Další informace o notebooku Huntera Bidena – lži a manipulace Facebooku, Twitteru i CIA

Další informace o notebooku Huntera Bidena – lži a manipulace Facebooku, Twitteru i CIA

V posledním roce postupně vycházely na světlo světa informace z „notebooku z pekla“ Huntera Bidena, jehož existence byla před americkými prezidentskými volbami zpochybňována coby „ruská dezinformace.“ Jako mnoho dalších údajných „dezinformací“ se i tato ukázala být nezpochybnitelnou pravdou. A co víc, velmi výbušné informace, získané z notebooku Huntera Bidena, se již dostaly do Kongresu, kde mají být prošetřeny.

Vyšetřovatelé zkonstatovali, že jen podle informací ze samotného notebooku se Hunter Biden dopustil více než 400 trestných činů, za něž by byl normální smrtelník dávno ve vězení.

Výbušné informace z notebooku byly zpracovány knižně a níže je výňatek z knihy nazvané „Laptop from Hell – The censorship of the Internet gigants and the dirty secrets of Joe Biden“ (Laptop z pekla – cenzura internetových gigantů a špinavá tajemství Joea Bidena) od Mirandy Devine. 

New York Post nedávno zveřejnil první ze série exkluzivních zpráv o obsahu notebooku Huntera Bidena: e-mail z roku 2015 od Vadyma Požarskyiho, manažera ukrajinské plynárenské společnosti Burisma, ve kterém děkuje Hunterovi za to, že ho představil svému otci. Tento e-mail popřel lživé tvrzení Joe Bidena, že o zahraničním podnikání svého syna nic nevěděl.

 „Ukrajinský manažer poděkoval Hunteru Bidenovi za představení viceprezidenta Bidena,“ zní titulek na straně 1. Příběh byl vysílán v 5 hodin ráno newyorského času a běžel celé dopoledne na všech sociálních sítích.

O šest hodin později Facebook zatáhl za záchrannou brzdu. Šéf komunikace Facebooku Andy Stone, bývalý zaměstnanec Demokratické strany, tweetoval v 11:10; „I když záměrně nebudu odkazovat na New York Post, rád bych zdůraznil, že tato zpráva musí být ještě přezkoumána našimi nezávislými ověřovateli faktů. Do té doby omezíme viditelnost na naší platformě.“

Twitter brzy následoval a zablokoval zprávu na platformě pod záminkou, že existují pravidla proti „hacknutému materiálu“. Twitterový účet New York Post zůstal zablokován dva týdny, až do doby krátce před volbami.

Byla to bezprecedentní koordinovaná kampaň dvou největších světových internetových gigantů.

Po volbách tehdejší generální ředitel Twitteru Jack Dorsey přiznal, že cenzura byla „chyba“ a že notebook nebyl „hacknutý materiál“. Facebook se ani neobtěžoval zveřejnit výsledky jejich údajného ověření faktů.

Ale cenzura internetu uspěla. Potlačování historie notebooků sociálními médii také ovlivnilo tradiční média, která odmítla důkazy jako „odhalené“ nebo „hacknuté“ nebo je prostě ignorovala. Na redakční konferenci CNN v den, kdy Post zveřejnil příběh, generální ředitel Jeff Zucker a politický šéf David Chalian instruovali redaktory, aby tento příběh pomlouvali, podle záznamů uniklých z projektu Veritas.

„Je samozřejmé, že nesledujeme příběh New York Post o Hunteru Bidenovi,“ řekl Khalian. „Naše linie je, že je to srovnatelné s Trumpovými obviněními o Ukrajině, za které byl téměř obžalován… Senát to prošetřil a neshledal nic nelegálního na obchodech Huntera Bidena na Ukrajině.“

Na redakční konferenci o dva dny později Zucker nazval odhalení „konspiračním příběhem Huntera Bidena na Breitbartu, New York Post a Fox News“.

Smrtelná rána přišla pět dní poté, co byla informace o notebooku poprvé zveřejněna, když 50 vysokých bývalých zpravodajských úředníků, vedených Obamovým šéfem CIA Johnem Brennanem a Obamovým ředitelem Národní zpravodajské služby Jamesem Clapperem, podepsalo otevřený dopis označující příběh o notebooku New York Post za „ruskou dezinformaci“.

Signatáři dopisu, který bývalý Brennanův zaměstnanec Nick Shapiro předložil Politico, tvrdili, že odhalený materiál měl „všechny náznaky“ ruské zpravodajské operace – ačkoli nikdo z nich tento materiál nikdy neviděl. Ovšem alespoň to dokazuje, že výmluva na „ruskou propagandu“ odstartuje v momentě, kdy je třeba zdiskreditovat většinou zcela pravdivou informaci.

„Chceme zdůraznit, že nevíme, zda e-maily, které právník prezidenta Trumpa Rudy Giuliani poskytl New York Post, jsou pravé nebo ne. Nemáme žádné konkrétní důkazy o ruském zapojení,“ uvádí se v dopise z 19.10. Nicméně „několik aspektů“ učinilo autory „podezřelými, mohla by to být ruská propaganda.“

„Taková operace by se shodovala s ruskými cíli – jak nedávno vysvětlila zpravodajská komunita – vytvořit politický chaos v USA, rozšířit politické rozdíly, poškodit kandidaturu bývalého viceprezidenta Bidena a podpořit kandidaturu prezidenta Trumpa. Operace Laptop by dávala smysl, protože zveřejnění e-mailů má zjevně za cíl zdiskreditovat Bidena.“

Otevřený dopis nenabízí jediný důkaz pro jeho pomlouvačné tvrzení. Lze to s jistotou považovat za stranické vměšování do volební kampaně s cílem zdiskreditovat novinářskou práci New York Post a zabránit ostatním médiím ve vyšetřování této záležitosti.

Byl to pozoruhodný zásah, zejména proto, že zpravodajští důstojníci, kteří se na tom podíleli, museli vědět o mezinárodních dobrodružstvích Huntera Bidena, ale tato znalost musela být velkou motivací k potlačení reportáže Postu. Na svých prvních cestách po světě byl Hunter Biden vždy doprovázen tajnou službou.

Měl přístup k nejvnitřnějším mocenským kruhům v Číně a Rusku, pro které by každý špion zabíjel. Pro Huntera neexistovaly žádné limity. Žádná zhýralost nebyla příliš dekadentní, žádné perverzní tabu, žádné riziko příliš velké, neexistovalo žádné pravidlo, které by nemohl beztrestně porušit. Zvěčnil každý nechutný, banální okamžik svého života, jako by se bál, že jinak nebude existovat.

Hunter však měl strážného anděla, který ho navzdory všem jeho excesům vždy zachránil před úplným kolapsem, i když se po roce 2014 vzdal ochrany tajné služby.

Americké zpravodajské agentury jistě měly drogově závislého, světoběžníka syna viceprezidenta na svém radaru různými neznámými způsoby, i kdyby jen proto, aby ho ochránily před ním samým. V každém případě byl Brennanův dopis odkazující na laptop coby na ruskou dezinformaci záchranou Joe Bidena tři dny před poslední prezidentskou debatou 22.10.2020 proti rozpálenému Donaldu Trumpovi,

„Pokud jsou všechna tato obvinění o Rusku, Ukrajině, Číně pravdivá… je to zkorumpovaný politik,“ zabručel Trump. „Říkám, že jsi zkorumpovaný politik, Joe. Podívejte se na ‚notebook z pekla‘.“

Joe se při své obhajobě stoprocentně spoléhal na dopis. „Existuje 50 bývalých zpravodajských důstojníků, kteří říkají, že to, z čeho mě obviňuje, je plán Rusů. Čtyři nebo pět bývalých šéfů CIA z obou stran, všichni to říkají. To je naprostý nesmysl. Nikdo tomu nevěří, kromě něj a jeho dobrého kamaráda Rudyho Giulianiho,“ prohlásil Biden.

Trump odpověděl: „Ach, to je teď jeho výmluva. Notebook je ruské spiknutí? To neexistuje. Teď přichází znovu s Ruskem.“

„Víte, kdo to je,“ řekl Joe publiku. „Znáte jeho charakter. Znáte můj charakter. Znáte mou pověst čestného muže, který říká pravdu…,“ řekl Biden.

V rukou Bidenových aktivistů byl dopis Brennana municí jako smrtící zbraň proti odhalením New York Post. Byli schopni odmítnout skandální materiál na notebooku jako propagandu Kremlu bez jakýchkoli důkazů, aniž by se museli zabývat jeho obsahem.

Až do volebního dne zahájili zničující mediální kampaň, aby očernili pravdu o notebooku jako lež. Šéf demokratů ve Sněmovně reprezentantů Adam Schiff označil post za propagandu „z Kremlu“.

Brennan hovořil s oblíbeným novinářem Washington Post Davidem Ignatiusem: „V New York Post, který údajně cituje z e-mailů od Huntera Bidena, je mnoho otázek o tomto příběhu. Jak jsem poznamenal já a mnoho dalších kolegů, historie nese všechny znaky ruské dezinformační kampaně.“ Jams Clapper řekl CNN, že příběh je „učebnicovým sovětským kompromisem“.

Hunter Biden se na Brennanův dopis stále odvolával, například když o několik měsíců později propagoval svou knihu v podcastu Daily Beast. Moderátorka Molly Jong-Fastová mu položila nejtěžší otázku jeho knižního turné a citovala usvědčující e-maily z notebooku. Na svou obranu použil Brennanův dopis. „Moc jsem se tím nezabýval, ale máme zprávu od všech našich zpravodajských služeb, že to od začátku byla ruská operace.“

Zbytek médií používal Brennanův dopis jako výmluvu, aby nemusel informovat o notebooku. „Neztrácíme čas zprávami, které ve skutečnosti nejsou zprávami,“ řekl Terence Samuel, šéf služby National Public Radio. „Nechceme dráždit čtenáře a posluchače zprávami, které jsou čistým rozptýlením.“

Po odhalení byl Joe Biden tři dny na kampani. Letěl do Detroitu na soukromou předvolební akci a večer krátce odpovídal na otázky novinářů na letišti.

„Pane Bidene, co říkáte na příběh o vašem synovi v New York Post?“ zeptal se reportér CBS Bo Erickson.
„Věděl jsem, že se na to zeptáte. Nemám odpověď. To je jen další pomlouvačná kampaň. Přesně jejich věc,“ řekl Biden.

Bidenova kampaň nikdy nezpochybnila pravost e-mailů. Neoficiálně, dali novinářům vědět, že v Bidenově kalendáři nebyla uvedena žádná „oficiální schůzka“ mezi Joe Bidenem a manažery Burismy.

Ve dnech následujících po odhalení Postu se počet zásahů Googlu pro „Change My Vote“ prudce zvýšil, protože mnoho lidí hlasovalo během pandemie korespondenčně. Ale jakmile je hlas odevzdán, nemůžete ho změnit.
Průzkumy ukazují, že volby mohly dopadnout jinak, kdyby se voliči dozvěděli všechny podrobnosti o zprostředkovatelském byznysu Bidenovy rodiny se zahraničním vlivem.

Téměř 50 % Bidenových voličů nevědělo o obsahu notebooku Huntera Bidena, ukázaly průzkumy Media Research Center. Téměř 10 % uvedlo, že by nehlasovali pro Joe Bidena, kdyby to věděli.

V nerozhodných státech jako Arizona, Georgia, Michigan, Severní Karolína, Nevada, Pensylvánie a Wisconsin by tento rozdíl mohl stačit k jinému výsledku.

S náskokem pouhých 45 000 hlasů ve třech státech, které rozhodly volby, je spravedlivé říci, že cenzura informací o notebooku Huntera Bidena byla formou volební manipulace.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 14 Průměrně: 4.6]

One thought on “Další informace o notebooku Huntera Bidena – lži a manipulace Facebooku, Twitteru i CIA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/dalsi-informace-o-notebooku-huntera-bidena-lzi-a-manipulace-manipulace-facebooku-twitteru-i-cia/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings