Klimatičtí fanatici si našli novou oběť: Každodenní vaření je údajně stejným „nepřítelem“ jako fosilní paliva

Klimatičtí fanatici si našli novou oběť: Každodenní vaření je údajně stejným „nepřítelem“ jako fosilní paliva

Cokoli, co dělá člověk, je podle klimaalarmistů hodné k zavržení. Podle nich bychom se měli vrátit do jeskyní či na stromy, chodit pěšky a stát se vegany. A tyto veganské pokrmy by měly být pokud možno syrové, neboť i vaření údajně škodí klimatu.

Na to přišla nová studie čelních klimaalarmistů, která je plně v souladu s tím, co prosazuje WEF. A nezapomínejte, že právě studie této sekty byly základem pro zavádění Green Dealu EU.

Výzkumná zpráva amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA) v současnosti vyvolává rozruch: Nedávná studie uvádí každodenní vaření v Los Angeles jako jeden z hlavních zdrojů znečištění – je podle nich na stejné úrovni jako fosilní paliva.

To, co se na první pohled jeví jako neutrální vědecké pozorování, by ve skutečnosti mohlo být dalším krokem v dlouhodobé agendě k řízení chování a kontrole každodenního života.

Vaření = klimatický hřích?

Studie NOAA hovoří jasně: Smažení, grilování a fritování produkuje takzvané těkavé organické sloučeniny (VOC), které přispívají k tvorbě ozónu v atmosféře.

Podle výpočtů výzkumníků již vaření způsobuje zhruba čtvrtinu znečištění ozónem v Los Angeles na bázi VOC – těsně za dopravou a průmyslem .

Překvapivý výsledek, který pravděpodobně vzbudí nové politické touhy v progresivistické Kalifornii, ale také v EU, která ráda přebírá vše, s čím přijde NOAA.

Skutečné nebezpečí: Reakce na studii

Samotná studie neobsahuje žádná konkrétní doporučení, ale právě to ji činí nebezpečnou. V dobách, kdy je vše zaměřeno na „ochranu klimatu“ a „transformaci,“ taková čísla často stačí k zavádění politických opatření.

Může se jednat o:

  • Přísnější požadavky na stravovací zařízení, jako jsou požadavky na filtry nebo emisní daně
  • Zákaz nebo omezení plynových sporáků, jak se již diskutuje v některých městech USA vedených demokraty
  • Kampaně za změnu kuchařských návyků, jako je „nízkoemisní“ vaření v páře nebo studená kuchyně
  • Dotace „udržitelné kuchyňské technologie“ – chytrá kuchyně místo pánve

Je to řízené nebo náhoda?

Není náhodou, že souběžně s touto studií organizace jako Světové ekonomické fórum (WEF) stále častěji vydávají doporučení, která zasahují do soukromého života lidí – od vyhýbání se masu až po snižování pokojové teploty.

Vařením se v minulosti zabýval i WEF – mimo jiné v souvislosti s technologiemi solárního vaření a podporou snižování emisí z vaření. Ačkoli WEF nebyl přímo zapojen do studie NOAA, ideologický základ byl položen.

Cokoli, co způsobuje CO₂, ozón nebo částice, je stále více vykreslováno jako morálně pochybné – například zdezdezdezde.

To, co následuje, je předvídatelné: Lidé sami jsou prohlášeni za zdroj problému. Přesně podle starých plánů Římského klubu.

Kritika politického využití vědy

Věda by měla vzdělávat – ne diktovat. Ale v současné debatě o klimatu se stále více používá jako nástroj k ospravedlnění autoritářských intervencí.

Navíc jde o „vědu“ zmanipulovanou, jejíž výsledky jsou vždy přesně takové, jaké požaduje zadavatel. 

Studie, jako jsou ty, které provádí NOAA, se často stávají – ať už záměrně nebo ne – základem politik, které již nejsou spokojeny s technologickým pokrokem nebo inovacemi, ale spíše spoléhají na změnu chování prostřednictvím tlaku a zákazů.

Nebezpečí spočívá v tom, že vědecké poznatky jsou využívány selektivně pro politické účely, kdykoli se hodí do ideologického narativu.

Na tomto pozadí se skutečnost, že emise z kuchyní mají nyní hrát ústřední roli, zdá méně jako ochrana životního prostředí, ale spíše jako kontrola.

Závěr: Od ochrany klimatu ke každodenní regulaci

Vaření je základní potřeba – nikoli klimatický zločin. Skutečnost, že kamna jsou nyní v hledáčku emisní politiky, ukazuje, jak dalekosáhlý je průnik do soukromého života.

Každý, kdo vážně věří, že záchrana planety spočívá v redesignu našich kuchyní, se možná méně zabývá klimatem než samotnými lidmi – a jejich zvyky, jejich svobodou, jejich způsobem života.

Je nejvyšší čas takový vývoj kriticky prozkoumat – než se z toho stane politický problém. Protože to, co se  dnes jeví být jen bezvýznamnou studií klimatických fanatiků, by mohlo být ospravedlněním pro příští zákaz…

 

 

 

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 13 Průměrně: 5]

8 thoughts on “Klimatičtí fanatici si našli novou oběť: Každodenní vaření je údajně stejným „nepřítelem“ jako fosilní paliva

  1. Ale veď nech nám idú osobným príkladom, nech nejedia, nejazdia, neobliekajú sa, nepoužívajú elektickú energiu, nepijú, nedýchajú, atď., a bude od nich pokoj. Aj oni budú „šťastní“, aj my budeme šťastní.

  2. Pokud si toho ještě ti naivkové, kteří pořád věří, že grýndýl je o zastavení neexistujícího oteplování, nevšimli, tak by si měli uvědomit, že VŠECHNO, co souvisí s grýndýlem, je namířeno proti lidem a škodí jim…..

  3. V „novej“ /čiže islamskej/ Európe veru nebude miesto pre klimatických či ľudskoprávnych „aktivistov“, vegánov, nadšencov surovej stravy ani inú podobnú háveď… Mimochodom, týmto ultrafanatikom nijako nevadia napr. ropné elektrárne v Saudskej Arábii, ani súkromné lietadlá amerických celebrít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *