Olympiáda jako záminka: Francie zavádí QR kódy pro vstup do předem stanovených zón

Olympiáda jako záminka: Francie zavádí QR kódy pro vstup do předem stanovených zón

Průkazy, které budou ve stejném stylu jako již vydávaná digitální identita, budou mít nejen návštěvníci Olympijských her, ale také obyvatelé daných oblastí či zaměstnanci.

Jde tak o další záminku k nedobrovolnému zavádění ID. Lze předpokládat, že všem zaregistrovaným jejich identita zůstane i do budoucna.

Pro vstup do čtvrtí podél Seiny, kde se bude konat zahajovací ceremoniál olympijských her, bude po dobu osmi dnů vyžadována předběžná registrace a QR kód.

Již brzy se Pařížané jako první v Evropě ocitnou v tomto hororu. Jak informují francouzská média , francouzská vláda oznámila, že týden před olympijským zahajovacím ceremoniálem 26. července budou čtvrti podél Seiny prohlášeny za bezpečnostní zónu s omezeným přístupem.

Během ceremoniálu mají sportovci cestovat na lodích z Pont d’Austerlitz do Pont d’Iéna a vláda považuje tuto akci za vysoce rizikovou vzhledem k hrozbě terorismu.

Ale místo přesunutí zahajovacího ceremoniálu na stadion místo na Seinu, jak tomu bylo vždy, dává francouzská vláda přednost rozsáhlému cvičení a kontrole populace. Ministr vnitra Gérald Darmanin řekl:

„20 000 obyvatel a 200 000 lidí, kteří tyto čtvrti během léta obvykle navštěvují, se musí zaregistrovat na platformě zřízené od 10. května.“

Těm, kteří byli zkontrolováni a uznáni za dostatečně bezpečné, pak bude vydán QR kód, se kterým mohou vstupovat do bezpečnostních zón a projíždět jimi.

Pro chodce a řidiče vozidel, kteří chtějí přejít Seinu a přes bezpečnostní zóny, bude zřízeno pět koridorů, kudy mohou projít. Armáda zkontroluje, zda nezůstala  nestřežená místa.

Kromě policie bude k dispozici 18 000 francouzských vojáků a dalších zahraničních vojáků, kteří budou hlídat vstupy do bezpečnostních zón a průchody jimi a kontrolovat QR kódy.

Z Polska přichází vojenský kontingent. Jinak média mluví jen o tom, že „několik národů“ posílá vojáky, aniž by je jmenovala.

Plány pro společnost, která je zcela monitorována „z bezpečnostních důvodů“ a kontrolována na každém kroku, existují již více než deset let. Emmanuel Marcoron již v roce 2021 propagoval všudypřítomné kontroly povolení v Evropě,.

Je možné, že se stávající kontrola v Paříži ukáže jako zkušební provoz  – jako nástroj k navykání lidí na plnou kontrolu (samozřejmě pod záminkou zajištění bezpečnosti).

Výslovné potvrzení této předpovědi přišlo jen o měsíc později od francouzské obranné společnosti Thales, která má také divizi digitální identity.

V článku na svém webu popsala digitální očkovací průkaz a potřebu jej všude ukazovat jako průkopníka univerzálního mobilního digitálního průkazu totožnosti.

Nejdůležitějším z raných plánů pro dohled byl lockstep scénář mocné Rockefellerovy nadace z roku 2010. 

Tehdy byla popsána pandemie, která je velmi podobná pandemii Covidu a lze ji zvládnout pouze tvrdými autoritářskými protiopatřeními – a to i po pandemii. Ve scénáři Rockefellerovy nadace se píše:

„Čínská vláda nebyla sama, kdo přijal extrémní opatření na ochranu svých občanů před rizikem a újmou. Během pandemie národní lídři po celém světě využili své mimořádné pravomoci a zavedli přísná pravidla a omezení, od povinného nošení roušek až po kontroly tělesné teploty u vchodů do veřejných budov, jako jsou vlaková nádraží a supermarkety.(…)

Dokonce i po pandemii postoupila autoritativnější kontrola a dohled nad občany a jejich činnost zůstala a dokonce zesílila. Aby se lídři na celém světě ochránili před šířením stále globálnějších problémů – od pandemií a nadnárodního terorismu po ekologické krize a rostoucí chudobu – přitvrdili svou moc. (…)

Občané se dobrovolně vzdali části své suverenity a soukromí více paternalistickým státům výměnou za větší bezpečnost a stabilitu.“

Od té doby Rockefellerova nadace a její spojenci pilně pracují na realizaci tohoto scénáře, který je vykreslován jako pozitivní.

Rockefellerova nadace v roce 2017 poskytla počáteční financování pro ID2020, iniciativu, která má do roku 2030 dát každému globálnímu občanovi globálně čitelnou biometrickou identitu. Zapojena je také Gatesova nadace.

Jedinečné ID je důležité, pokud chcete k dané osobě spolehlivě a automaticky přiřadit veškeré informace o osobě a rychle a spolehlivě ji posoudit na kontrolních bodech. Mezi partnery patří Microsoft, vakcinační aliance GAVI a poskytovatel cloudu Accenture.

Evropská komise pod vedením von der Leyenové poslušně oznámila jednotnou digitální identitu pro všechny občany EU v roce 2020 a později ji zavedla jako evropskou peněženku digitální identity.

Ambicióznímu projektu nebude chybět podpora ze strany Microsoftu, Accenture a spol. Jistě není zcela náhodné, že finančníci ID2020 Gates a Rockefeller financovali v roce 2021 směrnici WHO o digitálních očkovacích pasech.

Tato směrnice má být zahrnuta i v nových Mezinárodních zdravotních předpisech a Pandemické smlouvě.

Používání digitální identity má být dobrovolné, ale tento slib neměl dlouhého trvání. Řecká vláda již oznámila, že – za účelem boje proti násilí fanoušků – se budete muset zaregistrovat do národní komunikační databáze a přihlásit se prostřednictvím digitální identity, abyste se mohli dostat na stadion nejpozději od příští fotbalové sezóny.  

Accenture byl také autorem zprávy o kontrolní dystopii „The Known Traveler Digital Identity “ jménem velké korporační lobby World Economic Forum (WEF).

Za účasti US Homeland Security a dalších partnerů byl koncept vyvíjen a testován na některých letištích od začátku roku 2018 a bude používán i v Paříži.

Každý, kdo chce projít kontrolou, se předem zaregistruje a poskytne o sobě požadované informace. Bude předem zkontrolován a bude mu umožněno projít kontrolním bodem, pokud bude uznán jako osoba předem registrovaná,

Ve zprávě Known Traveler manažer zúčastněné americké datové chobotnice Google Rob Torres jasně řekl, že nejde jen o kontrolu, zda je někdo na seznamu hledaných:

„Technologické společnosti udělaly velké pokroky v oblasti dolování dat, strojového učení a umělé inteligence, které umožňují pokročilou prediktivní analýzu.

V kombinaci s informacemi poskytovanými cestujícími mohou tyto technologie vlády využít k analýze složitých vzorců ve velkých souborech dat s cílem předvídat bezpečnostní rizika na hranicích.“

Je tedy docela možné, že budete odmítnuti a ani nebudete mít ponětí proč, protože počítačový program dal vysoké skóre za riziko, které údajně představujete na základě faktorů, jako je původ, adresa bydliště, cestovní historie, opoziční tendence, náboženství atd. 

Digitální očkovací průkazy a testovací certifikáty, které sloužily jako záminka pro vytvoření infrastruktury pro kontrolu pohybu a vstupu, nebyly vytvořeny až za Covidu a vyvinuty v rekordním čase, jak se domníváme. Na úrovni EU se připravují spíše od roku 2018.

V listopadu 2022 se šéfové vlád 20 ekonomicky nejsilnějších zemí (G20) rozhodli dále rozvíjet digitální zdravotní pasy jako trvalý požadavek na mezinárodní cestování.

V červnu 2023 v souladu s tímto rozhodnutím převzala WHO kontrolu nad infrastrukturou očkovacích pasů EU, když jejich právní základ vypršel.

WHO ho chce v budoucnu zavést jako trvalý model pro globální cestování. Pravděpodobně jej zavede a nikdy už ho nezruší, až bude vyhlášena další pandemie.

Všechny tyto projekty a to, co se nyní testuje v Paříži, pravděpodobně také souvisí s konceptem 15minutových měst, který byl zaveden v mnoha obcích, zejména v Anglii.

I 15minutová města lze zařadit do tohoto kontextu omezení mobility pro obyvatelstvo. Zastánci konceptu to prohlašují za hrubou konspirační teorii.

Koncepce zahrnuje uzavření přímých silničních spojení mezi sousedními čtvrtěmi. Mělo by být možné opustit čtvrť pouze jednou nebo několika ulicemi, ale i to pouze na povolení nebo hromadnou dopravou.

Obyvatelé by měli mít možnost dělat vše, pokud je to možné, ve své vlastní čtvrti (15minutovém městě). Mnohde již začali uzavírat navazující komunikace.

To, co se plánuje v Paříži, jistě vrhá zvláštní světlo na opatření pro sledování mobility, která se šíří v  dalších zemích. V MHD už mnohde  nelze platit hotově, ale pouze kartou nebo mobilní platební aplikací, aby bylo zaregistrováno, kde kdo kupuje jízdenky nebo dokonce do kterého autobusu či vlaku metra nastupuje.

Jak bylo nedávno oznámeno, univerzity po celém Německu zavádějí systém, kdy si studenti mohou své semestrální jízdenky uložit pouze do peněženky pro chytré telefony.

Také německá železnice postupně odstraňuje veškeré možnosti cestování bez dozoru.

Auta musí být připojena k internetu díky zákonu, který pod záminkou ochrany před nehodami schválila Evropská komise.

Všechny jízdy autem jsou také sledovány a ukládány. Většinou se také ví, kdo auto řídil a velmi často je smartphone propojen s elektronikou auta.

Pokud budou protesty žlutých vest, protesty farmářů, kritici opatření nebo řidiči kamionů znovu hrozit, že se z pohledu vlády nebezpečně vymknou z rukou, pak budou mít represivní složky brzy po ruce potřebnou infrastrukturu, aby protestující zastavili – a to okamžitě.

Omezením mobility mohou znehybnit velké množství lidí a brzy ovládat velké masy s omezeným úsilím. V tomto ohledu jsou koncepty jako 15minutová města extrémně silnými nástroji pro zajištění dominance.

Ostatně, něco podobného jsme už mohli vidět na jednání kanadské vlády s protestujícími kamioňáky.

Vláda – nezákonně, jak soudy se zpožděním zjistily – nechala zablokovat účty mnoha lidí a propustila je ze státní služby. Učinila tak jen proto, že pomohli převážně pokojně protestujícím dálkovým řidičům tím, že jim poslali dary.

Kanada má určité spojení s tím, co se děje v Paříži. Stejně jako jeho francouzský kolega Macron je i premiér Trudeau mladým globálním lídrem Světového ekonomického fóra.

Jejich šéf Klaus Schwab se dokonce pochlubil tím, že těmito svými loutkami zaplnil polovinu kanadského kabinetu. Kanada byla v čele testování Known-Traveller, plánu pro pařížský řídicí systém.

Macron nyní možná využije vydávaných průkazů třeba k otestování funkce 15minutového města. Vždyť tamní obyvatelstvo musí mít nyní povinně svůj vstupní QR kód (ID) – a projekt 15minutového města se již v Paříži zavedl.

Průkazy, které aktuálně slouží pro vstup do dané zóny, tak mohou posloužit i do budoucna – třeba po vyhlášení pandemie nebo klimatické krize…

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 15 Průměrně: 5]

2 thoughts on “Olympiáda jako záminka: Francie zavádí QR kódy pro vstup do předem stanovených zón

  1. Debili nech sa im tam hrnú vo veľkom. Ľudia čo majú čo i len trochu hrdosti a sebaúcty by sa im mali na tie ich hry vysrať!!! Mali by ich začať verejne bojkotovať!!! Ale to je už na každom jednom s vás. Ako si zariadite tak budete mať. každému čo jeho je!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/olympiada-jako-zaminka-francie-zavadi-qr-kody-pro-vstup-do-predem-stanovenych-zon/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings