací“, „nebezpečných lží“ a „propagandy“ Donalda Trumpa a jeho příznivců. V důsledku toho začala aktivně mapovat jakékoli pokusy o zpochybnění voleb a přiměla sociální média, aby zavedla politiku mazání účtů a obsahu, který údajně šířil to, co považovala za „dezinformaci“ o volebních podvodech.

„Řešením bylo vyvíjet tlak na platformy, aby prosazovaly svá pravidla, a to jak odstraněním obsahu a účtů, o kterých se domnívaly, že šíří dezinformace, tak agresivnějším monitorováním platforem.“

Skupina se setkala se zakladatelem Facebooku Markem Zuckerbergem v jeho domě a výsledkem byla větší cenzura a ještě přísnější pravidla na platformě, což ztěžovalo kritiku a zpochybňování volebních výsledků.

„Bylo to opravdové utrpení, ale nakonec jsme se dostali do bodu, kdy pochopili naše problémy. Stačilo to? Asi ne. Bylo to později, než jsme si přáli? Ano, ale vzhledem k úrovni oficiálních dezinformací bylo velmi důležité, že měli zavedená pravidla a začali označovat věci a odstraňovat je,“ říká Vanita Gupta, která se setkání zúčastnila.

Zároveň tvrdě pracovali na tom, aby voliči nezpochybňovali korespondenční hlasování a vykreslovali ho jako stejně bezpečné a bezpečnější než fyzické hlasování.

Demokrat a lobbista Dick Gephardt vložil spoustu energie do toho, aby vysoce postavení politici i veřejnost uvěřili, že řeči o volebních podvodech prostřednictvím korespondenčního hlasování jsou dezinformací a na tento projekt utratil nejméně 20 milionů dolarů.

Skupina se spojila také s lobbistickými organizacemi nebělošských menšin v zemi a aktivisté plánovali rozsáhlé demonstrace, pokud by Trump nakonec vyhrál volby. Koalice „Chraňte výsledky“ byla založena 150 levicovými a liberálními skupinami od feministek, socialistů a skupin politiky identity a v případě Trumpova vítězství bylo naplánováno nejméně 400 demonstrací.

Asi týden před volebním dnem byl Podhorzer kontaktován americkou obchodní komorou, která chtěla mluvit. Uvedla, že se obává napětí a konfliktů během voleb a rozhodla se připojit k americkým kapitalistům a velkému byznysu a vydat tiskovou zprávu, v níž vyzvala veřejnost, aby byla „trpělivá“ a sebevědomá při sčítání hlasů.

Viceprezident obchodní komory Neil Bradley s tím však nebyl spokojen a chtěl se spojit s Podhorzerovou koalicí. Vydala také novou tiskovou zprávu, v níž vyzvala americký lid, média a politické kandidáty, aby „důvěřovali volebnímu systému“ a přijali výsledky, i kdyby volby měly trvat déle.

Stínová kampaň uspěla a vítězem byl vyhlášen Joe Biden. Podhorzer si zároveň uvědomoval, že je to jen první krok. Potřebovali také potvrdit volby, získat volitele a také vyhrát všechny další formální kroky potřebné k tomu, aby se Joe Biden stal prezidentem.

Zároveň Donald Trump a jeho příznivci dlouho obviňovali demokraty z rozsáhlých volebních podvodů a poukazovali na případy, kdy byly volby zmanipulovány a kdy neplatné hlasy ovlivnily volby.

Nyní se síť místo toho zaměřila na znemožnění zpochybnění a zneplatnění volebních výsledků, včetně lobbování ve formě názorových článků v masmédiích se zprávami o „respektování vůle voličů,“ ale také tím, že oslovovala bohaté kapitalisty, kteří financovali republikány, a snažila se je přimět, aby ovlivnili zákonodárce, kteří chtěli zpochybnit výsledky voleb a přimět je, aby místo toho přijali Bidena jako vítěze.

Tyto  kampaně byly také údajně úspěšné a podařilo se jim získat výsledky voleb potvrzené v jednom státě za druhým – dokonce i v těch, které kontrolují republikáni. Joe Biden vyhrál – Trump byl poražen a spojenectví mezi levicovými aktivisty, liberály a bohatými velkými kapitalisty mělo větší dopad, než si většina mohla byť jen představit….

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 7 Průměrně: 4.9]

One thought on “Pečlivě organizovaná stínová kampaň přivedla Bidena do Bílého domu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/peclive-organizovana-stinova-kampan-privedla-bidena-do-bileho-domu/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings