Co se skutečně stalo 11. září? Proč byli dva údajní únosci naverbováni CIA? (videa)

Co se skutečně stalo 11. září? Proč byli dva údajní únosci naverbováni CIA? (videa)

S menším odstupem přináším po nedávném výročí 11. září další zajímavé úvahy o tom, co mohlo před 22 lety skutečně stát. Teorií o tom, jak vše skutečně proběhlo, je mnoho – a všechny jsou uvěřitelnější než oficiální „pravda,“ která má příliš mnoho mezer.

Corbett report přináší další velmi zajímavou analýzu, v níž se opět setkáme s některými známými skutečnostmi, které poukazují na značné mezery v oficiální verzi…

11. září 2001 provedla al-Káida čtyři koordinované sebevražedné útoky proti Spojeným státům, při nichž zahynulo 2 750 civilistů v New Yorku, 184 v Pentagonu a 40 cestujících, jejichž letadlo se zřítilo v Pensylvánii. Alespoň tak nám to bylo řečeno. Ale stalo se to skutečně?

Výše uvedené video je pětiminutovým rychlým shrnutím oficiálního příběhu a klíčových problémů s příběhem o „teroristickém útoku“ investigativním novinářem Jamesem Corbettem.

V roce 2016 Corbett vydal sérii videí „Podezřelí z 11. září,“ ve kterých rozebral údajné útoky a prozkoumal možné podezřelé. O čtyři roky později sérii znovu vydal jako hodinový dokument, na který se můžete podívat níže (anglicky).

Jak Corbett uvádí v dokumentaci:

„11. září byl zločin. To by nemělo být kontroverzní prohlášení, ale vzhledem k tomu, jak bylo 11. září od začátku vykreslováno jako teroristický útok nebo dokonce „válečný akt“, tak nějak tak to je. Kdybychom žili ve světě pravdy a spravedlnosti, bylo by 11. září vnímáno jako zločin, který je třeba vyřešit, spíše než útok, na který je třeba reagovat…

Stejně jako státní zástupce, který se snaží sesadit mafiánského bosse, je nepravděpodobné, že by takové vyšetřování začalo tím, že by údajný strůjce spiknutí byl postaven před soud.

Tak velká a komplikovaná operace by byla vybrána zvenčí, počínaje lidmi na okraji dění, kteří by mohli být nuceni svědčit pod přísahou, a kteří by mohli poskytnout vodítka k lidem dále v žebříčku.

Jak se obraz stával úplnějším, obviňování vnitřní kliky, která operaci řídila, sílilo a postupně bylo před soud postaveno více a více ústředních postav.

Možná nežijeme ve světě, kde probíhá takové trestní vyšetřování, ale soudíme zločiny 11. září u soudu veřejného mínění…

Za dobu existence Corbettovy zprávy jsem prostudoval mnoho postav, které z provozního hlediska nepochybně hrají důležitější roli ve spiknutí z 11. září: Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Larry Silverstein, Dov Zakheim, Paul Bremer, Richard Armitage .

V dokumentu se podíváme na některé další podezřelé z tohoto zločinu; nebudou to žádní vůdci ani strůjci, dokonce ani lidé, kteří o spiknutí pravděpodobně věděli předem. Ale ti, kteří pomohli tyto zločiny zakrýt skutečným pachatelům.“

V Corbettově filmu vystupují mimo jiné bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani, bývalá administrátorka EPA Christine Todd Whitman, výkonný ředitel Komise pro 11. září Philip Zelikow, bývalý úředník CIA Robert Baer a generál Ralph Eberhart.

Byla v tom Saúdská Arábie?

Jak Corbett poznamenal, prezidentu Bushovi trvalo 441 dní, než jmenoval komisi pro vyšetřování událostí z 11. září, a ani tehdy tak neučinil dobrovolně. Bush údajně odmítl myšlenku provést vyšetřování a dokonce požádal vůdce senátní většiny Toma Daschla, aby omezil vyšetřování Kongresu.

Předseda komise Thomas Kean později řekl, že členové komise se domnívali, že byli „připraveni na neúspěch,“ protože vyšetřování bylo podfinancované a uspěchané.

Je zvláštní, že Zelikow, výkonný ředitel komise, byl také autorem strategie národní bezpečnosti Bushovy administrativy z roku 2002, která vyzývala k použití strategie „preventivní války“ proti Iráku, což se zdá být docela vážným střetem zájmů.

Zpráva Komise z 11. září byla vydána 22. července 2004, ale dodnes zůstává utajeno 28 stran zprávy popisující roli Saúdské Arábie. 

V dubnu 2016 redakce New York Post vyzvala tehdejšího prezidenta Baracka Obamu, aby uvolnil zapečetěné stránky, a prohlásil: „Amerika si zaslouží pravdu o Saúdech a 11. září.“

Podle New York Post:

„Už v roce 2003 americký úředník, který četl stránky, řekl Los Angeles Times, že spojují přímé zapojení vysokých saúdských vládních úředníků koordinovaným a metodickým způsobem s teroristy…

Paul Sperry o tom píše v Post již více než tři roky a uvádí, že zapojení Rijádu bylo „záměrně zakrýváno na nejvyšších úrovních naší vlády.“ Federální vyšetřování byla uzavřena a tipy ignorovány…

Rijád po desetiletí aktivně financuje al-Káidu a další islamistické extremisty – a oficiálně skončil, až když se obrátili proti saúdskému království. Kolik zrádných princů stejně pokračovalo?

Pouze vyšetřovatelé z 11. září se odvážili tuto otázku prozkoumat. Zbytek oficiálního Washingtonu se zdráhal, protože se obával, že by odhalení ohrozilo americko-saúdské vztahy.

V dalším článku New York Post  roku 2016 napsal:

„…zapojení Království bylo na nejvyšších úrovních naší vlády záměrně zakrýváno. A zakrývání jde nad rámec uzamčení 28 stránek saúdské zprávy v trezoru v suterénu Kapitolu USA. Vyšetřování bylo zastaveno. Spoluspiklenci byli zbaveni viny.

Úředníci, se kterými jsem vedl rozhovory ze Společných teroristických jednotek ve Washingtonu a San Diegu, předsunuté operační základny pro některé ze saúdských únosců, a také s úředníky policejního oddělení Fairfax County (Va.), kteří také vyšetřovali několik stop z 11. září, říkají, že prakticky každá cesta zpět vedla na saúdskoarabskou ambasádu ve Washingtonu a na saúdskoarabský konzulát v Los Angeles.

Ale znovu a znovu jim bylo zabráněno sledovat stopu. Častou omluvou byla „diplomatická imunita.“ Tyto zdroje říkají, že stránky chybějící ve vyšetřovací zprávě Kongresu z 11. září poskytují „nevyvratitelné důkazy“ ze souborů CIA a FBI o oficiální saúdské podpoře nejméně dvou saúdskoarabských únosců, kteří pobývali v San Diegu…

„Saúdský velvyslanec financoval dva z únosců z 11. září prostřednictvím třetí strany,“ řekl bývalý agent FBI John Guandolo. Mělo by se s ním zacházet jako s podezřelým z terorismu, stejně jako s dalšími členy saúdské elity, o kterých americká vláda ví, že v současnosti financují globální džihád.“

Nejméně dva únosci z 11. září byli rekruti CIA

Ještě znepokojivější je prohlášení Donalda Canestrara, vyšetřovatele Úřadu vojenských komisí, právního orgánu dohlížejícího na případy obžalovaných z 11. září 2016, který v červenci 2016 zahájil vyšetřování možného zapojení saúdskoarabské vlády a CIA do událostí 11. září.

Podle Canestrara byli nejméně dva z únosců z 11. září – Nawaf al-Hazmi a Khalid al-Mihdhar – saúdští státní příslušníci rekrutovaní pro společnou zpravodajskou operaci CIA a Saúdské Arábie. Hazmi a Mihdhar také žili s informátorem FBI.

Canestrarovo prohlášení potvrzuje dřívější podezření, že CIA věděla o únoscích mnohem více, než přiznali, a možná s nimi v době útoků dokonce spolupracovala. Jak uvádí The Grayzone:

„Když byl dokument původně zveřejněn v roce 2021 na veřejném soudním spisu úřadu, každá část dokumentu byla redigována kromě označení ‚neutajené‘. Vzhledem k výbušnému obsahu není těžké pochopit proč: Jak odhalilo Canestrarovo vyšetřování, nejméně dva z únosců z 11. září byli buď vědomě nebo nevědomě naverbováni do společné zpravodajské operace CIA a Saúdské Arábie, která se mohla pokazit.

V roce 1996 byla vytvořena Alec Station [speciální jednotka CIA určená ke sledování aktivit Usámy bin Ládina]… Iniciativa měla zahrnovat společnou vyšetřovací práci s FBI. Agenti FBI přidělení k jednotce však brzy zjistili, že jim není dovoleno předávat informace centrále FBI bez souhlasu CIA…

Koncem roku 1999, kdy systém „červeně blikal“ o blížícím se rozsáhlém teroristickém útoku al-Káidy ve Spojených státech, CIA a NSA monitorovaly „operační kádr“ v buňce al-Káidy, která zahrnovala saúdskoarabské státní příslušníky Nawafa al- Hazmiho a Khalida al-Mihdhara. Ti dva byli později obviněni z únosu letu American Airlines 77, který se 11. září zřítil do Pentagonu.

15. ledna Hazmi a Mihdhar vstoupili do Spojených států přes mezinárodní letiště v Los Angeles… Omar al-Bayoumi, „zaměstnanec duchů“ saúdské vlády, se s nimi okamžitě setkal v letištní restauraci. Po krátkém rozhovoru jim Bayoumi pomohl najít byt poblíž jeho vlastního v San Diegu, podepsal nájemní smlouvu, založil jim bankovní účty a dal jim 1 500 dolarů na nájemné…

Bayoumi tvrdil, že jeho setkání se dvěma potenciálními únosci bylo čistě náhodné… FBI nesouhlasila a dospěla k závěru, že Bayoumi byl saúdský špión zapletený s řadou agentů al-Káidy ve Spojených státech. Navíc existovala „šance 50/50“, že on – a tedy Rijád – měl podrobné předchozí znalosti o útocích z 11. září…

Zvláštní agent FBI, označovaný v dokumentu jako „CS-3“, vysvětlil, že Bayoumiho kontakt s únosci a jeho následná pomoc „přišly na příkaz CIA prostřednictvím saúdských zpravodajských služeb“. Výslovným účelem Alec Station bylo „naverbovat Al-Hazmiho a Al-Mihdhara prostřednictvím styčného vztahu“ s pomocí Rijádského generálního ředitelství zpravodajské služby.

Krytí FBI-CIA

Podle starších zdrojů, které hovořily s Canestrarem, bylo pro Alec Station velmi neobvyklé najímat zaměstnance. Jednotka se skládala z analytiků CIA, jejichž úkolem bylo shromažďovat informace o Usámovi bin Ládinovi a varovat politiky před jeho aktivitami. Stanice Alec nebyla vybavena pro tajné operace.

Pokud CIA naverbovala nebo dokonce monitorovala Hazmiho a Mihdhara ve Spojených státech, pravděpodobně porušili chartu CIA, protože jim není dovoleno provádět operace na americké půdě.

Představitelé CIA odpovědní za Alec Station také přiznali další porušení, jako například pověření místních úředníků – nad nimiž neměli zákonnou pravomoc – plnit úkoly pro jednotku. Po 11. září 2001 jak  Alec Station, tak FBI potlačily vyšetřování operace jednotky na rekrutování Hazmiho a Mihdhara.

Klíčovým poznatkem z podrobné zprávy Grayzone o této aféře je, že FBI mohla zastavit Hazmiho a Mihdhara, pokud by jednotka CIA skutečně sdílela informace s FBI, jak se předpokládalo. Jak poznamenal Grayzone:

„Neúnavné úsilí stanice Alec chránit majetek al-Káidy vyvolává zřejmou otázku, zda Hazmi a Mihdhar a možná i další únosci skutečně pracovali pro CIA v den 11. září.

Skutečné motivy mlčení CIA se možná nikdy nedozvíme. Ale zdá se naprosto jasné, že Alec Station nechtěli, aby FBI věděla o jejich tajné zpravodajské operaci nebo do ní zasahovala.

Jestliže nábor Hazmiho a Mihdhara byl čistě pro shromažďování zpravodajských informací a ne pro operativní řízení, je nepochopitelné, že o tom FBI nebyla informována a místo toho byla aktivně uváděna v omyl.“

Pak vyvstává otázka. Zmizela jednotka CIA Alec Station? To je nepravděpodobné, vezmeme-li v úvahu, že žádný člen Alec Station nebyl nikdy potrestán za selhání zpravodajských služeb, která umožnila 11. září.

Byla to vnitřní práce?

Jakkoli se to všechno může zdát špatné, další důkazy ukazují na ještě zlověstnější možnost: že americké úřady o možnosti útoku nejen věděly předem, ale byly na něm dokonce spoluvinny.

Jinými slovy, mohlo jít o událost pod falešnou vlajkou, která se konala současně se zavedením Patriot Act, který masivně zvýšil dohled a omezil svobodu, a ospravedlnil začátek války v Afghánistánu.

Jak a proč se zřítila budova 7 Světového obchodního centra? Nezasáhla ho letadla a nehořelo. Když už mluvíme o požáru, více než 3000 architektů a inženýrů uvedlo, že oheň, ani poháněný leteckým palivem, nemůže svrhnout mrakodrap, natož nepoškozený mrakodrap.

Podle Architects & Engineers for 9/11 Truth důkazy jasně naznačují, že tyto tři budovy byly zničeny výbušninami umístěnými na strategických místech uvnitř budov, což znamená, že tam musely být umístěny již dávno předtím.

Byla to čirá náhoda, že válečné hry a teroristická cvičení se konaly ve stejný den, což umožnilo obejít PVO? Byla to také čirá náhoda, že to, co zasáhlo Pentagon, zničilo Úřad pro rozpočtové analytiky a jeho obsah, který se snažil zjistit, kam zmizelo 2,3 bilionu dolarů z rozpočtu Pentagonu?

A jaká je šance na nalezení nepoškozeného pasu identifikujícího jednoho z únosců v ulicích New Yorku, když letadlo a celá budova lehly popelem?

Tyto a mnohé další otázky položila stránka 911truth.org, která dnes, po 22 letech, stále hledá odpovědi. Do těchto otázek se můžete ponořit hlouběji na stránce 911 Truth’s Case for Complicity. Dalším zdrojem je Journal of 9/11 Studies. Jedná se o recenzovaný elektronický časopis zahrnující veškerý výzkum související s událostmi z 11. září.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 15 Průměrně: 4.7]

3 thoughts on “Co se skutečně stalo 11. září? Proč byli dva údajní únosci naverbováni CIA? (videa)

  1. Ti únosci a unesená letadla jsou jen falešná stopa, která má zcela odvést pozornost od skutečných pachatelů. Do žádné ze tří budov žádné letadlo nenarazil. Stejně tak nehavarovarovalo žádné unesené letadlo u Shanksville. Kromě jiných věcí to dokládá hlavně skutečnost, že se nenašly trosky těch letadel. Ta letadla vážila přes padesát tun. Musela by z nich zbýt pořádná hromada trosek, nejen těch pár kousků, jejichž fotografie byly zveřejněny.

  2. Ti únosci a unesená letadla jsou jen falešná stopa, která má zcela odvést pozornost od skutečných pachatelů. Do žádné ze tří budov žádné letadlo nenarazilo. Stejně tak nehavarovalo žádné unesené letadlo u Shanksville. Kromě jiných věcí to dokládá hlavně skutečnost, že se nenašly trosky těch letadel. Ta letadla vážila přes padesát tun. Musela by z nich zbýt pořádná hromada trosek, nejen těch pár kousků, jejichž fotografie byly zveřejněny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/co-se-skutecne-stalo-11-zari-proc-byli-dva-udajni-unosci-naverbovani-cia-videa/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings