Brazílie: Lula vyhlásil výjimečný stav – 5 zastřelených a zatím 1600 zatčených, Bolsonaro vydal prohlášení (videa)

Brazílie: Lula vyhlásil výjimečný stav – 5 zastřelených a zatím 1600 zatčených, Bolsonaro vydal prohlášení (videa)

Po celé Brazílii pokračují demonstrace, mezitím byl však vyhlášen výjimečný stav. Lula nechal zatknout celkem 1600 příznivců Bolsonara a zatýkání odpůrců samozvaného Luly má pokračovat.

Diktátor Luiz Inácio Lula da Silva, který byl odsouzen za přijímání úplatků v operaci Automyčka, vyhlásil výjimečný stav kvůli prodemokratickým protestům proti ukradeným volbám.

Od té doby, co podvodná krádež voleb vedla ke svržení legitimně zvoleného brazilského prezidenta Jaira Bolsonara, prodemokratické protesty pokračují, zejména ve venkovských oblastech.

Po vyhlášení výjimečného stavu Lula slíbil, že rozšíří své zásahy proti prodemokratickým protestům, aby potrestal celou řadu politických oponentů.

Lula nepravdivě tvrdil, že pro takové nepokoje neexistuje „žádný precedens v historii naší země“. Zdá se, že zapomněl, že svou kariéru postavil na protestech v 70. letech, když se vydával za mučedníka poté, co byl kvůli protestům krátce uvězněn.

Nepokoje na konci 70. let byly mnohem násilnější než prodemokratické protesty, které vedly k tomu, že Lula vyhlásil výjimečný stav.

A když na to přijde, nedávné nepokoje v roce 2017, do nichž byli zapojeni aktivisté z Lulovy Strany pracujících, byly mnohem násilnější.

Biden, jak se dalo očekávat, vystoupil na podporu neomarxistického diktátora, nazval prodemokratické protesty „útokem na demokracii“ a prohlásil, že „brazilské demokratické instituce mají naši plnou podporu a vůle brazilského lidu nesmí být podkopána.“

Podobné reakce následovaly z EU a všech dalších Deep state ovládaných vlád. Jaký rozdíl oproti reakcím na ukrajinský Majdan, protesty v Bělorusku, Venezuele či jinde, kde není ve vládě loutka Deep state. Pak jde o „demokratický odpor.“ Jakmile chce lid svrhnout loutku, pak jde o „nedemokratický puč.“

Lula také slavil se svými komunistickými příznivci. Všimněte si, že zatímco u Bolsonarových příznivců vidíte brazilské vlajky a oblečení v brazilských barvách, příznivci Luly mávají výhradně rudou vlajkou. Brazilská vlajka nemá u Luly a jeho příznivců místo.

To mi tak nějak připomíná Fialu, který měl na český národní svátek ukrajinskou bikoloru namísto české trikolory. I podle těchto znaků se poznají slouhové, kterým na jejich zemi nezáleží.

protestující včera uvnitř Národního kongresu 

Bývalý brazilský prezident Jair Bolsonaro vydal prohlášení z Orlanda na Floridě, v němž odsoudil násilí, zatímco americká demokratická poslankyně Alexandra Ocasio-Cortezová vyzvala k deportaci Bolsonara z USA.

Armáda pustila federální policii do sídla armády v Brasilii, aby zatkla 1200 protestujících, kteří tam tábořili.

https://twitter.com/i/status/1612428198335201281

„Pokojné, zákony dodržující demonstrace jsou součástí demokracie. Vandalismus a vpády do veřejných budov, jaké se odehrály dnes, stejně jako ty, které levice praktikovala v letech 2013 a 2017, však nejsou legální. Po celou dobu svého funkčního období jsem vždy respektoval hranice ústavy, respektoval a bránil právo, demokracii, transparentnost a naši posvátnou svobodu. Odmítám obvinění, bez důkazů, která mi připisuje současný šéf výkonné moci Brazílie,“ řekl Bolsonaro.

Bývalý prezident Jair Bolsonaro pobývá s rodinou v domě brazilského bojovníka UFC Josého Alda v Kissimmee na Floridě, kde ho dnes v ulicích Orlanda podpořili jeho fanoušci.

Největší prodemokratické protesty ve světových dějinách zůstaly překvapivě pokojné po dobu dvou měsíců. Násilí vypuklo 12. prosince po zatčení domorodého hlavního pastora Sererého, ale videa ukázala mezi výtržníky provokatéry z Antify.

Will Lisil oznámil, že levicoví Lulovi provokatéři byli zatčeni také 8. ledna.

Video ukázalo, jak Národní garda zadržela levicového provokatéra s Molotovovými koktejly, údajně s úmyslem zinscenovat násilí pro televizní štáb:

 

https://twitter.com/i/status/1612218757342003200

Demonstranti byli natočeni, jak odzbrojují provokatéry a předávají je policii:

https://twitter.com/i/status/1612294470132809728

Zkorumpovaný  trestanec Luiz Inácio Lula da Silva obvinil Bolsonara z „nedemokratických činů“. Lula da Silva je usvědčený zločinec, kterému by nemělo být dovoleno sloužit jako prezident. Tím by se nestal, nebýt zkorumpovaného Nejvyššího soudu, který má své vlastní policejní síly, federální policii.

Lula da Silva tvrdil, že „žádné levicové hnutí nikdy nenapadlo Národní kongres, Nejvyšší soud a prezidentský palác“. V roce 2014 demonstranti z Hnutí bezzemků MST svrhli barikády před prezidentským palácem a pokusili se napadnout Nejvyšší soud.

„Doufám, že lidé v Brazílii jsou schopni vyřešit věci mírovou cestou,“ napsal Elon Musk a sdílel fotografii odhalující směšné tvrzení, že Lula vyhrál.

Obraz
Na obrázku výše jsou příznivci Luly při jeho inauguraci, obrázek níže jsou příznivci Bolsonara.

Zatímco miliony Brazilců zaplnily ulice Brazílie po dobu dvou měsíců, kdy protestovali proti podezřelým volbám z 30. října, Jair Bolsonaro nikdy nevyzval k převratu, vojenské intervenci ani neoznačil volby za podvodné. Ke svým zoufalým příznivcům nemluvil 40 dní, z prezidentského paláce vyšel jen jednou, aby vedl obrovský dav v modlitbě.

Dosud nebylo vysvětleno, proč volební soud zamítl žádosti armády o zveřejnění zdrojového kódu volebního softwaru, nebo proč neauditovatelné, starší hlasovací stroje byly silně pro Lulu, zatímco ty novější, nesnadno manipulovatelné, byly silně pro Bolsonara.

Obraz

„Bolsonaro by neměl být na Floridě,“ řekl CNN demokratický kongresman Joaquin Castro. „Spojené státy by neměly být útočištěm pro tohoto autoritáře, který inspiroval domácí terorismus v Brazílii. Měl by být poslán zpět do Brazílie, kde by byl Bolsonaro pravděpodobně zatčen.“

Guvernér Brazílie Ibaneis Rocha uvedl, že z těch, kdo vstoupili do budovy Kongresu, bylo zatčeno více než 400 lidí.

„Více než 400 lidí již bylo zatčeno a zaplatí za spáchané zločiny,“ uvedl na Twitteru. „Pokračujeme v práci na identifikaci všech ostatních, kteří se podíleli na těchto teroristických činech dnes odpoledne ve federálním distriktu. Pokračujeme v práci na obnovení pořádku.“

5 lidí bylo zastřeleno ostrými náboji. Mimo uvedených 400 lidí bylo zatčeno dalších 1200 – jak již bylo uvedeno výše – v armádním táboře.

Nicméně pro-Lulovský nejvyšší soud odvolal guvernéra Brasilie Ibaneise Rocha z úřadu na 90 dní kvůli „nedostatkům v bezpečnosti v hlavním městě“.

15 senátorů podepsalo návrh na senátní vyšetřování „nedemokratických činů“ spáchaných příznivci bývalého prezidenta Bolsonara. K instalaci panelu je zapotřebí 27 podpisů.

Nový generální prokurátor Jorge Rodrigo Araújo Messias podal zatykač u Nejvyššího soudu na Bolsonarova ministra bezpečnosti brazilského federálního distriktu Andersona Torrese za „účast na nedemokratických činech.“  Torres je na dovolené na Floridě, ale popřel, že by se tam setkal s Jairem Bolsonarem.

Torres označil nepokoje za „kolektivní šílenství“, které „vehementně odmítá“ a nazývá tyto činy „naprosto neslučitelnými se všemi mými přesvědčeními o tom, co je důležité pro posílení brazilské politiky.“

Soudce Nejvyššího soudu Alexandre de Moraes nařídil zásah proti platformám sociálních médií Facebook, Twitter a TikTok, aby zablokoval svobodu projevu v Brazílii.

Policie vyčistila budovy od protestujících, kteří se stáhli do protestního tábora v areálu vojenského velitelství, kde táboří už dva měsíce.

Když chtěla policie vyklidit protestní tábor, armáda jim zprvu zabránila ve vstupu do vojenského areálu.

„Podle informací Federální okresní vojenské policie armáda argumentovala tím, že tato oblast je v kompetenci armády a že stále čeká na pokyny ministerstva spravedlnosti. Nebylo by tedy na vojenské policii, ale na samotné armádě, aby provedla operaci ke stažení protestujících. Podle informací ministerstva spravedlnosti ministerstvo obrany vyjednává s armádou o nejlepším způsobu, jak místo vyklidit,“ píše Antagonista.

Armáda posléze pustila federální policii  na pozemky, aby zatkla 1200 vlastenců.

Celkem tak bylo zatčeno 1600 lidí a 5 bylo zastřeleno. Počet zraněných po střelbě do davů protestujících nebyl uveden…

 

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 11 Průměrně: 4.5]

2 thoughts on “Brazílie: Lula vyhlásil výjimečný stav – 5 zastřelených a zatím 1600 zatčených, Bolsonaro vydal prohlášení (videa)

  1. Bolsonaro je jako člověk osamocen i s rodinou, lehce vydiratelný, pod velkým tlakem. Nedivím se že odešel když nemá nic pod kontrolou , kdo ví čím vším mu vyhrožovali .Nepomůže si i když za ním stojí celý národ. Tady taky vidět kam vedou demonstrace /i ta v Kanadě /. Je to výsledek dlouhodobého chování lidí , kdy umožnili aby se zločinci a zrádci infiltrovali do vlád po celém světě a pomocí těchto ho globalisté ovládají. Nějaké to hlasovací zařízení je pro ně nepodstatné.

  2. Bolsonaro je sráč a strašpytel stejně jako Trump a tímto prohlášením nadobro skončil. Brasilie teď max. upadne do chaosu, větší kriminality, maximální bídy a bankrotu ala Argentina. Když loni mohl celé měsíce vzít armádu a všechny zrádce pozatýkat, neudělal lautr nic. Oni tidle politici umí jen lidi ponoukat, ale mají strach postavit se do čela akce, která něco může změnit. Oba bláhově věří nesmyslu, že něco zmůžou v rámci „demokratických pravidel.“ Jsou to jen sráči, nebo spíš posránci a dnes už jen bezvýznamné nuly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/brazilie-lula-vyhlasil-vyjimecny-stav-5-zastrelenych-a-zatim-1600-zatcenych-bolsonaro-vydal-prohlaseni-videa/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings