Jak se vyjádřili republikánští kandidáti na prezidenta na dotaz na to, jak by se mělo dál postupovat na Ukrajině?

Jak se vyjádřili republikánští kandidáti na prezidenta na dotaz na to, jak by se mělo dál postupovat na Ukrajině?

V současné době je celkem jisté, že příštím americkým prezidentem bude republikán, protože Biden se již zvládl zdiskreditovat natolik, že je nepřijatelný i pro mnoho demokratických voličů. I kdyby nevyhrál primárky, ani nikdo další z jeho okolí by neměl ve stávající situaci šanci.

Robert Kennedy, který chce také kandidovat na prezidenta za demokraty, zřejmě nebude mít žádnou podporu z řad samotné Demokratické strany, která je plně prostoupena Deep state. I když již o kandidatuře hovořil, musí očekávat maximální snahy médií i zbytku demokratického establishmentu o jeho „odstranění z cesty.“

Mezi republikány je již větší počet možných kandidátů, nicméně v jejich řadách mají u republikánských voličů skutečnou šanci jen dva kandidáti: Donald Trump a Ron DeSantis.

V současné době má z obou navrch Trump, ale ještě tak před dvěma měsíci to bylo naopak, takže kdykoli se může názor voličů změnit. Důležitá tak bude situace v době primárek.

Pro Evropu, jejíž politici jsou jen loutkami Washingtonu, je mnohem důležitější kdo sedí na postu prezidenta v USA než kdo je ve vládě jednotlivých zemí.

I proto je důležité i to, jaké jsou názory těch, kdo mají velkou šanci se stát příštím americkým prezidentem…

Moderátor Fox News Channel Tucker Carlson se zeptal republikánských prezidentských kandidátů, těch, kteří oznámili a zvažují kandidaturu, na jejich politiku v ruské válce proti Ukrajině. Carlson oznámil odpovědi v pondělním večerním pořadu a zveřejnil odpovědi v plném znění na Twitteru.

Níže si můžete přečíst odpovědi Trumpa i DeSantise. Carlson sice uvedl i odpověď Pence, ale ta asi není důležitá, protože má podporu jen asi 2% voličů, je tedy prakticky bez šance.

Nicméně v případě, že by byl prezidentem on, byl by zřejmě ještě horší než Biden a hnal by to velmi rychlým krokem směrem k jaderné válce, protože mimo jiné uvedl, že by Ukrajině daroval mnohem víc zbraní než Biden, včetně těch útočných, přičemž by se nezdráhal zapojit NATO do války zcela otevřeně.

Jestřáb Pence je však bez šance, ale podívejme se na dva skutečně žhavé kandidáty na prezidenta a jejich odpovědi. Závěr si pak udělejte sami…

Trump:

„Stejně jako inflace a mnoho dalších zranění a chyb, které si Rusko způsobilo v posledních dvou letech, by Rusko rozhodně nepodniklo nájezdy a nenapadlo Ukrajinu, kdybych byl vaším prezidentem. Ve skutečnosti čtyři roky neútočili a ani neměli v úmyslu, dokud jsem byl ve vedení.

Ale smutným faktem je, že kvůli novému nedostatku respektu k USA, způsobenému alespoň částečně naším nekompetentně provedeným stažením z Afghánistánu, a velmi špatnou volbou slov Bidena při vysvětlování amerických požadavků a záměrů (Bidenovo první prohlášení bylo, že Rusko by mohlo mít něco z Ukrajiny, žádný problém!), krvavý a nákladný útok začal a pokračuje dodnes.

To je všechno historie, ale to skončí, a musí to skončit, TEĎ! Začněte tím, že řeknete Evropě, že musí zaplatit přinejmenším stejnou částku, jakou platí USA za pomoc Ukrajině. Musí nám také zpětně doplatit rozdíl. Při ohromujících 125 miliardách dolarů platíme 4 až 5krát více a tento boj je mnohem důležitější pro Evropu než pro USA. Dále řekněte Ukrajině, že od nás bude přicházet jen málo peněz, POKUD RUSKO NEBUDE POKRAČOVAT VE VEDENÍ VÁLKY.

Prezident se musí setkat s každou stranou, pak s oběma stranami dohromady a rychle vypracovat dohodu. To lze snadno provést, pokud to provádí správný prezident. Obě strany jsou unavené a připravené uzavřít dohodu. Schůzky by měly začít okamžitě, není času nazbyt. Smrt a destrukce MUSÍ SKONČIT HNED! Bude-li tato strašlivá a tragická válka, válka, která v první řadě nikdy neměla začít, řádně provedena, rychle skončí. BŮH ŽEHNEJ AMERICE!!!“

Je odpor proti Rusku na Ukrajině životně důležitým americkým národním strategickým zájmem?

„Ne, ale je to zájmem pro Evropu. Ale ne pro Spojené státy. Proto by Evropa měla platit mnohem více, než jsme platili my.“

Co konkrétně je naším cílem na Ukrajině a jak poznáme, že jsme ho dosáhli?

„Naším cílem na Ukrajině je pomoci Evropě a zabezpečit ji, ale Evropa nepomáhá sama sobě. Spoléhají na Spojené státy, že to z velké části udělají za ně. To je vůči nám velmi nespravedlivé. Zejména proto, že nás Evropa využívá v oblasti obchodu a dalších věcí.“

Jaký je limit financování a materiálu, který byste byli ochotni poslat ukrajinské vládě?

„To by silně záleželo na mém setkání s prezidentem Putinem a Ruskem. Rusko by nikdy nezaútočilo na Ukrajinu, kdybych byl prezidentem, ani malá šance. Nikdy by se to nestalo, kdybych byl prezidentem, ale stalo se. Musel bych vidět, jakým směrem se Rusko ubírá. Chci, aby přestali, a oni to udělají, v závislosti na tom, kdo toto poselství předá. Ale se vším, co bylo řečeno, Evropa musí zaplatit. Spojené státy utratily mnohem více než Evropa, a to není spravedlivé. Kdybych byl prezidentem, ta strašlivá válka by skončila za 24 hodin, nebo méně. Může se to udělat a musí se to udělat – teď!“

Měly by Spojené státy podpořit změnu režimu v Rusku?

„Kdepak. Měli bychom podporovat změnu režimu ve Spojených státech, to je mnohem důležitější. Bidenova administrativa je ta, která nás dostala do této šlamastyky.“

Vzhledem k tomu, že ruská ekonomika a měna jsou silnější než před válkou, věříte, že americké sankce byly účinné?

„Ne, nebyly účinné. Právě naopak. Přivedly Rusko, Čínu a Írán do nemyslitelné situace.“

Věříte, že Spojené státy čelí riziku jaderné války s Ruskem?

„Záleží na tom, kdo je prezidentem Spojených států. V tuto chvíli, s Bidenem jako prezidentem, rozhodně ano. Říká a dělá všechny špatné věci ve špatný čas.“

 

DeSantis:

„Zatímco USA mají mnoho životně důležitých národních zájmů – zabezpečení našich hranic, řešení krize připravenosti v naší armádě, dosažení energetické bezpečnosti a nezávislosti a kontrola ekonomické, kulturní a vojenské síly Číny – další zapletení do územního sporu mezi Ukrajinou a Ruskem není jedním z nich. Faktický „bianko šek“ Bidenovy administrativy financující tento konflikt „tak dlouho, jak to bude potřeba“, bez jakýchkoli definovaných cílů nebo odpovědnosti, odvádí pozornost od nejnaléhavějších výzev naší země.

Cílem by měl být bezpochyby mír. USA by neměly poskytovat pomoc, která by mohla vyžadovat rozmístění amerických jednotek nebo umožnit Ukrajině zapojit se do útočných operací za svými hranicemi. F-16 a rakety dlouhého doletu by proto měly být smeteny ze stolu. Tyto kroky by riskovaly explicitní zatažení Spojených států do konfliktu a přiblížení nás k horké válce mezi dvěma největšími jadernými mocnostmi světa. Toto riziko je nepřijatelné.

Politika „změny režimu“ v Rusku (bezpochyby populární mezi zahraničněpolitickými intervencionisty z DC) by značně zvýšila sázky na konflikt, což by zvýšilo pravděpodobnost použití jaderných zbraní. Taková politika by ani nezastavila smrt a zkázu války, ani by v Kremlu nevyprodukovala proamerického, madisonského konstitucionalistu. Historie naznačuje, že Putinův nástupce by v tomto hypotetickém případě byl pravděpodobně ještě nemilosrdnější. Náklady na dosažení tak pochybného výsledku by se mohly stát astronomickými.

Politika Bidenovy administrativy dohnala Rusko do faktického spojenectví s Čínou. Protože Čína embargo nedodržela a dodržovat nebude, Rusko zvýšilo své zahraniční příjmy, zatímco Čína těží z levnějších paliv. Spolu s jeho záměrným vyčerpáním strategických ropných rezerv a podporou levičáckého Zeleného nového údělu Biden dále posílil ruskou ekonomiku ovládanou energií a Putinovu válečnou mašinérii na úkor Američanů.

Naši občané mají také právo vědět, jak jsou na Ukrajině využívány miliardy dolarů amerických daňových poplatníků.

Nemůžeme upřednostnit intervenci v eskalující zahraniční válce kvůli obraně naší vlastní vlasti, zvláště když desítky tisíc Američanů umírají každý rok na drogy pašované přes naši otevřenou hranici a náš zbrojní arzenál, kritický pro naši vlastní bezpečnost, se rychle vyčerpává.“

 

Tolik odpovědi obou žhavých kandidátů na prezidenta. Odpovídalo i několik dalších možných zájemců o prezidentský post, ti však mají velmi mizivou podporu voličů – snad v řádu promile – takže ani nemá cenu se jimi zabývat.

Ovšem co zaráží jak mne, tak mnoho diskutujících k této tematice je fakt, že ani jeden z kandidátů neupozornil na působení rodiny Bidenových a mnoha zástupců US Deep state na Ukrajině, včetně všech biolaboratoří, které v zemi působily (a některé stále působí) pod hlavičkou Pentagonu….

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 12 Průměrně: 4.9]

3 thoughts on “Jak se vyjádřili republikánští kandidáti na prezidenta na dotaz na to, jak by se mělo dál postupovat na Ukrajině?

  1. v USA to maji lide o něco víc v hlavě v pořadku ne jako v ČR kde vyhravaji volby Magoři a váleční štvači což je paradox když máme zkušenost s Německou okupaci a pak tu byli Sověti až se někdy dívim že spacifisticke ČR jsou váleční štvači

  2. Zvasty politku pred volbami nejsou pravne zavazne ani jakkoli tresnte postizitelne. moho rikat cokoli. Dulezity okamzik prijde kdyz se kandidati pujdou predstavit na AIPAC. Druhy dulezity okamzik prijde, co si domluvi v kloarech na AIPACU. Volic se pak dozvi vysledek po volbach.

  3. ten trupeta je snáď ešte horší než bidet: „začněte tím, že řeknete Evropě, že musí zaplatit přinejmenším stejnou částku, jakou platí USA za pomoc Ukrajině. Musí nám také zpětně doplatit rozdíl“
    hnUSAkovo okrem toho, že Európe zabezpečilo nepretržitý prísun hnedého a čierneho moru, donútilo Európu podpísať zmluvy o kúpe miliónov dávok fujzer mňamiek, ktoré nikto nechce, na pár rokov dopredu – to všetko za trupetovej vlády, donútilo Európu vzdať sa ruskej energie (a poistilo to odstrelom nord streamu) , odovzdať všetku výzbroj ukroRuine, ryžuje na predaji zbraní (ktoré len sľubuje niekedy v budúcnosti vyrobiť) a na predaji energií ako nikdy predtým a ešte im má Európa doplácať!!! Nech už buchne ten yellowstone, nech je konečne pokoj od Satanlandie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/jak-se-vyjadrili-republikansti-kandidati-na-prezidenta-na-dotaz-na-to-jak-by-se-melo-dal-postupovat-na-ukrajine/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings