Německo: Ukrajinští cikáni přetížili durynský azylový systém

Německo: Ukrajinští cikáni přetížili durynský azylový systém

Včera jsem někde na našem mainstreamu narazila na článek, který se zmiňoval o tom, že je  pražské stanové městečko, původně zřízené pro maďarsky hovořící cikány, kteří údajně přijeli z Ukrajiny, zcela prázdné. Ihned se mi vybavilo, že jsem nedávno narazila v několika německých médiích na stížnosti na tristní situaci v německém Durynsku i v Berlíně, kde je nyní azylový systém právě z důvodů hromadných příjezdů této menšiny těžce zkoušen.

Záhy jsem si dala vše dohromady spolu s informací o velmi štědrých dávkách, které může kdokoli, kdo přijede z Ukrajiny, obdržet v Německu, jak nedávno sdělila ve videu mladá Ukrajinka (1156 eur – mimo běžných dávek – na ruku na každou osobu je pro početné cikánské rodiny docela slušná částka – taková malá 10členná rodina obdrží 11 560 eur).

Jistě není jediná, kdo na takto lukrativní „přivýdělek“ přišel. Tamtamy se zřejmě rozběhly naplno i v cikánské komunitě, která má obzvláště dobře vyvinutý radar na to, kde přijít k penězům „za pět prstů.“

Lze se tedy oprávněně domnívat, že se zprávy o štědrých dávkách v Německu donesly i cikánům, kteří obohacovali nejen pražské, ale třeba i brněnské nádraží (ty jsem měla tu „čest“ před časem  vidět na vlastní oči).

Předpokládám, že tedy nebudu daleko od pravdy, pokud si nyní trošku zaspekuluji. Nejde snad o tytéž hordy, na něž si nyní stěžují v Německu?

Naléhavý dopis předsedkyně durynské okresní rady Martiny Schweinsburgové (CDU) durynskému ministerskému předsedovi Bodo Ramelowovi (Levice) vyvolal minulý týden rozruch: politička městského sdružení otevřeně varovala před hrozícím kolapsem ubytování ukrajinských uprchlíků: Na rozdíl od veřejného appeasementu a trivializačních vysvětlení jsou skutečné možnosti okresů vyčerpány: „Naše kapacity jsou vyčerpány!“

Schweinsburgová vysvětlila, že především velké romské rodiny z ukrajinských pohraničních oblastí s Maďarskem a Rumunskem přicházejí ve stále větším počtu do počátečního přijímacího zařízení. Jenže právě pro tyto rodiny nejsou v okresech vhodné byty (pozn. samozřejmě tuší, že by z bytů zůstala kůlnička na dříví). Podle předsedkyně okresního zastupitelstva však ubytování ve školních tělocvičnách nemůže být trvalým řešením; obyvatelstvo na něj také pohlíží stále kritičtěji nebo jej již nepřijímá.

Tímto se opět ukazují důsledky šílené německé migrační politiky: ačkoli od roku 2015, v důsledku uvítacího šílenství Angely Merkelové, byla masová imigrace zahájena bez jakékoli potřeby nebo příčiny (i když téměř žádný z příchozích nemá nejmenší právo zůstat v Německu), od té doby nedošlo k žádnému přehodnocení. Naopak: ještě před koronakrizí se německé obce prohlašovaly za „bezpečná útočiště“ a oddávaly se heslu „máme prostor pro další migranty“. A když Rusko napadlo Ukrajinu, sliby Německa o pomoci a jeho prohlášení o bezpodmínečné ochotě přijmout uprchlíky, byly učiněny ještě před vypálením prvního výstřelu.

Kolik „prostoru“ Německo ještě má, se nyní stává zřejmým, protože nedostatek vyplývající z energetické krize se šíří i do dalších oblastí: úřady jsou stále více neschopné ubytovat další uprchlíky z Ukrajiny. V Durynsku tomu není jinak než kdekoli jinde v republice.

Zpočátku, podle Schweinsburgové, to byly hlavně matky s dětmi a prarodiče, kteří přišli. „Tehdy zde nebyly žádné problémy, naopak, došlo k širokému přijetí a velké ochotě pomoci“, řekla. Mezitím však dorazili Romové (zda skutečně pocházejí z Ukrajiny, není jisté, protože nemají pasy) – a to celé klany. Ubytování těchto rozšířených rodin nyní zahlcuje všech 17 okresů a pět městských částí v Durynsku. Jedna rodina má dokonce 84 (!) členů; v jejím vlastním okrese, hlásí Schweinsburgová, má největší rodina  48 členů – včetně 37 dětí a dospívajících a těhotné 15leté. Kriminalita je nyní záměrně přehlížena.

Ubytování, které bylo dříve primárně v soukromých bytech, již není s takovým objemem možné. Pronajímatelé ukončovali smlouvy ve stále větším počtu. „Stát proto nyní musí okamžitě poskytnout ubytování ve státní komunitě, zejména pro velké rodiny“, požaduje předsedkyně okresní rady. „Vzhledem k tomu, že uprchlíci jsou od června financováni obcemi, vznikají obcím dodatečné výdaje,“ stěžuje si Schweinsburgová.

Zelený  ministr spravedlnosti Dirk Adams mezitím povolil „značné dodatečné výdaje“: federální a státní vlády převzaly všechny náklady až do května, ale dodatečné federální fondy by nyní měly být vyplaceny rychleji. Jednoduše řečeno to znamená další gigantické utrácení peněz daňových poplatníků, aby se odvrátila pozornost od dalších existujících nedostatků, alespoň dočasně. Adams ani neslibuje, že by se problém s ubytováním dal vyřešit. „Země nemá téměř žádné vlastní nemovitosti tohoto typu a trh se ztenčil,“ vysvětlil. Jsou případy, kdy celý bytový dům obsadily tři velké rodiny. Mnoho rozšířených rodin přišlo do Durynska z jiných federálních států (mimochodem, divíte se, že nechtěli stany, když v Německu mají k dispozici bytové domy??)..

Kromě toho není téměř žádný personál pro provoz a bezpečnost tak velkých zařízení. Během čtyř měsíců bylo jen v Durynsku přijato více než 23 000 uprchlíků. „Bylo jasné, že v určitém okamžiku bude nedostatek. Vzhledem k tomu, že země nemá žádné tělocvičny nebo podobná zařízení, je třeba zůstat u osvědčeného systému – přidělování bytů“. Ministr dále prohlásil, že mezi uprchlíky se nerozlišuje: „To platí jak pro univerzitního profesora z Kyjeva, tak pro Romy.“

Schweinsburgová má oprávněné podezření, že zemská vláda nebere problémy s ubytováním uprchlíků dostatečně vážně. Ty nebudou vyřešeny výcvikovými kurzy země o tom, jak citlivě jednat s jinými kulturami, ale pouze tím, že by vláda rozhodně převzala odpovědnost. Očekává proto závaznou odpověď od ministerského předsedy. To se však zatím nestalo. Ramelow řekl se vší vážností: „Tón a obsah této údajně veřejné debaty o lidské situaci mě nechává zmateného. Respekt k výzvám, které je třeba vyřešit, abych pomohl ukrajinským uprchlíkům, mě veřejně zavazuje.“ Tato bizarní reakce naznačuje, že problémy budou pravděpodobně pokračovat a nadále gradovat.

Durynsko není jediným státem, kde se to děje. Berlín také čelí podobným problémům. Podle odpovědné senátorky Katji Kippingové (Die Linke) tam může být ubytováno maximálně 30 000 uprchlíků. Toto číslo však nestačí; Nyní tamní kapacity také dosahují svých limitů. Senátorka odpovědná za integraci mimo jiné vysvětlila, že v současné době je v komunálních ubytovacích zařízeních méně než 200 volných míst. „Volná místa, která jsou k dispozici pro uprchlíky ve společném ubytování, mizí jako led na slunci,“ řekla.

Kromě 450 až 750 ukrajinských uprchlíků měsíčně přijíždí asi 200 (!) takzvaných „bývalých místních zaměstnanců Bundeswehru“ z Afghánistánu – také měsíčně – a k tomu i dalších 1 080 žadatelů o azyl z jiných zemí. V průměru je zapotřebí 1 700 až 2 000 nových míst měsíčně. Kippingová se nyní chce ještě více snažit pronajmout jim nové ubytování. Vzhledem k nadměrným finančním nárokům majitelů (kteří jsou samozřejmě v náladě zlaté horečky) to nebylo možné v případě asi 50 nemovitostí.

I zde se opět oznamuje katastrofa, proti níž se v žádném případě nebojuje, ale zhoršuje se: v prosinci bylo zjištěno, že 968 900 berlínských domácností má osvědčení o nároku na  sociální bydlení. Existuje však pouze 88 901 jednotek sociálního bydlení, přičemž 90 procent oprávněných zůstává bez bytu. Ale místo toho, aby  konečně použila záchrannou brzdu, to znamená vyvodila závěry z těchto monstrózních podmínek a přísně omezila příliv cizinců, berlínská vláda chce stále přijímat ještě více migrantů – a také odmítá deportaci žadatelů o azyl, kteří jsou povinni opustit zemi.

Přistěhovalci, kteří jsou přijímáni  nekontrolovaně a na úkor daňových poplatníků na jednostrannou žádost, nemohou být ubytováni v situaci, kdy místním občanům hrozí bezdomovectví a nelegální přistěhovalci by také měli mít trvalé právo na pobyt. To jsou základní kameny nezodpovědné (neřkuli kriminální) politiky vůči vlastnímu obyvatelstvu. To se v dohledné budoucnosti vymstí.

K uvedenému jen dodávám, že si za tento stav mohou i sami obyvatelé Berlína, kteří si zvolili vládu, která myslí víc na cizí než na své voliče. A tak je to i všude jinde /včetně ČR), kde vloží neschopný lid moc do rukou všehoschopných politiků…

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 16 Průměrně: 5]

6 thoughts on “Německo: Ukrajinští cikáni přetížili durynský azylový systém

  1. K ukrajinským , maďarským , rumunským /či odkiaľ vlastne tí morgoši pochádzajú/ Cigánom treba pripočítať aj menšinu, ktorej zločinnosť a fanatizmus /intenzívne živený Saudskou Arábiou/ v žiadnom prípade nemožno podceňovať – ukrajinských , prípadne aj poľských Tatárov.

  2. „vloží neschopný lid moc do rukou všehoschopných politiků…,“
    Propagandou světoobčanů zblblý, nevědomý a ustrašený lid si volí loutky korporátního fašismu. Tím se podílí na své likvidaci.

  3. stratená zem plná zelených idiotov a nemakačenkov… užili ste si desiatky rokov prosperity a včul sa stane z výkladnej skrine Európy studený prázdny regál plný švábov a myší bez budúcnosti. najhoršie je, že nás zároveň budú vyciciavať do špiku kostí, aby uživili tú bandu príživníkov, čo si v beznedznej hlúposti sami navozili…. vitajte v eurosojuze bez perspektívy!!!

  4. S cikana to po dobrem nejde, chce to pracovni tabory, i kdyby meli hazet jeden den hromadu pisku tam a druhy den zpatky, a tvrde fyzicke tresty. A davky – vsak vime jake!

  5. Zmrdi jsou jen islámská vražedná barbarská horda. Ruská knížectví formálně nebyla součástí území Zlaté hordy, ale byla Mongolům podřízena. Pokud chtěla rurikovská knížata vládnout ve svých zemích, musel je v jejich postech potvrdit chán zvláštní listinou, tzv. jarlykem (obdobou evropského léna) poté, co uznala jeho svrchovanou moc, tedy příslušnost k říši. To bylo v pravomoci velkého chána (mongolsky čingischána) a Bátúovou povinností bylo posílat ruská knížata za tímto účelem do Karakorumu, hlavního města mongolské říše. Během bojů o nástupnictví po nástupu velkého chána Kublaje v roce 1260 se vztahy mezi mongolským centrem a západním ulusem Džuči uvolnily a chán Berke, Bátúův bratr, Zlatou hordu osamostatnil. Byl prvním mongolským chánem, který přijal islám, a islamizoval tak vládnoucí dynastii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/nemecko-ukrajinsti-cikani-pretizili-durynsky-azylovy-system/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings