Připravuje se celosvětově jednotná programovatelná účetní kniha pro CBDC, tokenizované vklady a platební systémy

Připravuje se celosvětově jednotná programovatelná účetní kniha pro CBDC, tokenizované vklady a platební systémy

V digitální totalitě má postupně dojít k zavedení jednotné globální světové měny – samozřejmě ve formě CBDC. Na tom je velmi zajímavý fakt, že s podobným návrhem plně souzní prakticky celý svět, bez ohledu na deklarovanou multipolárnost.

Právě ona programovatelnost je zásadní, přičemž sjednocení by zajistilo ovládání všech a všude, kde by již nebyla žádná jiná platební metoda než právě programovatelná CBDC.

V současné době testuje digitální měnu 95% zemí světa, ostatně, asi jen stěží najdete vládu, která by nechtěla svůj lid plně ovládat.

Generální ředitel Bank for International Settlements (BIS) Agustin Carstens požaduje jednotnou programovatelnou účetní knihu v partnerství veřejného a soukromého sektoru, která by sjednotila digitální měny centrální banky (CBDC), tokenizované vklady a rychlé platební systémy.

Carstens ve svém hlavním projevu na Monetary Authority of Singapore (MAS) 22. února řekl, že abychom plně využili potenciál nových finančních technologií, jako jsou CBDC, tokenizované vklady a systémy rychlých plateb, „potřebujeme nějaký způsob, jak je přivést všechny společně.“

„Rozvíjení myšlenky ‚jednotné účetní knihy‘ se společným programovacím prostředím je velkým příslibem.

Jednotná účetní kniha je digitální infrastruktura s potenciálem kombinovat peněžní systém s dalšími registry skutečných a finančních pohledávek.

Muselo by se jednat o partnerství veřejného a soukromého sektoru s jasným rozdělením rolí, kde by centrální banka měla za úkol posílit důvěru v peníze.“

Agustin Carstens, 2023

Programovatelnost je klíčovou vlastností CBDC, což znamená, že centrální banky a jejich zákazníci mohou mít úplnou kontrolu nad tím, kdy, kde a jak jsou peníze utraceny.

Podle  výroční ekonomické zprávy BIS 2022 „Nové možnosti, jako je programovatelnost a tokenizace, nejsou výhradou kryptoměn, ale lze je postavit na digitálních měnách centrální banky.“

Zpráva dále uvádí, že „průmysl by mohl těžit z CBDC, které by mohly podpořit decentralizovaný systém tím, že by regulovaným finančním institucím umožnily vydávat programovatelné peníze“.

Náměstek generálního ředitele Mezinárodního měnového fondu (MMF) a bývalý viceguvernér Čínské lidové banky (PBoC) Bo Li ve svém projevu u kulatého stolu na vysoké úrovni o CBDC ve Washingtonu DC v říjnu 2022 vysvětlil, jak lze CBDC naprogramovat tak, aby určovaly, co by lidé mohli vlastnit.

CBDC může umožnit vládním agenturám a hráčům ze soukromého sektoru programovat – vytvářet chytré kontrakty – umožňující cílené politické funkce. Například vyplácení sociálních dávek nebo stravenek.

Naprogramováním CBDC mohou být tyto peníze přesně zacíleny na to, jaký druh lidí může peníze vlastnit a k jakému účelu mohou být použity.“

Pojem programovatelnosti nadnesl také náměstek guvernéra Bank of Russia Alexej Zabotkin, který vystoupil na každoročním školení o kybernetické bezpečnosti Cyber ​​Polygon v roce 2021.

Tam Zabotkin vysvětlil:

„Tento digitální rubl umožní lepší sledovatelnost plateb a peněžních toků a také  prozkoumá možnost stanovení podmínek pro povolené podmínky použití dané jednotky měny.

Představte si, že  jste schopni dát svým dětem nějaké peníze v digitálních rublech a pak je omezit  například na nákup zdravého jídla.

To by byla užitečná funkce pro zákazníka a samozřejmě můžete přijít se stovkami dalších podobných případů použití .“

Alexey Zabotkin, 2021

Když už mluvíme o podobných případech použití, Reserve Bank of India nedávno oznámila, že zkoumá digitální rupie, u kterých by bylo možné naprogramovat datum vypršení platnosti, do kterého by peníze musely být utraceny, čímž se zajistí spotřeba.

Mezitím v Nigérii centrální banka omezila denní limity hotovostních transakcí a stanovila množství hotovosti, které lze držet.

Ve svém projevu na  semináři Mezinárodního měnového fondu (MMF)  19. října 2020 Carstens vysvětlil, že CBDC dává centrální bance jak „absolutní kontrolu“ nad používáním CBDC , tak i technologii k vynucení této kontroly.

Carsten vysvětlil v roce 2020:

„ Máme tendenci stanovit ekvivalenci s hotovostí a v tom je obrovský rozdíl .

Například v hotovosti nevíme, kdo dnes používá 100 dolarovou bankovku. Nevíme, co je dnes s bankovkou 1 000 peso.

Klíčovým rozdílem oproti CBDC je, že centrální banka bude mít absolutní kontrolu nad pravidly a předpisy, které určují použití tohoto vyjádření odpovědnosti centrální banky, a také budeme mít technologii, která to vynutí .

Tyto dvě záležitosti jsou extrémně důležité a to je obrovský rozdíl v tom, co je CBDC a co hotovost.“

Agustin Carstens, 2020

Nyní porovnejte, co Carstens řekl MMF v roce 2020, s tím, co právě řekl MAS minulý týden:

„Je jasné, že CBDC a tokenizované vklady nepředstavují nové druhy peněz. Místo toho replikují stávající formy peněz technologicky lepším způsobem.“

V roce 2023 Carstens prosazuje programovatelné peníze s jednotnou programovatelnou účetní knihou provozovanou partnerstvími veřejného a soukromého sektoru.

Podle Carstense:

„Taková účetní kniha umožňuje použití chytrých smluv a skládání. Inteligentní smlouva je počítačový program, který provádí podmíněné příkazy.

Složitelnost znamená, že mnoho chytrých smluv, které pokrývají více transakcí a situací, lze sloučit dohromady, jako například ‚lego – peníze‘.

S těmito novými funkcemi lze automatizovat a hladce integrovat jakoukoli sekvenci transakcí v programovatelných penězích.“ 

Agustin Carstens, 2023

Spolupráce veřejného a soukromého sektoru je modus operandi nevolených globalistů na Světovém ekonomickém fóru (WEF).

Je to fúze korporace a státu, kde se hranice mezi nimi může smazat, pokud jde o to, kdo je ve skutečnosti vládcem.

A jaká nevolená globalistická agenda by byla kompletní bez nějaké formy digitální identity?

Vzhledem k tomu, že centrální banky po celém světě se rozhodly eliminovat úplnou anonymitu ve svých úvahách o CBDC, myšlenkou je navázat finanční chování všech na schéma digitální identity.

„Identifikace na určité úrovni je proto při návrhu CBDC ústřední. To vyžaduje CBDC, která je založena na účtu a nakonec je propojena s digitální identitou. A digitální identita je spojena se sociálními kredity (např. měření uhlíkové stopy, očkovací průkaz,…).

Banka pro mezinárodní platby, 2021

„Čerpáním informací z národních rejstříků a z dalších veřejných a soukromých zdrojů, jako jsou osvědčení o vzdělání, záznamy o daních a dávkách, registry majetku atd., slouží digitální ID ke stanovení individuální identity online“

Banka pro mezinárodní platby, 2021

Abychom lépe porozuměli tomu, které subjekty by mohly mít na starosti zpracování schémat digitální identity související s CBDC, výroční ekonomická zpráva Banky pro mezinárodní platby (BIS)  za rok 2021  zdůraznila pět scénářů využívajících veřejné a soukromé subjekty (viz obrázek výše):

  • Samostatné soukromé digitální identifikační systémy
  • Soukromá kolaborativní správa
  • Soukromá kolaborativní správa, veřejná správa
  • Vedení veřejného a soukromého sektoru
  • Vydáno vládou

Podle zprávy BIS z roku 2021:

„Schéma digitální identity, která by mohla kombinovat informace z různých zdrojů, aby se obešla potřeba papírové dokumentace, tak bude hrát důležitou roli v takovém návrhu založeném na účtech.“

Banka pro mezinárodní platby, 2021

Zdroj: Světové ekonomické fórum

Podle BIS by tato digitální identita čerpala z informací z národních rejstříků a z dalších veřejných a soukromých zdrojů, jako jsou osvědčení o vzdělání, záznamy o daních a výhodách, registry majetku atd.

Pro nevolené globalisty z WEF : „Tato digitální identita určuje, k jakým produktům, službám a informacím máme přístup – nebo naopak, co je nám uzavřeno.“

Pokud se skutečně podaří tyto již postupně realizované plány dokončit a mezitím zrušit hotovost, svět se objeví v jakési neofeudální společnosti, kde bude většina lidí jen obyčejnými nevolníky, kteří budou bezvýhradně poslušní, jen aby jim bylo umožněno zaplatit si za to nejnutnější k přežití…

 

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 14 Průměrně: 4.8]

5 thoughts on “Připravuje se celosvětově jednotná programovatelná účetní kniha pro CBDC, tokenizované vklady a platební systémy

  1. takýto systém kontroli nad národy nesmie biť vložený do ruk týchto teroristov ako je EU, VATIKAN, OSN, MMF atď. každý kto o tento zločin usiluje, je páchateľom genocidy, ľudstva. A je jedno či je to Rusko, Čína, USA, a či EU atď.len si predstavte, že ste proti LGBTI.., VATIKÁNU atď. rozsudok smrti je nad vami už istý. tu by to išlo v miliardách smrteľných popravách. A ak stojí za týmto zločinom aj Putin, musí biť braný k plnej zodpovednosti a súdený bez milosti. písmo ho popisuje ako Kozel teda bez viery. Tomuto genocidnemu zločinu sa vraví, vzbura proti bohu.Ak sa niekto domnieva že je veľmoc(alebo on drží celú moc sveta vo svojich rukách) a boh sa musí tiež prispôsobiť, je na veľkom omyle. Lucifer Bergoglio (falošný pápež) pôjde pred súd a padne s nim aj jeho žena Uršula Lajnová peklo2. LGBTI… bude zrovnaná zo zemou. všetci čo zastávali túto teóriu atď. budú súdený bez milisti. Písmo o tomto ich zločine plne informuje a vzápätí dodáva že budú za toto zničení a bez milosti. Všetci na svete sa budú musieť podriadiť bozej vôle, v opacnom prípade bude otvorené ohnivé jazero a pôjdu títo osnovatelia zla zaživa do oh.jaz.Sám J.K. o tomto vraví. Ich sa nebojte, ale bojte sa toho, ktorí môže dať aj telo zaživa do oh.jaz.Toho sa bojte.

  2. hahahaha, dobře vymyšlený podvod. Kdopak asi tomu celému podvodu hodlá vládnout ? Ničím nekryté pitomosti zv. tokeny to je systém, kterému by chtěl vládnout každý. Dokonce se dá ušetřit i za ten papír a barvy když fiat měny nemají větší cenu než onen papír a barvy. Jsou totiž kryté dluhy. A teď tokeny, prd vedené v počítači, nehmotné, ale umožňující vládnout nejen světu, ale každé osobě. Jen si boháči nechte své tokeny, nám skromným stačí ty papírové, ale kryté zlatem či jinou hodnotnou komoditou .

  3. Jak je vidět ti Yankees jsou čím dál více dementnější, ten jejich Bidet je pěkně nakazil.
    Dementi vzbuďte se, vaše globalizace je totálně v prdeli, většina světa se už od vašich žabích kůžiček odvrátila, takže už vás živit nehodlají a s vašeho bu, bu, bu ty stará kurvo si nic nedělají. Takže si tu vaši „celosvětovou účetní knihu“ můžete nacpat víte kam, jó aha ona se tam nevejde neb už je tam nacpaná EU, no tak si ji dejte za rámeček.

  4. Daleko nejlepsi a nejsmrtelnejsi je pak kombinace. Kazda vydana elektronicka mince je jednak sledovatelna a druhak postupne ztraci svoji hodnotu. Coz znamena ze efektivne znemozni lidem aby si nasporirily „na duchod“ nebo vlastni dum. Jakakoli draha vec, se stane pro bezneho cloveka nedostupnou, proste proto ze drive nez nashromazdi potrebno castku, tak jeho kreedity ztrati hodnotu. Tim se zajisti, ze prosti lide budou moci konzumovat, vlastne budou MUSET konzumovat, ale pritom se nemohou stat majjiteli niceho hodnotnotneho.

    Genialni otrocky system.

  5. Celosvětový test covidovou plandemií vyšel dobře, takže majitelé klíčů zrychlují a přestávají skrývat své pravé záměry a cíle. A opět pro naše blaho. A lidi jsou zblblí. Na probuzení už je tak za dvě minuty dvanáct.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/pripravuje-se-celosvetove-jednotna-programovatelna-ucetni-kniha-pro-cbdc-tokenizovane-vklady-a-platebni-systemy/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings