Rasmus Paludan vypovídá o tom, proč zorganizoval pálení Koránu ve Švédsku, kvůli němuž nastaly nepokoje (video)

Rasmus Paludan vypovídá o tom, proč zorganizoval pálení Koránu ve Švédsku, kvůli němuž nastaly nepokoje (video)

Největší nepokoje jaké kdy Švédsko zažilo, nepokoje, při nichž bylo zraněno více než 100 policistů, nepokoje, které se konaly na několika místech ve Švédsku, byly podníceny ne samotným pálením Koránu, ale jen oznámením této akce. Na některých místech, kde došlo k nepokojům, se nakonec Paludan ani neobjevil.

V tomto rozhovoru Paludan diskutuje o svém pohledu na násilí, o svých cílech při pálení Koránu, o nepochopení islámu mezi policií a Švédy, o vládních útocích proti němu a o svém životě v neustálém ohrožením života. Na Paludana byla již před časem uvalena fatva a kdykoli mu tak hrozí smrt rukou fanatického muslima.

Ve čtvrtek 14. dubna zahájil Paludan své volební turné pro svou nově založenou švédskou stranu Stram Kurs Sverige. Politik, známý demonstracemi kritickými proti islámu a pálením Koránu jak v Dánsku, tak ve Švédsku, se nyní zaměřil na letošní podzimní švédské parlamentní volby.

Před velikonočním víkendem dal švédský policejní úřad Paludanovi zelenou k pořádání demonstrací v Jönköpingu, Linköpingu, Norrköpingu, Stockholmu, Örebro a Landskroně. Události byly naplánovány v oblastech, kde nebezpečné zahraniční přistěhovalecké síly, z nichž většina jsou islámské, převzaly kontrolu a vytvořily to, co je často označováno jako „no-go zóny“.

Tyto protesty, které se shodovaly s muslimským svátkem ramadán, měly za cíl ukázat, že islámské hodnoty nejsou slučitelné s liberální švédskou společností a její svobodou projevu a názoru.

Paludan měl v úmyslu zapálit Korán na demonstracích, aby znovu ukázal světu, jak budou islámští migranti reagovat na provokaci. Paludanovým posláním je vzdělávat veřejnost o škodlivých účincích islámu, bojovat proti provádění islámského práva ve Švédsku a Dánsku a chránit Švédy, kteří jsou pod útokem muslimů. Bohužel, jeho poslání pomáhat ostatním ho přivedlo na „seznam odsouzených k smrti“ muslimské teroristické skupiny al-Káida.

Paludan věří, že zdůraznění nevyhnutelného násilí za sebemenší provokace prokáže ztrátu kontroly švédské policie nad islámskými přistěhovaleckými oblastmi. Paludan uvedl:

Švédsko bylo islámem zničeno mnohem více než Dánsko. Naše kroky ukázaly, že svoboda projevu a svoboda pokojného shromažďování již ve Švédsku neexistuje. Šaría je zákonem země.

Ještě předtím, než Paludan dorazil do přistěhovalecké oblasti Skäggetorp v Linköpingu, rozpoutaly maskované muslimské gangy nepokoje. V Östergötlandu policie z místa činu utekla, protože její přítomnost údajně způsobila další násilí. Válečné scény vypukly na několika místech poté, co policie projevila pasivní taktiku.

Rozzlobené hordy násilných muslimů vyšly do ulic, bily a kamenovaly policisty, kteří se snažili, a v některých případech se ani nesnažili, udržovat pořádek. Uniformy a vozidla policistů byly ukradeny a zapáleny. To vše za doprovodu bojových výkřiků „Alláhu akbar“, které jsou stálými verbálními projevy muslimského násilí.

Muž byl zatčen s nožem, zatímco Paludan a členové jeho skupiny byli násilně napadeni a zraněni. Politik vysvětluje:

„Ve skutečnosti jsem byl zasažen kamenem na pravé noze a začal jsem krvácet. S čímž policie nic neudělala. Řekl jsem, že tady nemůžu stát, to není bezpečné, hází se kameny. A policista řekl ne, to je docela bezpečné. Nejsou tam žádné kameny a pak bylo 40 kamenů hozeno na mě a mé spoludemonstranty.

V Örebro a Landskroně policie změnila místo demonstrace několik hodin před plánovaným začátkem s nadějí, že udrží násilné výtržníky mimo. Změna místa konání na poslední chvíli ze strany policie však nebyla legální a porušila švédskou ústavu. Paludanova akce navíc nebyla jen demonstrací, ale také součástí kampaně v rámci parlamentních voleb.

Když policie nedokáže udržet muslimské násilí na uzdě a zachovat ústavní právo, signalizuje to fyzickou slabost, vysvětluje Paludan. Když se policejní vedení aktivně rozhodne, že se nebude snažit plnit své poslání, signalizuje to také duševní slabost. Kromě toho je fatální, když se jedná o primitivní síly, které rozumí pouze jazyku moci.

Paludan doufá, že se švédský lid probudí a pochopí, že vláda dováží do země lidi, kteří chtějí vraždit a použít sílu, pokud Švédové udělají nebo řeknou něco, co se jim nelíbí, nebo zpochybní islámskou nadřazenost. „Více než 1 milion lidí ve Švédsku nevěří ve svobodu projevu, svobodu veřejného shromažďování, svobodu demokracie. A samotný koncept demokracie se těmto lidem nelíbí,“ vysvětluje Paludan.

Domnívá se, že vláda by měla být opatrnější ohledně toho, komu je povolen vstup do Švédska, zejména proto, že tolik přistěhovalců podporuje zabíjení ostatních pro jejich názory. Paludan navíc cítí, že islám nezapadá do západního světa a že neexistuje jediný příklad, kde by fungoval harmonicky.

Doufá, že jeho demonstrace ukázaly Švédům, že existují statisíce přistěhovalců, kteří nepodporují a nedovolí svobodu shromažďování, svobodu projevu nebo demokracii. Tito lidé nechtějí Švédsko, vysvětluje. Varuje, že brzy nebude možné spálit Korán na veřejném shromáždění. Budeš zabit.“

Jak Paludan již dříve uvedl: „Jsem si 100% jistý, že kdybych spálil 100 Biblí a 100 Tór, žádný křesťan nebo Žid by mi nevyhrožoval ani mě nenapadl.“

Zdá se, že politici a levicová média nechápou představu, že Rasmus Paludan a jeho politická strana se pokoušejí zachovat svobody občanů a zajistit bezpečnost nemuslimů, kteří žijí v ohrožení a jsou terčem pravidelných útoků islámských násilníků.

Švédové byli a jsou zabíjeni, biti, okrádáni, znásilňováni, olupováni a vystaveni dlouhému seznamu dalších závažných zločinů pachateli, které vládnoucí politici v zemi pustili do Švédska. Podobné nepokoje, jichž jsme byli v posledních dnech svědky ve Švédsku, mají stejné nábožensko-politické motivy jako masakr v redakci francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo, stětí učitele Samuela Patyho na otevřené ulici v Paříži a vlna muslimského teroru, která se v posledních desetiletích přehnala Evropou.

A je to levicově liberální imigrační politika podobná té švédské, která otevřela dveře tomuto násilí.

Ve Švédsku je to právě tato politika a hrozba tohoto násilí, která donutila Larse Vilkse žít s policejní ochranou osobní stráže 24 hodin denně za to, že nakreslil satirickou kresbu muslimského proroka Mohameda jako hlídacího psa. Žádná švédská mainstreamová média se ani neodvážila ukázat obrázek, když Vilks nedávno zemřel za záhadných okolností při násilné explozi a autonehodě.

Paludanovým cílem je dostat násilné islámské přistěhovalce ze své země zpět do jejich bývalé vlasti nebo do jiné země s kulturou a vládou, která lépe vyhovuje jejich pocitům a hodnotám.

Aby k tomu však mohlo dojít, uvědomuje si, že Švédsko se musí nejprve zbavit své současné vlády, která také nezapadá do demokratické společnosti, a nahradit ji vládou, která do ní zapadá.

V úterý se ministr spravedlnosti a vnitra Morgan Johansson objevil ve státní televizi, aby komentoval velikonoční víkendové nepokoje. Johansson využil příležitosti a zaútočil na Paludana, kterého nazývá „dánským extremistou“, který „zřejmě nenávidí Švédy a chce ublížit Švédsku“. Paludan reagoval na vládní útok. „Miluji Švédsko. Riskuji svůj život pro Švédsko.“

Paludan komentoval tvrzení vlády, že je „dánský extremista“, který nenávidí Švédsko, následovně:

Jsem Švéd, takže abych se nazýval dánským extremistou, v takovém případě mě mohou nazývat dánsko-švédským extremistou. Vzhledem k tomu, že se jedná o mé aktivity ve Švédsku, bylo by přesnější nazvat se v takovém případě švédským extremistou. Somálci jsou často nazýváni Švédy poté, co žili ve Švédsku dva dny a jeli metrem.

Nejsem extremista. Jsem libertariánský vlastenec, takže si myslím, že bychom měli mít menší vládu a být schopni žít v míru bez násilí nebo hrozeb. Miluji Švédsko. Proto riskuji svůj život pro Švédsko, protože miluji švédský lid. Bohužel se však zdá, že Morgan Johansson a sociální demokraté nenávidí Švédsko a Švédy, protože za posledních 40 let dovolili Švédsku přejít z mírumilovné země do země, kde dochází ke zločinům gangů, vraždám, požárům aut, bombovým útokům, ponižování a znásilňování.

Dělám to navíc k tomu, že chci zachránit švédský lid, protože budu kandidovat v parlamentních volbách. Chci změnit Riksdag pro švédský lid.

Na otázku, proč si myslí, že Johansson říká, že chce ublížit Švédsku, odpověděl:

Švédsko je poškozeno. Násilníci zranili policisty během Velikonoc, což může být to, o čem mluví. Ale nebyl jsem to já, kdo to udělal. Morgan Johansson mluví o nenávisti a rozporech, ale ve Švédsku již existují. Mnozí nenávidí Švédy a my jsme to viděli během Velikonoc. Pobíhají kolem, nenávidí policii a chtějí ji zabít. Rozpory ve Švédsku existují a já jsem je nevytvořil. Možná to vzniklo proto, že přijali milion lidí, kteří jsou úplně jiní a nenávidí Švédsko.

Na rozdíl od deklarovaného úkolu policejního úřadu chránit svobodu projevu, policie v Malmö nyní nahlásila vůdce strany Stram Kurs za „podněcování proti etnické skupině“. To předsedovi strany ztíží konání předvolebních setkání. Policie podala zprávu proti politikovi navzdory tomu, že švédské úřady schválily Paludanovy žádosti, ve kterých bylo jasné, že plánuje spálit Korán. Dříve bylo také stanoveno, že pálení Koránu není zločin a náboženská kritika je přípustná.

V úterý večer Paludan oznámil, že nyní usiluje o nová povolení k provedení dříve schválených demonstrací příští týden v Linköpingu, Norrköpingu a Örebro, které se policie rozhodla pozastavit kvůli násilným nepokojům.

Kromě toho Paludan také oznámil, že navštíví Borås a Trollhättan pro nové demonstrace.

Umíte-li anglicky, můžete se na rozhovor s Rasmusem Paludanem podívat na videu níže:

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 3 Průměrně: 5]

One thought on “Rasmus Paludan vypovídá o tom, proč zorganizoval pálení Koránu ve Švédsku, kvůli němuž nastaly nepokoje (video)

  1. Pana Paludana chápu, ale obávám se, že na současné situaci už nezmění vůbec nic.
    Pro režim je daleko snazší strčit do basy jednoho Paludana , než stovky vzteklých násilníků.
    Prostě cesta nejmenšího odporu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/rasmus-paludan-vypovida-o-tom-proc-zorganizoval-paleni-koranu-ve-svedsku-po-nemz-nastaly-nepokoje-video/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings