Naše mizerná vláda jako jediná v Evropě odmítá pomáhat vlastním občanům

Naše mizerná vláda jako jediná v Evropě odmítá pomáhat vlastním občanům

Protože přečtu denně mnoho zahraničních zdrojů, mám docela přehled o tom, jak pomáhají či nepomáhají vlády svým lidem v situaci, kdy se astronomicky zdražuje prakticky všechno. Ve většině zemí se udělalo alespoň něco – úprava DPH, zastropování cen, plošné dávky pro rodiny s dětmi a důchodce, příspěvky na bydlení, úlevy lidem s hypotékami, …. a mnohé další.

Co udělala naše mizerná vláda? Nic. Údajnou dávku, která má kompenzovat ceny energií, nedostal skoro nikdo. Poptávala jsem se lidí, co mají hluboko do kapsy (důchodci, nízkopříjmové pracující rodiny apod.), abych zjistila, kdo tyto dávky dostal. Známým jsem dokonce řekla, aby se sami poptávali takových lidí, ale zatím nikdo o nikom, kdo tuto dávku dostal, neví. Vím však už o hodně lidech, kterým byla i přes velmi nízké příjmy dávka odmítnuta.

Ale přiznám se, že neznám nikoho z tzv. „vyloučených lokalit“,  což bude zřejmě hlavní důvod neschopnosti nalézt kohokoli, kdo by měl jakkoli kompenzován astronomický nárůst cen.

Jisté úlevy nabídla vláda údajně také některým podnikatelům (silniční daň), ale netýká se to například kamionů, takže tato úleva nebude znamenat slevu pro koncové spotřebitele přepravovaného zboží, tedy pro drtivou většinu lidí. Možnost nepřimíchat biosložku do pohonných hmot nijak zásadně lidem snížit náklady nepomůže, jde totiž asi o 1Kč na litr. Už vůbec pak nepomůže těm, co nemají auto nebo jej využívají minimálně. Co ovšem udělala vláda s rostoucími cenami energií nebo potravin? To je totiž něco, co potřebuje každý. Každý potřebuje elektřinu, vodu, plyn. Každý musí jíst. Zde však vláda nedělá vůbec nic.

Nakonec tak máme druhé nejvyšší ceny elektřiny po Německu, jenže Němci mají zhruba trojnásobné platy a již přestávají být energeticky soběstačnými. My vyrábíme elektřiny dostatek, ale kupujeme ji přes energetickou burzu již předraženou. Proč? V tom všem mne zaráží, že podle jakýchsi (zřejmě zmanipulovaných) průzkumů má tato mizerná vláda vyšší preference, než u voleb. To chce skutečně někdo volit vládu, která nám jasně ukazuje, že jde proti lidem?

Vláda nám také předvedla, že se neštítí totalitních manýrů zcela nezákonným schválením pandemického zákona, který má – i podle plánů WHO – v budoucnu nastolit totalitu nejhrubšího střihu. Jasně totalitním manýrem je i cenzura, která nemá v celé Evropě obdoby. Nikde jinde – mimo Slovenska –  dosud neblokují žádné weby.

Nyní nám vláda udržuje nouzový stav a chce ho prodloužit. Zcela zbytečně a bezdůvodně. A také se objevují informace o tom, že by mohl být využit v celé jeho šíři. Tedy máte-li více nemovitostí nebo velký dům či byt, pak vám tam právě na základě nouzového stavu mohou nastěhovat Ukrajince, které údajně již nemají kam dávat. Nouzový stav by měl něco podobného umožnit i bez vašeho souhlasu.

A to zatím ani nevíme, kolik je zde Ukrajinců s falešnými pasy. Stejných „Ukrajinců,“ kteří se objevili třeba v Německu a dokonce tam již stačili znásilnit mladou Ukrajinku. Tedy skutečnou Ukrajinku. Dva údajní Ukrajinci měli jen ukrajinský pas. Jeden Arab, druhý černoch. Ale oba Ukrajinci, kteří ovšem neumí ukrajinsky ani pípnout. Kolik takových „Ukrajinců“ máme nyní u nás? To se asi dozvíme, až i zde někoho obohatí.

Zatímco vláda požaduje, abychom si utahovali opasky, tak sami politici si nestoudně přidávají na platech a dokonce vytváří nová, zcela zbytečná ministerstva, aby měli dostatek trafik pro své kamarádíčky a příbuzné. Slušnou trafikou zřejmě bude i plánovaný cenzurní úřad, který má údajně bojovat proti „dezinformacím“, jak se dnes nazývají nepohodlné názory.  Něco podobného snad neměl svého času ani Gottwald.

Co by mne ovšem nyní zajímalo nejvíc je to, kolik má u sebe doma ubytovaných Ukrajinců například Fiala, Pekarová Adamová, Rakušan nebo Jurečka. Tedy ti, kdo nejvíce poučují občany, že se mají uskromnit a o to málo, co mají, se podělit s potřebnými. Všichni uvedení politici si rochní jak čuníci u korýtek tak doufám, že pár rodin už mají doma ubytovaných.

Pro zajímavost sem přidávám novou anketu. Skutečně je stávající vláda tak oblíbená? Můžete sami hlasovat na liště vpravo….

 

 

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 22 Průměrně: 4.8]

24 thoughts on “Naše mizerná vláda jako jediná v Evropě odmítá pomáhat vlastním občanům

  1. Slovanko, nevěřte prosím volebním průzkumům, jsou to bláboly na objednávku.
    Komu přesně zůstává ten rozdíl v kapse mezi výrobní cenou elektřiny našich elektráren a cenou na německé burze? Komu to slouží – tedy kdo nás okrádá?

  2. Pozor – s těmi zabloíkovanými weby je to prý poněkud jinak. Vláda má alibi.

    „https://aeronet.news/vlada-cr-odpovedela-proc-nedala-zablokovat-8-ceskych-opozicnich-webu-to-vsechno-pry-dobrovolne-a-bez-podnetu-vlady-udelaly-soukrome-subjekty-zacalo-to-blokaci-8-webu/

    Vláda pouze “vyzvala všechny relevantní (pozn. soukromé) subjekty k přijetí potřebných opatření vedoucích k zamezení šíření nepravdivých a zavádějících informací v kybernetickém prostoru , které slouží k manipulování obyvatelstva České republiky směrem k ospravedlnění a schvalování aktuální ruské vojenské agrese proti Ukrajině.“

    K tomu bych dodala – vláda je schopna sama rozšířit dostatek dezinformací, nelezme jí do zelí, tak kvalitně bychom to stejně neuměli.

    1. Jj, taky jsem to před pár dny někde četl. Celkem mě to i pobavilo, tak tohle jim může sežrat doopravdy jen primitiv. Ale nemám přehled jestli s tím někdo něco dělá, nebo už je to tak špatný, že je tu taková diktatura a vláda si může dělat co chce?!! Co dělá policie a úřady, které se zabývají trestnou činností, co dělá SPDé?

      1. Policie a úřady nedělají nic, oni to zdůvodnili válečným stavem a ještě k tomu nařídili nouzový stav, kdy si můžou dělat cokoli se jim zachce.. Vždyť i pandemický zákon prošel nezákonně, takže se čeká, co na to Ústavní soud. Jenže ten jim zařídil výhru ve volbách, tak jim půjde na ruku. Mají to všechno dobře obšancované, všude mají svoje lidi…

  3. Co se týká naší super neschopné vlády, pak vysvětlení je víc než jednoduché: „Poturčenec horší Turka“.
    Turkovi to, že je pravověrný Turek nikdo vzít nemůže, naše vláda musí denně dokazovat, že je víz než západní – je superzápadní!

    ¨Ještě by mě zajímalo, pokud by někdo uměl vysvětlit: Proč se vůbec do pohonných hmot přidávala ta biosložka?
    Pokud teď bez ní údajně klesne cena byť jen o tu směšnou korunu, musela tedy cenu paliva původně zdražovat.

    1. S tou biosložkou je to tak, že někdy před asi 10-12 lety ji nařídil Brusel. Pak se ale zjistilo, že to ekologii nijak neprospívá, tak asi před 3 lety přišlo z Bruselu povolení biosložky z paliv odstranit. Tehdy se o tom hlasovalo v PS a hlasy ANO, ČSSD a KSČM se odhlasovalo, že u nás se bude biosložka dál přidávat (zůstali jsme mezi posledními 2 zeměmi EU, kde se přidávají). Logicky na tom vydělával Babiš, resp. jeho firmy, proto to zůstalo. Takže i to odstranění biosložky bylo z pohledu vlády spíš pokračování programu Antibabiš, i když zde pro občany spíš prospěšné. Každopádně odstraněním biosložky jen následujeme drtivou většinu zemí EU. Nejsem si dokonce jistá, zda jsme už nezůstali poslední, takže dřív či později by se to zrušilo…

      1. V podstatě Babiš si protlačil to prodloužení přidávání. Bylo to ale dávno omezené do 2022, psalo se o tom, že 2022 přidávání skončí, déle to už protáhnout nešlo.
        Teď si to přistrčili jako + bod v jejich reakci na zdražení pohonných hmot, asi se to hodilo. Ale bylo to už dopředu dáno, že 2022 finito.

          1. My jako zemědělci jsme byli informovaní dřív, protože je třeba předem vědět, co je třeba set ( o co bude mít zájem výkup). Říkali nám to na nějakém školení tuším k dotacím.

  4. Samozrejme,že „česká“ vláda nie je v Európe jediná, ktorá odmieta pomoc vlastným občanom. Ťažké zločiny proti ľudskosti, štátu a národu pácha aj tá „slovenská“. Vydáva miliardy na zbrane proti Rusku a amerických okupantov, pravdaže aj na ukrajinských votrelcov, ale už nie na zdravotníctvo, školstvo, verejnú dopravu, zvýšenie často smiešnych dôchodkov, A mimochodom, mnohí ukrajinskí prisťahovalci nemajú ďalwko k fašizmu /Pravý sektor, Azov a ďalšie podobné skupiny/ a mafii každého druhu..

  5. Vůbec si nedovedu představit, že bych si šla stoupnout do fronty na nějakou z@sranou dafku.
    A myslím si, že pro naprostou většinu lidí, kteří se vždycky poctivě živili, je to zlý sen.
    Vlastně je to ani nenapadne , už za ten nápad by se styděli.
    Takže to dopadne jako vždycky. Ti, kteří mají natrénováno , chroničtí dafkaři , podojej erární kasu a ta to unese. Proč by neunesla ?
    Vždyť ono těch nepřizpůsobivých není zase tolik.
    Je to vymyšleně velice chytře.
    Pomocí financí je potřeba zacpat ústa těm , kteří by mohli zlobit. ( Třeba krást, anebo dokonce i loupit. )
    Říká se tomu “ sociální smír” a je to celkem dobrá taktika udržení pořádku.
    Ofšem jen do doby, kdy erární kasa vyschne.
    Ale to se samozřejmě nikdy nestane , naši vůdcové věřej v trvalý rozvoj a vzrůstající blahobyt.
    Ách jo…
    🤡

      1. Tak tady si mohu být zřejmě i jistý, že v zájmu těch swyní co to s námi myslí dobře, tak si buďte jista, že už jich tu bude schováno před gosudarem spoustu. Na to mohu dát klidně do sázky svoje sklepní bohatství.

      2. Lindo,
        včera se na ČRo moc zlobili dva LGBT aktivistě, oba s AIDS, jeden ve vysokém stádiu.
        Podle nich by měli mít přednost všichni postiženi , protože ti jsou na Ukrajině ohrožení nejvíc.
        Od hranic je vrátili, prý že mají bojovat. Ten jeden má ještě srdeční vadu
        Zajímalo by mi co na to VZP, která brečí, že není peníze. 🤔
        Raději nic.

  6. Heleno, vžijte se do situace, jako jsem třeba zrovna já, kterému se to k šedesátce hezky sešlo, a to najednou. Jakpak jsem rád, že mi ten ID desátého dojde. Není to dlouho, co jsem té mé nedávno prognostikoval situaci k současnému stavu dění ve světě, jen aby mi chodil dál. Co pak? Babka pracuje u soukromníka závislého na tom jak se Áda vyhajá. Co když jednoho dne ………Ale to dnes bude za chvilku kde kdo!! Tuna je to tu samej hangár, kde se dělají věci komplet do aut. Jak nejisté v dnešní době co?!! Už nyní je hromada lidí doma, nebo na 60%. Vy jste jak moje sestra. Ta nedávno ochuravěla a soudružka ředitelka za školy jí vyhrožovala, jakže se zápalem nenastoupí, že jí to koště s hadrem sebere. Jaká že to bude ostuda, když jsem ji říkal, že holt půjde na pracák. Dopadlo to dobře, šla k Dr. byla doma tři týdny a pracuje dál. Jó a to jí ta uvědomělá soudružka z ODS vyhrožuje i kvůli opíchání swinstvem. Má moji školu, takže se drží, říkám chraň tě ruka Páně na to jít. Hezký den na pavlači přeji. 😂🌹🙋‍♂️
    Znáte mě né, legrace?!!

    1. Ale nám hrozí něco ještě horšího.
      I kdyby nám důchody a dávky chodily, i kdyby je třeba zvedli – k čemu nám budou, když to nejzákladnější – potraviny – nebudou.

      Vyhrožuje se přídělovým systémem – ale co přidělovat, když nic nebude?
      Asi před 3 dny zpráva, že nákupčí z okolních zemí objíždeějí naše farmy a skupují pšenici – i tu, která teprve v létě dozraje.
      Vláda uklidňuje, že pšenice máme dost, loni prý byl výnos ve výšei 150%., než jaká je spotřeba za rok.

      LONi ! A pokud farmáři prodají i budoucí výnosy – a myslím, že prodají – co až těch 50% navíc seřezeme? A pokud ještě budeme potřebovat na humanitární pomoc Ukrajině, kdysi obilnici Evropy???

      Ať se na to díváme s které strany chceme, je to na draka. Všechno – a navíc s takovou vládou……. darmo mluvit / psát.

      1. Tak to máte samozřejmě pravdu, peněz se nenajíme. Ale vyvedu z omylu ty, co si myslí, jak doma zorají, zasadí erteple pořídí kozu, jako Emanuel 🤣🤣 slepice atd. že má vyhráno. Veliký kulový, ti okolo mu to seberou a ještě ho přibijí na vrata.
        Proto mě nejde na mozek, proč to necháváme dojít až tak daleko. Nebo nás naši synové, co mají také rodiny nás půjdou bít a zavírat?!! Jich by se válka nedotkla?!!

        1. Jo, i vy máte pravdu. Ale to je asi tak všechno, co oba máme a mít můžeme. Ještě snad naději.

          Ale abych vám (i ostatním) zvedla náladu (tedy snad, možná), viz zpráva:
          „Rusko se připravuje způsobit Západu vážné ekonomické škody“ (To je drzost. co? To přece nemůže. Nebo může?)

          https://www.pokec24.cz/nezarazene/the-national-interest-rusko-se-pripravuje-zpusobit-zapadu-vazne-ekonomicke-skody/

          Rusko chce způsobit vážné ekonomické škody západním zemím, které proti němu zavedly sankce. Tento názor sdílel americký analytik David Hendrickson.
          Ukrajinská krize vedla k prudkému zhoršení vztahů mezi Ruskem a západními zeměmi. Na pozadí toho, co se děje, Spojené státy a jejich spojenci uvalili sankce, v důsledku čehož byla zmrazena část devizových rezerv Ruské federace.

          Podle Davida Hendricksona to ruská strana nenechá bez odezvy a je na čase, aby se západní státy začaly připravovat na důsledky. Informuje o tom The National Interest (NI).

          Tak Rusům se dostalo přátelských sankcí a oni takhle! Neuvěřitelné, co si to dovalují. :-)))))

        2. S tím přílivem přes hranice tipuju že dřív, než se tu požerem mezi sebou ( ten kdo má x ten kdo nemá), to udělají dřív ti, co už přicházejí. Pro dva málo, pro tři nic…
          Příští inzerát do inzerce:
          Podělím se o své zdroje potravin s tím, kdo umí střílet a pomůže mi je obhájit,udržet a dále vytvářet.
          Zatím sranda, zanedlouho realita..

          1. Ale já vám rozumím, nesmíte ale zapomenout, že ti kteří si to k vám půjdou vzít bude třeba i několik set a střílet budou umět taky. Jak říká jeden můj známý (zemřít) o týden dřív, nebo dýl, jeto jedno. Mám hlavně na mysli tu zbytečnou starost a lámat si hlavu jak přežít. Bylo by to jako v tom filmu Vodní Svět. Zkrátka něco chovat a pěstovat v tom chaosu, který defacto hrozí prostě nejde.

      2. Při aktuálních cenách hnojiv, když se vůbec seženou ( a velkovýrobci jsou závislí jen na nich, živočišnou s hnojem má málokdo, jen skalní fandové už) plus to, že nic nevíme o budoucím počasí + cena nafty ( nám s traktorama odpuštěná silniční daň moc nepomůže) = velmi nejistý výsledek sklizně, rozhodně menší než kdy dřív a cena úplně někde jinde, než jsou lidi zvyklí.
        Takže výměna ceny luxusní dovolené za pár pytlů pšenice asi. Jestli teda peníze budou mít ještě nějakou hodnotu.
        Pominu cokoli ze zeleniny, ovoce, brambory, zvířata na pastvinách… jak se uhlídá, aby ten kdo zasel a vychoval, byl taky ten, kdo sklízí.
        Ti, co se naučili střílet rozhodně nepromarnili čas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/nase-mizerna-vlada-jako-jedina-v-evrope-odmita-pomahat-vlastnim-obcanum/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings