I z vašich daní šlo v roce 2019 z EU pro Sorosovu OSF 98 milionů eur

I z vašich daní šlo v roce 2019 z EU pro Sorosovu OSF 98 milionů eur

EU se i o Vaše odvedené daně skutečně skvěle stará. Mimo jiné jdou miliony eur na neziskovky, které pomáhají pašovat muslimské invazisty do Evropy, ale také na Muslimské bratrstvo nebo Sorosovi na jeho celosvětovou podvratnou činnost. Níže si můžete počíst, na co všechno šly v roce 2019 i vaše peníze z EU jen přes George Sorose (dnes již spíše jeho syna Alexandra) a jeho neziskovky…

„Komise EU financuje velké množství takzvaných levicových neziskovek, které lobbují za svou agendu a další financování ze strany EU.

Tyto vysoce ziskové neziskovky „občanské společnosti“ mají často blízko k levicové aktivistické síti kolem Nadace otevřené společnosti (OSF). Tyto neziskovky zdokonalily praxi nárokování peněz daňových poplatníků, za něž poté vedly levicovou vítačskou agendu pod heslem „bez hranic“, pomáhaly nelegální invazi, nebo se z těchto prostředků platily soudní spory (zřejmě vetřelců, kteří se cítili diskriminováni či odmítli nařízenou deportaci) a mnoho prostředků šlo i do mediálních kampaní proti konzervativním politikům, stranám a názorům, které jsou uváděny jako nespecifikované nenávistné projevy.

Tyto neziskovky už dávno zmutovaly v jakýsi kvazi-vládní orgán, který je financován daňovými poplatníky a v zemích EU si vynutil prosazování levicové politické agendy. Neziskovky útočí na konzervativní vlády uvnitř i vně EU ve jménu „lidských práv“,  ve východní Evropě, Itálii, Izraeli, Jižní Africe, Indii, Brazílii, Myanmaru a dokonce i v USA.

Tyto neziskovky „občanské společnosti“ mají často blízko k aktivistické síti kolem Nadace otevřené společnosti (OSF).  Na financování projektů od Evropské komise v roce 2019, šlo celkem 98 108 326 EUR, které připadly neziskovkám spojeným se Sorosovým OSF. Vzhledem k nedostatečné transparentnosti je skutečná částka podle zprávy, která je zveřejněna společně s Evropským střediskem pro právo a spravedlnost, pravděpodobně mnohem vyšší.

Brusel mezitím financuje z peněz daňových poplatníků globální síť neziskovek přidružených k OSF, která prosazuje jednostrannou levicovou agendu: všude otevřené hranice, genderové LGBTQ, potraty, bezpodmínečný základní příjem, boj proti pravici a rasismu, nepřátelství k policii  nebo klimatickou spravedlnost. OSF využívá peníze EU od Balkánu po Brazílii přes Jižní Afriku, Indii a USA.

Na Balkáně vynaložila EU v roce 2019 nejméně 4 117 137 EUR na neziskovky přidružené k OSF, zejména v Makedonii, Srbsku a Kosovu. V roce 2019 získala Nadace Otevřená společnost Makedonie od EU celkem 1 225 528 EUR na projekt „Stay in School – Roma Inclusion in Primary Education“ a 199 998 EUR na projekt „Přístup ke spravedlnosti pro nejvíce marginalizované“. Přeloženo, EU dala přes OSF nemalou částku na inkluzi cikáňat do makedonských škol.

Institut občanské organizace pro lidská práva Skopje obdržel 66 043 eur na projekt „Lidská práva pro všechny“. Mediální projekt Metamorphosis získal v roce 2019 celkem 997 394 EUR na projekt „Zvýšení účasti civilistů v digitální agendě“. Reaktor – Výzkum v akci získal 1 241 535 EUR na projekt „Rozšíření rovnosti žen a mužů v procesu přistoupení k EU“. Marže Skopje obdržela 140 000 EUR na projekt „Přístup ke spravedlnosti pro marginalizované komunity“. 12 002 EUR přisoudí Aliance mládeže Krusevo na projekt „Rozšíření kapacity: zkoumání úlohy mládeže v mírových operacích a usmíření“.

Balkánská investigativní zpravodajská síť  BIRN obdržela v Kosovu 397 204 EUR na projekt „Posílení odolnosti současných a budoucích novinářů v Kosovu“. Téměř jeden milion EUR bylo rozděleno mezi Metamorfózu Severní Makedonie (997 394 EUR) a Open Data Kosovo , dále Centru pro transparentnost výzkumu a odpovědnost Srbsko (CRTA) a neziskovkám v Estonsku, Albánii a Černé Hoře za projekt „Zvýšení účasti civilistů v digitální agendě“.

V Jihoafrické republice poskytla EU v roce 2019 nejméně 3 599 614 EUR neziskovkám sledujícím levicovou politickou agendu ve spolupráci s nadací Open Society Foundations, jako je Jihoafrické centrum pro spory v oblasti lidských práv (SALC), které pomáhá „právníkům v oblasti lidských práv v Jižní Africe s právním poradenstvím, technickou pomocí a financováním“. Salc je společný projekt Institutu pro lidská práva Mezinárodní advokátní komory (IBAHRI) a Iniciativy otevřené společnosti pro Jižní Afriku (OSISA). Salc spolu s pěti dalšími neziskovkami obdržela v roce 2019 od EU 1 992 350 EUR na projekt out& proud: rovnost a práva LGBTI v Jižní Africe.

Africké policejní kontrolní fórum, které počítá nadace Open Society Foundations mezi své hlavní sponzory, obdrželo od EU 475 000 eur na „rozvoj kapacit jihoafrické policie pro prevenci a reakci na xenofobní násilí a zločiny z nenávisti“ (jen dodávám, že proti černochům, kteří pořádají hon na bělochy to jistě využito nebude).

Neziskovka Gender Links, která mezi své sponzory řadí nadace Open Society Foundations , obdržela od EU 142 500 eur za „ukončení genderově motivovaného násilí v Botswaně“. Gender Links and the Women and Law in Southern Africa Research Trust (WLSA), partner Iniciativy otevřené společnosti pro Jižní Afriku (OSISA), obdržel od EU 989 764 EUR za „socioekonomické posílení prostřednictvím genderově citlivé politiky, právních předpisů a opatření “ v Lesotho.

Konzervativní vláda Indie byla před sedmi lety z velké části ušetřena požehnaných aktivit Otevřené společnosti, jak v roce 2014 napsala neziskovka Monitor: „OSF nepodporuje žádné organizace v Indii.“ Zdá se, že se to změnilo: na fóru WEF v Davosu v roce 2020 totiž George Soros oznámil, že chce vynaložit 1 miliardu amerických dolarů na globální „boj proti nacionalismu“, přičemž zdůraznil zejména konzervativní vládu Naréndry Módího v Indii.

V roce 2019 EU podpořila neziskovky přidružené k OSF v Indii částkou nejméně 4 596 255 EUR, včetně projektů, jako je Work Free – Otroctví, práce a svoboda s 1 499 203 EUR, včetně 100 000 EUR pro nadaci INBI (India Network for Basic Income) a 75 001 EUR pro Open Democracy UK. 947 591 EUR šlo z EU do fondu OSF na “ Posílení organizací občanské společnosti a posílení postavení žen ve východním Uttarpradéši“.  854 725 EUR šlo společnosti Habitat for Humanity India za „posílení marginalizovaných žen prostřednictvím lepšího přístupu ke službám a výhodám“.

544 736 eur připadlo Nadaci pro sociální transformaci a Národní nadaci pro Indii za „Cesty k míru na severovýchodě prostřednictvím závazku občanské společnosti a vedoucích představitelů mládeže“. 750 000 eur šlo na projekt „Přístup k rozmanitosti pro zranitelné skupiny “ švýcarské organizace Mondiale Contre la Torture (OMCT), který v roce 2019 obdržel 1 470 000 dolarů od Open Society spolu s různými indickými skupinami.

V Myanmaru založil George Soros v roce 1994 pobočku OSF a od té doby vyvíjí tlak na pomoc rohingyjské muslimské etnické menšiny, které se nyní dostává mimořádné mediální pozornosti. Dne 12.3. zatkla vojenská junta v Myanmaru finančního šéfa Open Society Myanmar a 11 dalších zaměstnanců The Open Society, které obviňuje z nezákonného finančního manévrování a podpory povstání v Myanmaru.

V roce 2019 projekty EU v Myanmaru, jako jsou „Gender Land and Raw Materials Actions for Social Responsibility“ s Oxfamem financovaným Sorosem (200 000 EUR), „Kulturní mosty“ s Goeteho institutem a Sorosem financovaným ActionAid (1 999 750 EUR), „Strategické a integrované reakce na nenávistné projevy a dezinformace na internetu v Myanmaru “ s Phandeeyarovou nadací financovanou Sorosem (1 500 000 EUR). 1 198 683 EUR a 601 317 EUR šlo v roce 2019 z EU do “ Zajištění novinářů a svobody projevu v Myanmaru“ s Kanadským centrem pro právo a demokracii financovaným OSF . Celkem nejméně 5 499 750 EUR šlo do Myanmaru v roce 2019 z EU na projekty s neziskovkami OSF.

Celosvětově šlo nejméně 3 979 975 EUR na program humanitárních dobrovolníků EU, mimo jiné na humanitární pomoc “ (1 389 319 EUR), začleňování z hlediska rovnosti žen a mužů (1 261 361EUR), „vedoucí představitelé v oblasti rovnosti žen a mužů v humanitární pomoci“ (1 329 295 EUR), včetně 113 333 EUR pro Action Aid Myanmar, zbytek šel pro „Action Aid“ od Brazílie až po Zimbabwe.

Dokonce i v ne tak chudých USA financovala EU v roce 2019 neziskovky přidružené k Sorosovi částkou nejméně 26 984 681 EUR. 494 681 eur získala americká neziskovka  Groundswell International for Climate Change na Haiti, která v roce 2016 obdržela od Open Society 900 000 USD. 300 000 eur od daňových poplatníků EU šlo do Institutu pro výzkum ženské politiky , který byl rovněž financován Otevřenou  společností. 24 690 000 EUR šlo z EU do Mezinárodní banky pro obnovu a rozvoj Světové banky (IBRD), kterou v letech 2017–2018 financovala otevřená společnost s celkovou částkou 1 585 000 USD. A 1 500 000 eur šlo z EU mezinárodnímu záchrannému výboru, který v roce 2018 financovala společnost The Open Society v celkové výši 75 000 dolarů.

Pokud jste vydrželi číst až sem, pak všechna čest. Alespoň ale víte, nač jde nemalá část vašich daní…

Zpravodaj pro rozpočet EU Joachim Kuhs předložil dne 1. března pozměňovací návrh, který má odložit udělení absolutoria Komisi EU za rozpočet na rok 2019 . Dne 22. března se bude hlasovat o tom, zda poslanci ostatních politických skupin schválí nadměrné výdaje EU na levicové neziskovky. Myslím, že vzhledem ke složení europarlamentu nelze pochybovat o tom, že výdaje schválí…

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 5 Průměrně: 4.8]

One thought on “I z vašich daní šlo v roce 2019 z EU pro Sorosovu OSF 98 milionů eur

  1. Děkuji za info. To je mazec, jak se zachází s penězi daňových poplatníků. I když si tu politiku voliči volí, a mnozí asi nevědí co s penězi, anebo se cítí jako mesiáši a skutečně takto přispívat chtějí, třeba i kvůli dobrému pocitu …..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/i-z-vasich-dani-slo-v-roce-2019-z-eu-pro-sorosovu-osf-98-milionu-eur/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings