Útok mohamedánů v Moskvě: ISIS přiznává, že cíleně útočil na křesťany (4 aktualizace – videa z výslechů džihádistů)

Útok mohamedánů v Moskvě: ISIS přiznává, že cíleně útočil na křesťany (4 aktualizace – videa z výslechů džihádistů)

Jistě jste již narazili na informace o děsivém útoku, ke kterému došlo v Moskvě. Počet obětí s každou hodinou roste a lze předpokládat, že stávající počet nebude konečný. Na vině je ovšem i ruská politika posledních let, která byla ve vztahu k muslimům velmi měkká.

Zřejmě zapomněli, že cílem pravověrných muslimů je zavedení všesvětového práva šaría – a v tom sestává i likvidace či alespoň konverze bezvěrců.

Nejprve si tedy jen velmi krátce zopakujme, k čemu vlastně došlo. Více jste již jistě četli na mainstreamu, takže předpokládám, že není třeba útok nějak detailněji rozebírat.

K útoku došlo v pátek večer v komplexu Crocus City v Moskvě, kde se nachází koncertní síň a nákupní centrum.

Teroristé, údajně oblečeni v maskáčích, vtrhli do sálu a zahájili palbu z z automatických zbraní na publikum uvnitř koncertního sálu. Teroristé také údajně odpálili granát a zapálili komplex Crocus City.

Požár byl tak rozsáhlý, že ruská vláda nasadila vrtulník na vypouštění vody, aby ho zlikvidovala, a připravila další dva na přílet, uvedla agentura RIA Novosti.

„Lidé v hale si lehli na zem, aby se vyhnuli ohni, leželi tam asi 15-20 minut, poté začali lézt ven. Mnoha se podařilo dostat ven,“ řekl zpravodaj.

V současné době je hlášeno nejméně 70 mrtvých a kolem 115 zraněných. Lze ovšem očekávat, že počet mrtvých i zraněných se ještě během dne zvýší.

Níže různá dostupná videa z hrůzného útoku, při němž zahynulo i mnoho dětí:

 

https://twitter.com/i/status/1771265540373291200

Jeden terorista byl zajat:

 

Po těchto pachatelích se nyní pátrá:

Obrázek

 

Zajímavé je, že americké velvyslanectví v Moskvě a dalších zemích NATO strávilo posledních několik týdnů varováním před zvýšeným rizikem teroristických útoků v Moskvě a dalších ruských regionech a naléháním na americké občany, aby se vyhnuli cestám do Ruska.

Otázka tedy je (ale berte to jako spekulaci), zda v Rusku poměrně silný ISIS nevyužily k útoku tytéž síly, které svého času podporovaly islámské fanatiky v Čečensku.

K útoku se záhy přihlásil Islámský stát, který má v Rusku mnoho stoupenců.

V tomto vzkazu ISIS uvádí, že jeho „bojovníci zaútočili na velké shromáždění křesťanů:“

Obrázek

Ptát by se také Rusové měli také na to, proč byla vláda v posledních letech k mohamedánům velmi vstřícná, až změkčilá.

Bylo tomu tak možná proto, že chtěli na Ukrajině využít i zkušených bojovníků z muslimských oblastí. Vzhledem k vysokému počtu muslimů se jejich hlasy také mohou hodit  ve volbách (v Rusku je v populaci 20% muslimů, jejichž počet – na rozdíl od nemuslimů – neustále roste).

Zatímco ještě tak před 5 lety se v Rusku s agresivními mohamedány příliš nepárali, před pár lety se vše zcela náhle změnilo.

Nejen, že si mohamedáni mohou pořádat mohutné hromadné modlitby v ulicích Moskvy a před časem jim byla postavena obří mešita, ale došlo i na perzekuce odpůrců islamizace země.

Například za spálení Koránu byl jistý Rus odsouzen do vězení. A aby si to vězení řádně „užil,“ poslali mladého Moskvana do vězení v Čečensku. O tom, jak tam dopadl, již nejsou žádné zprávy.

Tedy islám byl v posledních několika letech v zemi chráněn podobně jako v zemích EU.

Zda tomu tak bude i po útocích se teprve uvidí.

Jisté je, že mohamedáni po celém světě dnes slaví v ulicích. A Rusko by se mělo vrátit k politice „tvrdé ruky,“ která v zemi ve vztahu k muslimům platila v ještě poměrně nedávné minulosti…

Aktualizace:

Jistý Egypťan k útokům v diskuzi napsal následující:

Tady, v hluboce temném srdci Dar El-Islam, jmenovitě v Egyptě, který je domovem El-Azharu, křičeli imámové a šejkové prostřednictvím megafonů a zesilovačů zvuku na oslavu útoků dnešního džihádu Islámského státu El-Talab na ruské bezvěrce a citovali Korán a Ahadeeth, zejména následující verše a Ahadeeth:

„A když se setkáte s nevěřícími, bijte je po šíjích meči, dokud je nezkrotíte!“ Korán 47:4

„Bojujte proti nim, dokud nebude žádná fitna a dokud nebude náboženství jiné než Alláhovo!“ Korán 8:39

„Zabíjejte nevěřící, kdekoliv je naleznete, zajměte je a oblehněte je a číhejte na ně v každé léčce!“ Korán 9:5, neboli „Verš meče“, v súře 9, El-Tawba, který je chronologicky předposlední, následovaný pouze protikřesťanskou súrou 112

„Bylo mi přikázáno, abych bojoval s každým mužským káfirem, dokud nedosvědčí o tom, že není boha kromě Alláha a že Mohamed je Jeho posel, jinak jejich životy, majetek a ženy budou vydány naše, abychom si je vzali!“ Osmý hadís ze 40 hadísů, které byly předány El-Imámem El-Nawawi a jeden z posledních Ahádísů, které Mohamed (prasečí hovno na něj) řekl na smrtelné posteli.


A takto se dnes slaví v celém islámském světě. Navenek – před káfiry – budou vyjadřovat slova soucitu a pobouření (takíja), uvnitř se ovšem radují.

 

Aktualizace 2:

Nyní je již hlášeno 93 mrtvých.

Šéf FSB Alexandr Bortnikov oznámil Vladimiru Putinovi zatčení 11 lidí, včetně všech čtyř teroristů, kteří se přímo podíleli na teroristickém útoku v Moskvě. To potvrzuje i Kreml.

Údajní pachatelé měli podle FSB v úmyslu překročit hranici mezi Ruskem a Ukrajinou a měli odpovídající kontakty na ukrajinské straně.

Dříve obvykle dobře informovaný poslanec Alexander Hinstein, který je napojen na bezpečnostní orgány, zveřejnil následující zprávu:

„Podle předběžných informací se Renault řízený podezřelými nacházel v noci poblíž vesnice Chazun v Karačinském okrese v Brjanské oblasti. Auto na výzvu strážců zákona nezastavilo a pokusilo se utéct.

Během pronásledování padl výstřel a auto se převrátilo. Jeden terorista byl na místě zatčen, ostatní utekli do lesa. Během pátrání asi ve 3:50 byl nalezen a zatčen druhý podezřelý. Pátrání po ostatních pokračuje. Do operace jsou zapojeny všechny orgány činné v trestním řízení.

V kabině Renaultu byla nalezena pistole PM, zásobník do útočné pušky AKM a pasy tádžických občanů.“

Tato fotografie údajně ukazuje Renault na místě zatčení:

Ruská státní správa silnic ráno oznámila, že provoz na dálnici M3 „Ukrajina“ v Brjanské oblasti je omezen. Trasa M3 spojuje Moskvu s Kyjevem a vede přes Kalužskou a Brjanskou oblast.

Na videu z palubní kamery v pátek večer byl vidět bílý Renault před vchodem do „Krokusové radnice“, kde došlo ke včerejšímu teroristickému útoku. Z auta vystoupilo několik lidí, načež byly okamžitě slyšet salvy střelby. Poté se začalo pátrat po bílém Renaultu.

Vyšetřovatelé od té doby upravili počet obětí teroristického útoku z páteční noci v moskevské koncertní síni směrem nahoru. V tuto chvíli je jasné, že počet mrtvých je 93, podle oficiálního prohlášení Státního vyšetřovacího výboru Ruské federace.

Očekává se, že počet obětí poroste. Podle předběžných údajů byly příčinou smrti střelná poranění a otrava spalinami.

Předběžné výsledky vyšetřování koncertního sálu naznačují, že teroristé při útoku použili automatické zbraně, které vyšetřovatelé našli a zabavili spolu s municí, která tam zůstala.

Tyto důkazy jsou v současné době podrobovány balistickým a genetickým testům a hledají se otisky prstů.

Kromě toho bylo zjištěno, že teroristé použili hořlavou kapalinu k zapálení budovy koncertního sálu, kde byli diváci včetně zraněných.

Vyšetřovací výbor Ruské federace rovněž potvrdil zatčení čtyř osob podezřelých z terorismu.

3. aktualizace:

Nyní je již hlášeno 143 mrtvých, případ je stále vyšetřován jako terorismus, stále se hovoří o možné spolupráci s Ukrajinci.

4. Aktualizace:

V Rusku vyslechli jednoho z teroristů, který tvrdí, že přijel z Turecka.

Osoba zadržená pro podezření ze spáchání teroristického útoku na radnici Crocus uvedla, že přijela z Turecka 4. března, video z výslechu zveřejnil šéfredaktor mediální skupiny Rossija Segodňa a televizní kanál RT Margarita Simonyan v kanálu Telegram.

Zadržený uvedl, že ho jeho šéfové kontaktovali před měsícem prostřednictvím Telegramu a poskytli mu zbraně. Dostal za úkol zabít všechny lidi v sále a za to mu bylo nabídnuto asi milion rublů. Obžalovaný dodal, že zločin spáchal po rozhovoru s „asistentem kazatele.“

Na zveřejněných záběrech uvedl své jméno, které zní podobně jako Fariddun Shamsutdin, a také datum narození – 17. září 1998.
Později Simonjanová zveřejnila video z výslechu dalšího podezřelého z teroristického útoku.

„A tady je vůdce ghúlů. To jste ještě neviděli,“ napsala šéfredaktorka.

Na nahrávce zločinec mluví tádžicky, jeho slova jsou přeložena mimo obrazovku.

Podle zadrženého žili v ubytovně „v Dmitrovce u dálnice,“ koupili si auto, chtěli pracovat jako taxikáři. Mezi lidmi, se kterými komunikoval, jmenuje jména, která znějí jako „Abdullo“ a „Muhammad.“

V případě nových zajímavých informací bude článek aktualizován, případně přinesu k tématu nový článek…

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 25 Průměrně: 5]

11 thoughts on “Útok mohamedánů v Moskvě: ISIS přiznává, že cíleně útočil na křesťany (4 aktualizace – videa z výslechů džihádistů)

    1. MOCICHTIVŸ MAJITEL VEŘEJNE BEZPEČNOSTI VI,ŽE TO SAME SE MÚŽE STAT I U NAS!

      Proto ty,kteří ho zvolili pokládá za blbce a odmítá na školach zavést povinné vyučování naší kultuře nepřátelské vraždící ideologie pocházející ze středověku,kterou tímto zpúsobem chce dále utajit a tento Ká ká rám hodlá využít k realizaci prý ideologie neomarxistickeho terorismu,kterému by bylo možné zabránit,kdyby si všichni studenti opakovali vraždící zákony v této ideologii obsažené.
      Pokud majitel veřejné bezpečnosti nedá podepsat těmto ZLOCINCUM po přestupu našich hranic prohlášení ve kterém se zříkají tzv zákonu v tomto středověkém učení obsažené chce tedy ,aby se podobné masakry staly i u nás a ti voliči,kteří ho zvolili s ním mají putovat do pekla ohoneofeudalismu,kde ženy budou kamenovany a čteme tam na př prý tyto zákony.

      ZABIJEJTE JE (tj nás voliče pétidemolice,nazývané taky bezvěrci ),KDEKOLI JE NALEZNETE a kdykoli se k vám obrátí zády a nechtějte je nikdy ani za přátelé ani za pomocníky.

      Povinnou četbu těchto zákonu odmítá zdemolovaný Parlament dát do zákonú na a raději odsouhlasil do nich bez jakéhokoli odporu volicú POLICEJNI STAT a dokonce ani u D.S.Vidlaka tamní kyvalové neprotestuji proti tomu jejich dozorci vlády,ktery si tam říká Adolf Nuland a vede tam giga cenzuru.
      Piše své oběti :
      ***Tebe výmazu i kdyby jsi napsal Pythagorovu větu správně a viš proč, PROTOZE MOHU!***
      To vše ukazuje těm shrbenym hřbetum i dnes aktuálního Reinhardta fialové okurky.No ní?

  1. Nedá sa vylúčiť ani zapojenie Saudskej Arábie do útoku /jeho financovanie a inštruovanie teroristov/ , a to z dvoch dôvodov: 1. zatiaľ nepriama podpora Húsiov v Jemene a dohoda, že nebudú útočiť na ruské lode, 2 . fanatická oddanosť Putina židomafii na čele s Berelom Lazarom , aj Izraelu /aj keď s ním sa v poslednom čase vzťahy zhoršili/.

  2. Stojí za zmienku ,že na mainstreamových diskusiách u nás aj v ČR sa roztrhlo vrece s priamym aj nepriamym schvaľovaním tohto zverstva. A na rozdiel napr. od schvaľovateľov útokov na homošov či Židov tieto „príspevky“ nikto nemaže a ich autorom nehrozí basa ani pokuta.

  3. Najde se ukrajinská stopa a bude to důvod k ukončení podpory ukrajině. Západ prohrál a chce se tohoto břemene zbavit bez ztráty tváře, a tak to bez mrknutí oka udělá. Veřejné mínění nebude proti. Je celkem irelevamtní, kdo to provedl.

  4. fialova zkorumpovaná, ulhaná, darebácká vládní kriminální pětimafie řetězově, v rozporu se slibem poslance a senátora ožebračuje,

    lipánku, vystrčile, žádný „hamázský terorizmus“ neexistuje. je to jen a pouze dycky teror islámu. takže nelži. fiala už nemá žádnou kontrolu nad lživou vládou, musí odstoupit protože financoval filištýny. čili teroristy a lživé fanatiky..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/utok-mohamedanu-v-moskve-isis-priznava-ze-cilene-utocil-na-krestany-videa/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings