Pokud je průzkum do eurovoleb pravdivý, pak jen potvrzuje, že u nás euroskepticismus neroste

Pokud je průzkum do eurovoleb pravdivý, pak jen potvrzuje, že u nás euroskepticismus neroste

Včera jsem narazila snad na první průzkum do eurovoleb. Byl zveřejněn na více mainstreamových médiích, takže jste na něj nejspíš také narazili. Průzkumy mají samozřejmě za cíl především navést lid na tu „správnou“ volbu, takže je nutné je brát s rezervou.

Nicméně jsou jakýmsi vodítkem a nijak výrazně se nemohou lišit od reality. Víceméně odráží dlouhodobý stav, kdy do EU posíláme převážně (až na několik málo výjimek) jedince, kteří svým hlasováním pomáhají prosazovat globalistickou agendu.

Pro ty, kteří se mainstreamu zcela vyhýbají a na průzkum tak možná nenarazili, jej zde uvádím v pořadí, v jakém by v eurovolbách údajně politické strany skončily:

ANO – 27,5%, SPOLU – 20%, STAN – 10,4%, SPD+Trikolora – 10,4%, Piráti – 10,1%, STAČILO! – 6,7% a Přísaha a Motoristé – 6%.

Další partaje byly pod 5% hranicí. Komentovat průzkum jako takový nijak detailně nebudu, jen se na něm potvrzuje. že nenabíráme trend, který je patrný na Západě, kde velmi razantně roste euroskepticismus. To je něco, co u nás nehrozí.

Ovšem pokud jsem nahlédla do diskuzí pod články, kde se o průzkumu psalo, tak mne šokovala totální politická negramotnost většiny voličů.

Odmyslím-li komentáře kovaných eurohujerů, kteří se svojí oblibou EU nijak netají (a jejich volba je pak v podstatě logická), pak mne zaujaly spíš komentáře odpůrců politiky EU, včetně ničivého Green Dealu.

Mnozí totiž projevili značnou politickou negramotnost, neboť hodlají volit přesně ty frakce, které jsou jádrem problému.

V prvé řadě jsou volby do europarlamentu něco zcela jiného než domácí volby. Do EP volíte v prvé řadě FRAKCI, jejíž podporou posílíte jistý názorový proud.

V diskuzi se však objevovaly názory ve stylu: „Já jim to natřu, budu volit proti pětikolce!“

Pomineme-li fakt, že voliči stran vládnoucí pětikolky půjdou k volbám v plném počtu, takže zbytek v pohodě „převolí,“pak u voleb do EU nelze „volit proti pětikolce.“

I v EP jsou totiž jakési „koalice“ frakcí – a tam se pak doslova „mísí“ strany současné vlády se stranami parlamentní opozice.

Funguje tam například jakási spojená proglobalistická mašinérie v podobě tří frakcí: lidovecké, socanské a liberální.

Tyto tři frakce jsou vždy v souladu, aby prosadily jakoukoli zrůdnost. Pokud se část členstva vzepře, pak si vezmou na pomoc dvě malé eurohujerské frakce jako Zelené v případě, kdy se má prosadit něco z Green Dealu či Sjednocenou levici, pokud jde o migraci.

Nicméně v 90% případů je soulad dostatečný na to, aby tyto frakce prosadily jakoukoli zrůdnost. Bruselské (j)elity a jejich loutkovodiči mají aktuálně obavy z toho, že by tyto frakce mohly hodně oslabit.

Nyní je tak NUTNÉ volit zejména proti třem hlavním frakcím.

V uvedených třech „koaličních“ frakcích jsou za nás tyto strany: TOP09, STAN, KDU, SOCDEM a ANO. Tyto strany tak lze považovat za jakési koaliční partnery. Z těchto frakcí také pochází  většina eurokomisařů.

Ve dvou zmíněných malých „pomocných“ frakcích jsou pak Piráti a KSČM (STAČILO!).

Zejména tři největší frakce tak můžeme považovat v rámci EU za „jednotnou koalici.“ Když pak v diskuzi píše půlka lidí, že jde volit ANO proti pětikolce, tak plácá totální nesmysly. Pouze tím jen projevují svoji politickou negramotnost.

Proti pětikolce můžete jít volit třeba na podzim v krajských volbách, případně u voleb do Senátu, tam to skutečně je možné, ale ne do EU.

Další známá koalice, která se spojuje při hlasování zejména k otázkám migrace a Green Dealu (tedy k hlasování proti oběma uvedeným) je koalice frakcí ECR a ID. Opět zde najdete jak vládní stranu (ODS, která je v ECR), tak opozici (SPD, která je v ID).

Jednoduše do EU nelze volit „proti pětikolce,“ protože ta je prakticky všude. Ale stejně tak nemohou voliči stávající vlády volit proti opozici, protože opět tam dojde na výše uvedená „spojení“ alespoň v některých otázkách.

Dále jsem mnohokrát zaznamenala poznámky o tom, že to někdo „natře“ EU – opět volbou politických stran, které jsou v silně probruselských frakcích.

Tedy „volit proti EU“ volbou frakcí, které programově prosazují globalistickou politiku EU, není volba „proti EU.“ Problém ovšem je, že drtivá většina frakcí prostě je probruselská.

Pouze jedna frakce je programově anti-EU, zbytek má buď politiku plně v souladu s EU nebo alespoň částečně.

Další věcí je, že může vzniknout i nějaká nová frakce a naopak – některá může zaniknout. V září tak nemusí vypadat EP svým složením stejně jako nyní.

Například aktuálně je bez frakce Orbánův Fidesz. Orbán jej chtěl mít ve frakci ECR, nicméně část frakce stranu odmítá, protože ECR se v tomto volebním období stala stranou „jestřábí,“ prosazující nekonečné vyzbrojování Ukrajiny. Kdo má jiný názor, ve frakci být nesmí.

Do frakce ID Orbán nechce, protože je údajně „příliš radikální.“

Zdá se tedy, že Orbán založí novou frakci, která bude někde mezi ID a ECR. Tam pravděpodobně naláká Ficův Smer (ten byl vyhozen ze socanské frakce), ale i Salviniho Ligu, která by tam mohla přejít z ID, kde spíš škodí (často hlasuje proti frakci) a je možné, že najde strany i z dalších zemí.

Zda se tam umístí i nějaká česká strana, lze zatím spekulovat, nicméně Přísaha – Motoristé by zřejmě mohla být v tomto směru úspěšná, protože nechce vystoupit z EU a v podstatě má k podobné skupině blízko.

Každopádně k tomu, aby mohla být frakce založena, je zapotřebí účast daného počtu zemí (tuším, že je to minimálně 7 různých zemí).

Možný je také vznik další nové levicové frakce, která by byla protimigrační a proti Green Dealu. Stávající levicové frakce EU jsou všechny silně promigrační a v podstatě i pro Green Deal.

V Německu se hodně hovoří o nové straně komunistky Wagenknechtové, která míří do EU, ale frakce Sjednocené levice, která je silně promigrační, jí nesedí.

Pak samozřejmě musí sehnat partnery do frakce. Předpokládám, že od nás by mohla mít o tuto novou frakci zájem KSČM, neboť setrvávání v silně promigrační frakci není zrovna ideální. Obzvlášť v případě, že se tam skutečně dostane pašeračka Racketeová, jak se nyní traduje.

Jak bude vypadat příští europarlament se tedy můžeme jen dohadovat, nicméně některé stávající frakce – a to především ty výše uvedené tři největší – setrvají a budou škodit i nadále.

Volbou členů těchto frakcí tak nikdo nebojuje proti pětikolce – a už vůbec ne proti EU.

Tedy než se rozhodnete jít k volebním urnám, vždy si zjistěte dvě velmi zásadní věci: kdo je v jaké frakci a kdo jak hlasoval.

To první jsem už mnohokrát velmi detailně rozebrala (a opět se k tomu hodlám v některém dalším článku vrátit) a informace lze najít dokonce i na mainstreamu nebo stránkách EU.

Co se týká některých zajímavých hlasování, tak ty najdete zde.

Ve shrnutí jsou uvedena některá hlasování zhruba od roku 2021 do současnosti.

Na závěr pak už jen připomínám, že 80% činnosti národních parlamentů zemí EU je dnes již jen o schvalování nesmyslů, které přichází z EU.

I to je důvod proč jsou eurovolby důležité – čím víc europoslanců, kteří by mohli některé šílenosti zastavit, tam bude, tím méně nesmyslů budou řešit i národní parlamenty.

Paradoxně tak v parlamentních volbách již volíte jen onu „hlasovací mašinérii,“ která vždy každý nesmysl, který přijde z Bruselu, schválí.

A koná tak již roky, neboť i náš parlament byl vždy v drtivé většině probruselský…

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 19 Průměrně: 4.6]

7 thoughts on “Pokud je průzkum do eurovoleb pravdivý, pak jen potvrzuje, že u nás euroskepticismus neroste

  1. Nechápu preference ANO ,když v něm dřepí z řetězu urvaná Jourová. Celý ten cirkus je tak komplikovaný nepochybně účelově. Nesmyslně se tříští síly na proti Ukrajinské ,které nedávají smysl ,co tím chtějí strany sdělit svým voličům ? Nepřítel číslo jedna je globalismus a jeho Green Deal – to je požírač biliónů. Ukrajina je jen marginálie ,co se týká peněz a o ty jde především ,ne?

    1. Tyhle informace se zaručeně k 99,99 % lidí, kteří půjdou volit do EP, nedostanou. Takže je prakticky jistota, že budou volit špatně.

      1. Celé neštěstí je v tom ,že se volič zasekne třeba zrovna na tom postoji k Ukrajině ,která by vůbec neměla být tématem, a pak volí ANO ,protože Babiš přece prohlásil ,že Ukrajinu podporuje a zároveň je proti Green Dealu i když ho podepsal a jeho poslanci v EU pro něj většinově hlasují. Proto ,pokud chce opozice proti GND a muslimské migraci mít nějakou rozhodnou váhu ,musí být jednoznačná a netříštit zbytečně síly. Každá komplikace je při těchto volbách veliký problém.

  2. Orbán odmieta vystúpenie z EÚ a zakaždým podporil aj tie najväčšie svinstvá z dielne Európskej komisie /niekedy po veľkom tlaku, ale nikdy nepresadil svoj názor!/ . Bohužiaľ zatiaľ nehrozí ani vylúčenie Slovenska /a Maďarska/ z nej, takže jeho veľkolepé plány „reformovať“ bruselský žalár národov netreba brať vážne. Zrejme ho inšpiroval Horthy a jeho schizofrenický boj proti Hitlerovi zmixovaný s oddanosťou Tretej ríši.

  3. Chtěl bych potvrdit postřeh o totální politické nevědomosti. Přesnější by bylo slovo ignorance, protože při diskusi nemá smysl předkládat argumenty, které se stejně neberou na vědomí, protože oni to ví lépe a mají svůj hotový nezpochybnitelný názor. Jsou to i lidé profesně jinak docela zdatní. Beru to jako realitu, která mnohé vysvětluje a spekuluji o selektivně omezené inteligenci. Česky možná něco jako inteligent-hlupák.

    1. KRTKU,ŠPiNAVE METODY PÉTIDEMOLICE JSOU PRO VOLIČE TÉZKO ODHALITELNE .

      Důkazem je na příklad pan KONRAD D.S. Vidlák a jeho voliče matoucí web, kdy mu voliči mají skočít na špek kritiky režimu, ale pozor ,pokud tam někdo napíše plán jak tu špinu řešit, okamžitě ho tamní dozorce,který si říká Adolf NULAND prý na příkaz toho vidláka vymaže a zablokuje,aby se NIkDO nedozvěděl jak na to v Plánu Národní Záchrany a potřeb pod legendární zkratkou PNZ.
      Tím pádem není písmák Vidlák žadny buditel ,ale de fakto BRZDITEL,který tam navrhuje voličum jen jit za NOSem a stát se tzv nosačem ,kterých máme všude plné zuby,protože chtějí válku a tak vlastně dochází na tomto webu k cenzuře a tedy k zoufalemu TEMNU podpory padajícího režimu.
      Dejte si nalít milí voliči čistého vína a neskočte na špek jako autoři tamních stovek komentu, které však NESMI obsahovat žadny plán řešení té špiny do ,které máte bez Plánu Národní Záchrany a potřeb znovu a znovu pomatení takovými BRZDITELI ne buditeli skočit.
      AzKSH

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/pokud-je-pruzkum-do-eurovoleb-pravdivy-pak-jen-potvrzuje-ze-u-nas-euroskepticismus-neroste/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings