Trump slíbil, že pokud bude zvolen, zakáže používání CBDC (video)

Trump slíbil, že pokud bude zvolen, zakáže používání CBDC (video)

V současné době již probíhá testování digitálního dolaru, i když podle všeho zatím není tak daleko jako v případě jiných měn, u kterých již probíhá pilotní testování – někde se již používá dokonce i pro maloobchod.

V USA jsou dokonce pozadu i za EU, která již letos představí digitální euro. Nakonec tak může dojít k situaci, kdy by Spojené státy v roce 2025 vystoupily z WHO (což již Trump učinil v roce 2020, po nástupu Bidena se USA do WHO vrátily) a zcela by odstoupily i od zavádění digitálního dolaru, zatímco zbytek světa by dál pokročil v zavádění CBDC a ID.

Vzhledem k tomu, že je stále dolar zejména v rámci „kolektivního Západu“ měnou č. 1, mohlo by to zpozdit i zavádění CBDC v dalších evropských zemích mimo eurozónu.

Bývalý prezident Donald Trump ve středu slíbil, že nikdy nedovolí používání digitální měny centrální banky (CBDC), protože by to „dalo vládě absolutní kontrolu nad vašimi penězi.“

To by byla nebezpečná hrozba pro svobodu – a já zabráním tomu, aby se to dostalo do Ameriky. Chystáme se také zavést silnou ochranu, abychom zabránili bankám a regulačním orgánům, aby se vás pokusily vyřadit z bankovního účtu kvůli vašemu politickému přesvědčení. To se nikdy nestane, dokud budu vaším prezidentem,“ řekl Trump davu v Portsmouthu v New Hampshire.

Trumpovy komentáře přicházejí několik hodin poté, co republikán Jim Jordan (R-OH) odhalil, že federální agentury označují finanční transakce příznivců Trumpa pomocí politicky citlivých slov jako „MAGA“ a „Trump,“ což je další do nebe volající příklad toho, jak se establishment zaměřuje na politické soupeře.

CBDC – vychvalované globalisty, jako je viceguvernér francouzské centrální banky Denis Beau, jako „katalyzátor pro zlepšení přeshraničních plateb tím, že umožní vybudování nového mezinárodního měnového systému“ – jsou ve skutečnosti nejzazšími nástroji útlaku.

Dokonce i guvernéři Fedu vědí, že odtud plyne nebezpečí:

„Při přemýšlení o důsledcích CBDC na soukromí musíme také vzít v úvahu ústřední roli, kterou peníze hrají v našem každodenním životě, a je zde riziko, že by  CBDC zničilo svobodu, kterou si Američané užívají při výběru toho, jak budou peníze a zdroje používány a investovány,“ řekla guvernérka Federálního rezervního systému Michelle Bowmanová.

Digitální měny centrálních bank jsou součástí širší války proti hotovosti. Na CBDC mají být napojeny také aktuálně vydávané digitální identity (ID) a později i systém sociálních kreditů.

CBDC má být programovatelná a s datem expirace, nemá tedy prakticky nic společného s penězi, jaké jsme znali dosud.

Bezhotovostní společnost je prodávána s příslibem, že poskytne bezpečnou, pohodlnou a jistější alternativu k fyzické hotovosti. Také nám bylo řečeno, že to pomůže zastavit nebezpečné zločince, kteří mají rádi nepoddajnost hotovosti.

Ale je tu i temnější stránka – příslib kontroly.

Eliminace hotovosti vytváří potenciál pro vládu, aby sledovala a kontrolovala spotřebitelské výdaje. Digitální ekonomiky by také centrálním bankám ještě více usnadnily provádění manipulativních měnových politik, jako jsou záporné úrokové sazby.

Zdá se však, že jsou nevyhnutelné, protože podle údajů Atlantic Council CBDC Tracker zkoumá nebo vyvíjí CBDC 130 zemí – představujících více než 98 % celosvětového hrubého domácího produktu, což představuje obrovský nárůst oproti době před několika lety.

Dokonce s nimi začínají experimentovat i pro mezinárodní platební styk…

V listopadu Curych vydal digitální dluhopis v hodnotě 100 milionů CHF prostřednictvím digitální burzy SIX – jehož nejvýraznějším aspektem je, že se vypořádává pomocí velkoobchodní digitální měny centrální banky (velkoobchodní CBDC) vydané Švýcarskou národní bankou (SNB).

Kennedy Jr. (který nyní pracuje na vytvoření nové politické strany, která by se kvalifikovala do voleb v různých státech) se vehementně postavil proti oznámení Fedu o CBDC „FedNow“ a označil to za kluzký svah k finančnímu otroctví a politické tyranii.

„Zatímco hotovostní transakce jsou anonymní, #CBDC umožní vládě sledovat všechny naše soukromé finanční záležitosti. Centrální banka bude mít pravomoc vynucovat dolarové limity na naše transakce a omezovat, kam můžete peníze posílat, kde je můžete utrácet a kdy peníze vyprší,“ napsal na X.

„CBDC vázané na digitální ID a skóre sociálního kreditu umožní vládě zmrazit vaše aktiva nebo omezit vaše výdaje na schválené dodavatele, pokud se nepodřídíte svévolnému diktátu, tj. povinnému očkování.“

V červenci Kennedy slíbil, že pokud bude zvolen prezidentem, podpoří americký dolar bitcoinem.

Také v červenci floridský guvernér Ron DeSantis (R) slíbil, že zakáže FedCoin v první den svého prezidentství, když řekl Tuckeru Carlsonovi na Family Leadership Summit v Iowě:

„Pokud budu prezidentem, první den zrušíme digitální měnu centrální banky. Hotovo. Bude mrtvá. To se v této zemi nebude zavádět,“ a dodal:

„Chtějí se zbavit hotovosti. Nechtějí žádnou kryptoměnu. Chtějí, aby CBDC byly jedinou formou zákonného platidla. Umožní jim to zakázat „nežádoucí nákupy“, jako jsou pohonné hmoty a munice.“

V poslední době několik států USA, které se staví proti CBDC, zahájilo návrhy zákonů, které by zakázaly klasifikaci digitální měny jako peněz.

V případě úspěchu by se Utah, Jižní Karolína, Jižní Dakota a Tennessee staly prvními státy, které by vyloučily CBDC pro burzu, což by potenciálně vytvořilo významné překážky pro CBDC ve Spojených státech.

O dystopické povaze CBDC psal i The Brownstone Institute:

V roce 2019 společnosti Mastercard a Doconomy uvedly na trh kreditní kartu s kalkulačkou uhlíkové stopy, která dokáže vypnout vaše utrácení, když dosáhnete svého uhlíkového maxima. Tato funkce je dobrovolná, ale může se jednat o automatický aspekt CBDC.

Tom Mutton, ředitel Bank of England, uvedl, že vláda bude muset učinit konečné rozhodnutí o tom, zda by měla být britská CBDC programovatelná. Sir Jon Cunliffe, zástupce guvernéra banky, řekl:

„Můžete uvažovat o tom, že dáte svým dětem kapesné, ale naprogramujete je tak, aby nemohlo být použito na sladkosti. Je tu celá řada věcí, které by peníze mohly dělat, programovatelné peníze, které se současnou technologií nedokážeme.“

Jak tento citát odhaluje, CBDC nezmění jen náš vztah k penězům, ale i k vládě. Vlády po celém světě projevují stále autoritářštější tendence, což bylo patrné zejména během takzvané „pandemie Covid“ a v poslední době stále víc měst zakazuje vjezd aut na fosilní paliva do vybraných čtvrtí.

Programovatelná CBDC by dala vládě obrovskou moc nad vašimi penězi, protože vaše digitální identita bude spojena s penězi.

Diskusní dokument Bank of England z roku 2020 uvedl příklady programovatelnosti, například to, že chytrá auta by mohla automaticky platit za palivo přímo u výdejní stanice, s automatizovaným zdaněním a charitativními dary v místě prodeje.

Nicméně naprogramovat lze cokoli – od toho co si můžete koupit, v jakém množství a kde až po zablokování přístupu k CBDC v případě špatného sociálního kreditu.

A také je třeba si uvědomit, že CBDC bude mít datum expirace, na jakékoli šetření tak můžete předem zapomenout…

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 15 Průměrně: 4.7]

5 thoughts on “Trump slíbil, že pokud bude zvolen, zakáže používání CBDC (video)

  1. Clanek uplne k nicemu, kdyz nikde neni napsan vyznam zkratky CBDC. Kopirovat americke zkratky bez vysvetleni je jen przneni cestiny.
    Copak znamena americky vyraz b-4 (byl mi jednou napsan v US-dopisu?

      1. DOPORUČUJI VŠEM VOLICU Z PRAVE TVOŘICI SE SFV tj.TVORIT PROGRAM PNZ
        Už tu padly první dva postuláty tohoto programu Sjednocené Formace Volicú SFV to jest

        -Pozadavek změny dřevního kapitalismu bez přivlastkú čti skrupulí a diskuse o tomto bodě

        -Požadavek permanentní kontroly nad zvolenými tzv zastupiteli s možností,aby ji mohli použít všichni voliči a to dnem i nocí jinak celá společnost Volicu zažije jen zastupitelé ,kteří chtějí pouze volební podvody lež a cenzuru depopulaci a špinu ideologie banksterskeho NEOMARXISMU,který nemá s marxismem nebožtíka Marxe vubec nic společného a je to špinavy ŠWABI-sM-uS vnucovány nám všem v banksterske zkratce CBDC digitální identity spojené s totální. vykradením našich peněženek jejichž obsah přestane existovat a vše bude spravováno neviditelnou moci centrální banky,banksterske menšiny nenavidejici celé lidstvo a domnívající se ,že jsou to „zbytečni jedlíci“,kdy namísto aby se peníze věnovaly na výzkum zajištění blahobytu jdou na války a výzkumy vyhlazovacích nemoci,kdy nezemrete ihned,ale po injekcích ,které budou tajné snižovat vaší přirozenou imunitu tak dlouho až budete plem plem. . 🤐💥🐸🌈👹no ni?

    1. CLANEK JE PRO TY KDO NECHTEJI DIGITALNI KONCENTRAK KLICOVY.MISTO VYTETOVNEHO ČISLA

      jako to dělali SS muži na rampě vyhlazovacích táboru dostanete Digitální Identitu a banksteři převezme nad vámi totální kontrolu.Koupite si 20 rohlíku a centrální banka si zaúčtuje svá 3% a navíc muže poslat výhružku,že jste překročil i uhlíkovou stopu.
      Teď nám kradou bifteky a zabíjejí krávy,pak budou zabíjet vás a vaši rodinu,když se vzepřete třeba i vadným vakcinam,které oni dají vynaleznout „vedcum“jako se to stalo u Covidu víru,který v přírodě.nikdy neexistoval a vynašo ho 9 vědci ze 6 výzkumných pracovišt o čemz informuje nejstarší vědecký časopis světa ze dne 9.11.2015 a financováno to bylo z peněz určených na Zelený úděl.Dodnes se to tají a je na vás,aby jste se sám informoval jak o CBDC ,tak o Digi koncentráku nebo o C19.
      Odkaz na članek „SARS skupina netopýřích koronaviru DEMONSTRUJE potenciál přechodu na človeka“jsem dala i tady na tento web,ale kdo chce najde ho i v časopise NATURE.
      Bylo to anglicky a mužete si to vyhledat 🤐.MENGELE z koncentráku SS byl oproti tomu jen dvojka máslo.No ní💥 válečníku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/trump-slibil-ze-pokud-bude-zvolen-zakaze-pouzivani-cbdc-video/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings