Další potvrzení neekologičnosti větrníků: Likvidují chráněné velryby (video)

Další potvrzení neekologičnosti větrníků: Likvidují chráněné velryby (video)

Již dlouhodobě zde upozorňuji na všechny lži klimatických manipulátorů, kteří si zvolili téma údajné změny klimatu jako hlavní nástroj moci.

Podle ekofanatiků mají být po celém světě vyměněny uhelné, plynové  a podle jiných i jaderné elektrárny za soláry a větrníky. Přitom tento způsob vytváření elektrické energie není ekologičtější, dokonce se dá říci, že je v mnohém ještě více neekologický.

Již před časem jsem se proto začala mnohem hlouběji věnovat problematice větrných elektráren, neboť větrná monstra již hyzdí krajinu mnoha evropských zemí a je jen otázkou času než k témuž dojde ve větší míře i u nás.

Postupně jsem přišla na to, že neekologičnost větrných elektráren je mnohem větší než kdo jen tuší. Hovořit o nich jako o „zelené energii“ je asi totéž jako hovořit o „křišťálově čistém“ štítu většiny politiků.

Jak se mi podařilo zjistit, tak tyto elektrárny jsou neekologické od jejich výroby, přes jejich výstavbu, samotný provoz i konečnou likvidaci. V místech, kde jsou monstra instalována, jsou  navždy vykáceny tisíce stromů, při provozu přijdou o život tisíce ptáků a za oběť jim padají i přírodní rezervace.

Větrníky však také znečišťují životní prostředí a obrovský problém nastává i v případě jejich havárie. Zhroucené monstrum pak katastrofálním způsobem kontaminuje okolí.

Z USA nyní přichází další zpráva o důsledcích ničivé klimatické politiky, která již nedopadá jen na lidstvo, ale i na přírodu…

Americké vládní agentury umožňují ničení kriticky ohrožených druhů, to vše ve jménu změny klimatu.

V následujícím exkluzivním rozhovoru  Lisa Linowes z organizace Save Right Whales podrobně popisuje takzvané projekty zelené energie a zkorumpované environmentální vládní agentury, které by mohly způsobit nevratné nepříznivé dopady na kriticky ohrožené a ohrožené druhy.

Kromě toho by tyto projekty mohly posunout ohrožené druhy ještě blíže k vyhynutí. Velryby pravé by mohly být jedním z nejvíce postižených druhů, neboť na světě jich zůstává pouze 350.

Linowesová, také výkonná ředitelka Windaction Group, se dlouho zdržovala dokonce i označení za environmentalistku kvůli implicitnímu spojení s antiekologickými aktivitami způsobenými „zeleným“ hnutím ve jménu boje proti změně klimatu.

Větrný průmysl tvrdě tlačil na rozvoj obnovitelné energie, což je hnutí, které finančně prospívá průmyslu. V souladu s tím se větrný průmysl spojil s ekologickým hnutím, aby pokročil ve výstavbě turbín.

Větrný průmysl byl velmi silně podporován ekologickými hnutími, přičemž ve snaze  dostat nás od fosilních paliv a založit ekonomiku USA, Evropy a zbytku světa na obnovitelné energii, abychom snížili naše emise uhlíku, velmi tlačili na to, aby se stavěly turbíny.

Spolupracují s ekologickým hnutím, aby řekli, že je to naše jediné řešení, jak se vypořádat s klimatickou otázkou, pokud jde o snížení naší závislosti na fosilních palivech. A větrný průmysl byl velmi úspěšný. Je zahalen do zelené, proto se tam staví jako energetický zdroj volby. A ještě před několika lety to byl jediný obnovitelný zdroj energie, který mohl být vyvinut ve velkém měřítku.

Tyto turbíny však s sebou přinášejí řadu nepříznivých důsledků. Nejen, že jsou turbíny nevzhledné a hlučné, ale také zabírají spoustu místa. Aby se vešly do těchto masivních konstrukcí, turbíny jsou často postaveny v odlehlých oblastech, kde žije jen málo lidí, ale často tam žijí některé aklimatizované druhy.

„Bohužel právě zde jsme začali vidět významné problémy s konfliktem mezi volně žijícími živočichy a větrnou energií,“ vysvětlila Lisa.

Vládní regulační agentury a průmysl se spojily kolem rozhodnutí postavit turbíny na moři, aby se vypořádaly se společenskými a environmentálními negativními dopady turbín. V oceánu jsou turbíny účinnější, protože nedochází k rušení ze strany konstrukcí.

A i když jsou turbíny viditelné, nikdo si nestěžuje na hluk v těchto vzdálených místech. Oceánské turbíny jsou extrémně vysoké (800 až 1000 stop) a mají masivní lopatky.

V současné době je sedm turbín u pobřeží Rhode Islandu a Virginie. Tisíce nových turbín mají být postaveny až deset mil od pobřeží, aby uspokojily energetické požadavky. I když se o tom mluví jako o velkém vítězství pro energetický sektor, je to hrozná zpráva pro velryby.

Základy větrných turbín se zatloukají do země pod vodou pomocí pilotových šroubů. Jedná se o masivní operaci, protože typická věž má průměr 30 stop. Samotný hluk z těchto operací je dostatečný k usmrcení zvířat různých druhů.

Kromě toho budou na staveniště a ze staveniště cestovat plavidla. Srážky s plavidly a zapletení do lovných zařízení jsou dvě hlavní příčiny úmrtnosti pravých velryb.

Jako ochranné opatření musí plavidla  směřující na staveniště  plout velmi pomalu (10 uzlů) a musí být obsazena pozorovatelem velryb. Pokud je nějaká vidět, musí vývojáři zastavit pilotování. Stavba je také omezena na měsíce v roce, kdy velryby nejsou v oblasti.

Z neznámých důvodů však velryby v poslední době změnily své chování během posledních 8 až 10 let. Nyní zůstávají v severním Atlantiku u východního pobřeží USA po celý rok. Severní Atlantik je jedinou zimní potravní oblastí pro severoatlantickou pravou velrybu. Neexistuje tedy období roku, kdy by nebyly vystaveny traumatu z výstavby větrných turbín.

Nicméně povolení k výstavbě turbín jsou vydávána za nyní nesprávných předpokladů – konkrétně povolení jsou vydávána na výstavbu v měsících, ve kterých dříve nehrozila expozice velrybám. Povolovací praktiky nedrží krok s měnícími se zvyky velryb v posledních letech a nyní představují velké nebezpečí pro pravé velryby.

Linowes získal návrh posouzení životního prostředí (EA) pro projekt nazvaný Revolution Wind, jižně od Rhode Islandu. Obsahovala část nazvanou „Nejistota nebo informace neznámá“. Pod touto sekcí byl uveden seznam možných, ale nedostatečně pochopených dopadů, včetně hluku, vibrací, turbulencí vytvořených turbínami, co by mohly udělat s oceánskými proudy a jak by ovlivnily kořist.

Zatímco dokument EA uvádí, že potenciální důsledky dopadů nejsou známy, říkají, že sledování změn by jim umožnilo lépe porozumět dopadům chování velryb. Nicméně, navzdory přiznání, že nevěděli, jaké dopady budou mít turbíny na mořské savce, vydali protichůdné prohlášení:

„V současné době BOEM (Bureau of Ocean Energy Management) nemá žádný základ pro závěr, že tyto dopady by vedly k významným nepříznivým dopadům na jakýkoli druh mořských savců.“

To je ohromující a  záměrně klamný závěr, vzhledem ke všem možným způsobům, jak by projekt Revolution Wind mohl ovlivnit divokou zvěř, včetně pravých velryb. Znepokojivě však k podobnému závěru dospěl Sunrise Wind, další větrný projekt jižněji.

Pobřežní turbíny musí projít schvalovacím procesem požadovaným podle zákona vlády USA o národní politice životního prostředí (NEPA). Bohužel se zdá, že tento proces staví politické a finanční zájmy nad ohrožené druhy.

Dopis získaný prostřednictvím žádosti FOIA, napsaný dne 13. května 2022 šéfem chráněných druhů v NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) Marine Fisheries Service, uvádí:

„Na rozdíl od lodní dopravy a hluku, které lze do určité míry zmírnit [s odkazem na dodatečný hluk turbín, a to i během výstavby, a také více lodní dopravy na stavbu turbín], oceánografické dopady instalovaných a provozovaných turbín nemohou být zmírněny po dobu 30 let trvání projektu, dokud nebudou vyřazeny z provozu.“

Linowes se domnívá, že BOEM si musela být vědoma tohoto prohlášení a NOAA Fisheries a BOEM o něm musely diskutovat. Navzdory dopisu NOAA, který uvádí, že dopady nelze zmírnit, byly schváleny dva projekty a další se připravují.

Vývojáři a „ekologové“ jsou odhodláni pokročit s větrnými projekty, přestože si jsou vědomi toho, že dopad turbín nemůže být zmírněn a mohl by způsobit vyhynutí velryb. A to navzdory skutečnosti, že využívání větrné energie bude mít jen malý vliv na emise. Studie dopadu na životní prostředí pro Vineyard Wind říká:

„Americké projekty větrných elektráren na moři by samy o sobě pravděpodobně měly omezený dopad na globální emise a změnu klimatu. Mohou však být významné a prospěšné jako součást mnoha opatření zabývajících se změnou klimatu a integrální pro plnění státních plánů v oblasti změny klimatu.“

Zdá se, že politický cíl plnění státních plánů má vyšší prioritu než přežití ikonického ohroženého druhu. Administrativa amerického prezidenta Joe Bidena plánuje postavit 3 až 4000 turbín v pobřežních vodách. Turbíny budou postaveny kdekoli od 10 do 15 až 20 mil od pobřeží, ale nejbližší bude 10 mil.

Lisa poukazuje na to, že dělat něco proti změně klimatu bylo propagováno jako jediný způsob, jak zachránit velrybu. Ale změna klimatu velryby nezabije, vysvětluje. Industrializace jejich přirozeného prostředí výstavbou větrných turbín však velryby zabije.

Aby tedy ochránili velryby před klimatickými změnami, jsou environmentalisté připraveni podepsat pouze teoreticky emise snižující pobřežní větrné turbíny, jejichž konstrukce pravděpodobně zabije velryby – a přivede kriticky ohroženou velrybu pravou k vyhynutí.

Na otázku, co mohou její diváci dělat, Linowesová říká, že mohou být informováni a informovat své přátele. A vyvíjet politický tlak. Dejte svému prezidentovi, kongresmanovi a ekologickým skupinám vědět, že jejich zelená politika zabíjí divokou zvěř, kterou mají zachránit…

K uvedenému jen dodávám, že velmi podobné zkušenosti již delší dobu hlásí i ze Švédska, kde mají větrné turbíny na mořský život neméně  ničivý vliv…

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 14 Průměrně: 5]

One thought on “Další potvrzení neekologičnosti větrníků: Likvidují chráněné velryby (video)

  1. Tie veterné elektrárne bola a je sprostosť ako voda v koši. Kde boli ekonómovia? To dnes už nedokážu spočítať koľko je dve a deve? Zoberte si koľko museli vynaložiť energie na ich výrobu, potom na ich výstavbu a samozrejme na prevádzku. Kde je potom návratnosť takejto investície? A čo bude s tými opachami po ich životnosti? Treba prirátať aj náklady na ich likvidáciu. Takže jednoducho sprostosť!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/dalsi-potvrzeni-neekologicnosti-vetrniku-likviduji-chranene-velryby-video/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings