Italská diecéze s odkazem na Bergoglia vyzývá kněží i řadové věřící, aby se účastnili islámských modliteb o ramadánu

Italská diecéze s odkazem na Bergoglia vyzývá kněží i řadové věřící, aby se účastnili islámských modliteb o ramadánu

Jedním z hlavních cílů Bergolgia na jeho postu je urychlení islamizace Evropy. Již v roce 2019 zahájil mezináboženský dialog, který byl symbolem odevzdání Evropy islámu. Jeho nekončící podpora výměny obyvatel Evropy pak jen potvrzuje, že právě islamizace našeho kontinentu je jeho hlavním úkolem.

Nyní Bergoglio vyzval křesťany, aby se vydali podpořit muslimy o ramadánu a společně s nimi se modlili islámské modlitby.

Připomínám, že o vánočních svátcích konají islámské autority přesný opak. Připomínají svým ovečkám, že nesmí přát bezvěrcům k Vánocům, protože je to proti islámu a už vůbec neakceptují, když někteří muslimové žijící v Evropě třeba jen symbolicky svátky slaví.

Nejvyšší imámové dokonce prohlásili, že přát k Vánocům je horší než spáchat vraždu.

Oproti tomu Bergoglio a jeho oddaní následovníci nyní vyzývají křesťany, aby se modlili spolu s muslimy, což je totéž jako vyzvat je ke konverzi.

Připomínám, že každoročně o ramadánu se mnohé kostely uvolňují pro islámské modlitby, což by muslimové v případě mešit – například pro oslavu Velikonoc či Vánoc – nikdy neudělali.

Italská diecéze nařizuje svým kněžím, aby se účastnili islámských rituálů, s odvoláním na směrnice papeže Františka o mezináboženském dialogu.

Diecéze Bergamo vydala v pondělí komuniké, v němž vyzývá kněze, aby hledali příležitosti k mezináboženskému dialogu během „svatého měsíce“ ramadánu tím, že pozvou věřící, aby se připojili k modlitbám s muslimy a připojili se k rituálnímu jídlu iftar.

Dopis severoitalské diecéze žádá věřící, aby se modlili za „trvalé uskutečňování všech dimenzí, které tvoří lidstvo, jak si je přeje Stvořitel“ a za „neustálý růst v dialogu mezi národy a různými vyznáními.“

Massimo Rizzi, ředitel diecézního Úřadu pro mezináboženský dialog, který směrnici podepsal, rozzlobil místní katolíky za to, že dopis datovali podle islámského kalendáře (23. ša’ban 1445).

Rizzi vysvětlil, že ramadán je „silným časem pro muslimy k propagaci jejich náboženské praxe,“ stejně jako měsícem půstu a modliteb a časem hodování a sdílení.

Rizzi napsal, že papež František zdůraznil důležitost mezináboženského dialogu pro zajištění budoucnosti společnosti, jako je ta naše, která je stále více charakterizována kulturním a náboženským pluralismem.

S odkazem na encykliku papeže Františka Fratelli tutti a na gesto Svatého otce, který podepsal společný dokument s velkým imámem Al Azhar Ahmedem Al-Tayyebem, Rizzi vyzval kněze, aby byli „autentickými prostředníky.“

„Tento mezináboženský dialog je nezbytnou podmínkou míru ve světě, a proto je povinný pro křesťany i pro ostatní náboženská společenství,“ dodal Rizzi a citoval Františkovu apoštolskou exhortaci Evangelii gaudium.

Znalec islámu Robert Spencer v komentáři pro Catholic Herald vysvětlil, že „myšlenka, že ramadán poskytuje možnost oslovit muslimy, je tragikomickým projevem selhání a inherentních omezení imperativu ‚dialogu.'“

Spencer, autor více než 23 knih o islámu a Blízkém východě, řekl: „Ramadán je měsíc, ve kterém mají muslimové zdvojnásobit své úsilí, aby potěšili Alláha, aby konvertovli bezvěrce.

Nejvyšší formou služby Alláhovi je podle Mohameda džihád, který v zásadě zahrnuje válku proti nevěřícím.

Každý ramadán proto vidíme nárůst džihádistických útoků. Představa, že je čas hledat přátelství a spolupráci s muslimy, je směšně naivní a demonstruje opovrženíhodnou neznalost islámu.“

Italský komentátor Aldo Maria Valli kritizoval diecézi za to, že nabádá katolíky, aby se modlili za ramadán v neděli Lætáre během mše svaté.

V roce 2020 začala Papežská rada pro mezináboženský dialog povzbuzovat křesťany, aby se během ramadánu připojili k islámskému rituálnímu jídlu iftar.

Zatímco několik katolických vůdců tvrdí, že se účastní společného jídla, které nemá žádný náboženský význam, muslimové trvají na tom, že „iftar není jen záležitostí večeře, ale má velký význam, protože je to kombinace duchovního a fyzického jídla.“

„Iftar je zdrojem duchovního učení a časem inspirace, protože je to okamžik, kdy se fyzická potrava mění na duchovní potravu,“ objasňuje webová stránka Spirit of Islam.

„Je to večeře spojená s duchovním zážitkem. Je to jako povinná forma výcviku.“

Italští katolíci vyjádřili znepokojení nad tím, že se diecéze „nepoučila z chyb“ poté, co byl kostel v Bergamu v listopadu znesvěcen aztéckým oltářem spojeným s esoterickým a pohanským kultem Nuestra Señora de la Santa Muerte (Panna Maria Svaté smrti).

Významná italská spisovatelka a historička Elisabetta Sala řekla listu Catholic Herald, že „mezináboženský dialog a účast byly vždy jednosměrné.

Muslimové v Bergamu jsou rychle rostoucí komunitou, jejíž počet se odhaduje na 4 500 až 6 500, podle Giacoma Angeloniho, radního pro demografické služby místní samosprávy.

V únoru byl hotel Aquiletta v Bergamu přeměněn na muslimské kulturní centrum (pozn.: tak se v Evropě často pojmenovávají mešity).

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 11 Průměrně: 5]

9 thoughts on “Italská diecéze s odkazem na Bergoglia vyzývá kněží i řadové věřící, aby se účastnili islámských modliteb o ramadánu

  1. pohan, křesťan, muslim, kabalista, satanista, ateista, sodomita, ateista….jsme všichni jedna velká pomatená lidská rodina. mluvit o realitě v relativním světě je demagogie. kvantový svět vylučuje jakoukoliv identifikaci. pravda je, že celý vesmír je jeden spojitý organizmus, nám se smyslově jeví jako duální, částicový. důkaz je jednoduchý. pokud si uvědomujete tělo a mysl tak jsou to objekty. vaše iluze spočívá v tom, že mysl a tělo považujete za subjekt, myslíte si, tomu se říká ego a superego….Nejsme lidské bytosti, které procházejí duchovní zkušeností. Jsme duchovní bytosti, procházející lidskou zkušeností.

  2. Sú len dve skupiny ľudí na svete ,bez ohľadu na to akého kto je vyznania- ,náboženstva ,alebo sú bez vyznania to je jedno..Iné skupiny neexistujú ..Jedna skupina ľudí pôjde do zatratenia ,pretože sa úplne odklonila od Boha , od poznania ,a od správneho vývoja ľudského ducha (to sú miliardy ľudí ) a potom je druhá skupina nie veľká ,ktorá sa vyvíjala na tejto Zemi správne a vyvíja sa ku Svetlu k Bohu a bude mať šancu prežiť aj Armagedon pod ochranou Najvyššieho a nič sa im nestane ..Ale ako som písal veľa ľudí to nebude.. A určite neprežijú globalisti a podobne temné entity ,ako si Oni myslia, že prežijú a že tých pár svetlých preživších ľudí si podmania a pod..Temno a temni ľudia už nebudu existovať po udalosti ,po Očiste na tejto Zemi..Nikdy viac ..A tento čas sa blíži a je tak blízko že sa ani nenazdáme..My ako generácia sme práve v tejto dobe záverečného zúčtovania!!!

    1. OMYL CHLAPČE!!!
      Prečítaj si poriadne ZJAVENIE SVÄTÉHO JÁNA!!!
      Celá vec sa má tak, že “KAŽDÝ, KTO ODMIETOL MILOSŤ, KTORÚ MU BOH POSKYTOL, PROSTREDNÍCTVOM JEŽIŠA KRISTA POTRESTANÉHO/OBETOVANÉHO ZA NAŠE HRIECHY” pôjde v okamihu smrti na ZÁVEREČNÝ SÚD PRED “BIELYM TRÓNOM” a potom ROVNO DO “PEKLA” (na večnosť a donekonečna).
      A ten tvoj armageddon, je v skutočnosti HARMAGEDDON, je to miesto FINÁLNEJ BITKY ANTIKRISTA!!!
      Máš pravdu v tom, že žijeme v posledných časoch, “ČASOCH KONCA”
      …aktuálne je na rade:
      1. VYTRHNUTIE CIRKVI DO NEBA (cirkev sú len spasení ľudia evanjeliom BIBLIE, nie pápež a katolíci, evanjelici, adventisti atď.)
      2. 3. SVETOVÁ VOJNA (áno jadrová)
      3. PODPÍSANIE 7. ROČNEHO MIERU “ANTIKRISTA S IZRAELOM” (tu bude “zjavený” antikrist prvý krát svetu, zatial je BOHOM toto zjavenie zadržiavané. V okamihu vytrhnutia bude zo ZEME VZATÝ “ZADRŽIAVATEL (DUCH SVÄTÝ)” A CELÁ CIRKEV”
      4. NASTANE DOBA 7 ROČNÉHO SÚŽENIA SVETA ktoré delí na 3,5 roka + 3,5 roka.
      Ak si NESPASENÝ a pôjdeš do 7 ročného súženia sveta, toto ťa čaká:
      https://www.youtube.com/watch?v=DQjKH6jqeVM&pp=ygUbNyBsZXQgZG9ieSBzb3V6ZW5pIHByaWNoYXpp

      !!! UPOZORŇUJEM ŤA !!!

      ŽE PO VYTRHNUTÍ CIRKVI KEĎ UŽ ZAČNE 7 ROČNÉ SÚŽENIE SVETA SA UŽ NEBUDEŠ MÔCŤ SPASIŤ AKO TERAZ “IBA VIEROU V JEŽIŠOVE DOKONANÉ DIELO NA KRÍŽI”
      ALE BUDEŠ MUSIEŤ MAŤ “VIERU + SKUTKY” a POLOŽIŤ ŽIVOT ZA TÚTO TVOJU VIERU (KRESŤANOM BUDÚ STÍNAŤ HLAVY)
      Asi ti nemusím vysvetlovať, kto stína jediný vo svete kresťanom hlavy…
      A že prečo ide ovládnuť svet islam… (islamizuje sa cela eu + velká británia arď.)

      PRETO SA SPAS HNEĎ TERAZ PODLA BIBLIE!!!
      Tu máš podrobný návod ako na to:

      http://www.slovopravdy.sk

      VŠETKO ČO SOM TI NAPÍSAL SI OVER.

  3. Nie je otázkou či, ale kedy dobyjú Vatikán moslimovia . A jeho mafiu, teda r.k. cirkev, asi nečaká nijako slávna budúcnosť… Islam na rozdiel od rôznych iných hnutí, napr. za „práva“ LGBTI, legalizáciu tvrdých drog, „oslobodenie “ Tibetu, feminacistické šialenstvo a podobne, nemožno nikdy poraziť a tam, kde vahhábizmus víťazí či zvíťazil, ho už nikto nezbaví moci a vplyvu – vďaka nekonečnému prúdu peňazí a inštrukcií z nedotknuteľnej Saudskej Arábie. Určite aj v Monaku budú o takých 10 rokov zakázané všetky hazardné hry pod trestom smrti…

  4. Jedine islam môže gej mafiu zvanú rímskokatolícka cirkev zničiť. Určite aj kardinál Jozef Tomko, ktorého 100. výročie narodenia si na Slovensku nedobrovoľne pripomínajú aj ateisti, bol gej! Veď skoro celý život prežil vo Vatikáne…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/italska-dieceze-s-odkazem-na-bergoglia-vyzyva-knezi-i-radove-verici-aby-se-ucastnili-islamskych-modliteb-o-ramadanu/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings