Britská vláda vyčlení na nákup domů pro Afghánce v přepočtu 147 560 000 Kč

Britská vláda vyčlení na nákup domů pro Afghánce v přepočtu 147 560 000 Kč

Britská vláda je zářnou ukázkou toho, že ani odchod z EU nepomůže, pokud se zásadně neobmění ti, kdo zemi řídí. Nyní do už tak silně islamizované země přiváží desetitisíce Afghánců, kteří se mají usídlit po celé zemi. Obce, které jsou ochotny Afghánce přijmout, dostanou velmi dobře zaplaceno. Afghánci navíc dostanou domy, o nichž by se mnoha Britům, jejichž předkové zemi vybudovali, mohlo jen zdát…

Radnice britských  obcí, které přijmou Afghánce, mají dostat od vlády granty na pronájem nebo nákup velkých domů pro tisíce Afghánců.

Průměrná velikost rodin běžně přicházejících do Velké Británie je sedmičlenná, ale předpokládá se, že  jedna afghánská rodina bude mít nejméně 12 členů, jak potvrdili sami Afghánci..

Místní úřady zatím nabídly, že budou hostit až 2500 lidí, ale počet lidí hledajících útočiště v rámci tohoto programu pro Afghánce, kteří pomáhali britským silám, by mohl dosáhnout pětinásobku této úrovně. Očekává se, že tisíce dalších přijdou do Spojeného království v rámci samostatného dlouhodobějšího programu znovuosídlování osob, které jsou vystaveny pronásledování ze strany Talibanu.

Ačkoli podrobnosti jsou nejasné, návrh grantů na nákup domů by mohl vyvolat zášť v místních komunitách, přičemž mnoho Britů nemá šanci takové nemovitosti získat…

Více než 100 místních radnic přislíbilo svou podporu při přesidlování vysídlených Afghánců od první záchranné mise RAF pro ty, kteří uprchli z Kábulu a minulý týden přistáli ve Spojeném království.

Místní úřady po celé zemi, od Wiltshire po Northumberland, se zavázaly, že ubytují vysídlené Afghánce, když Boris Johnson zahájil plány na přesídlení až 25 000 Afghánců během pěti let.

Rodiny prchající z Afghánistánu byly přemístěny do West Yorkshire, Portsmouthu, Hampshiru, Surrey a Meltonu v Leicestershire.

obce, které již o Afghánce projevily zájem

Vedoucí představitelé obcí a starostové v Liverpoolu, Londýna, Kentu a Essexu sdíleli silná prohlášení, v nichž slibují, že poskytnou podporu ve svých komunitách v důsledku zničujícího postupu Talibanu do Kábulu.

Obcím již bylo nabídnuto asi 10 000 liber za každého Afghánce, aby jim mohly zajistit ubytování a podporu. Vláda však vyhradila dalších 5 milionů liber, aby se mohly příspěvky obcím v nadcházejících měsících zvýšit.

Ženy, dívky a osoby, které čelí pronásledování, budou mít přednost, protože přibližně 20 000 z nich má právo žít ve Spojeném království – přičemž v prvním roce se očekává 5 000.

Místní úřady byly požádány, aby v nadcházejících týdnech podpořily úsilí o přemístění přibližně 3 000 vysídlených Afghánců.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 3 Průměrně: 5]

One thought on “Britská vláda vyčlení na nákup domů pro Afghánce v přepočtu 147 560 000 Kč

  1. Daňovým poplatníků je to jedno, a to že zase stoupne kriminalita asi také. Britové jsou takoví hodní, platí i za to, že se nechají zmlátit či znásilnit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky využívají soubory cookies, další informace naleznete zde.

View more
Přijmout
Odmítnout