Umělá inteligence již umožňuje vybudovat globální sledovací vězení, ze kterého není možné uniknout

Umělá inteligence již umožňuje vybudovat globální sledovací vězení, ze kterého není možné uniknout

Aby mohla být zavedena globální diktatura, je zapotřebí mít pod plným dohledem každého jedince na této planetě. Pokud pak dojde k plánované depopulaci, bude sledování zbývajícího obyvatelstva hračkou. Nicméně takový dohled lze praktikovat již nyní. A ani u sebe nemusíte mít žádný výdobytek moderní technologie. AI vás spolehlivě najde i tak, jen na základě skenu vašeho obličeje.

Jen málokdo si uvědomuje, že orwellovský svět nepřichází, ten už zde dávno je. Šrouby se pomalu, ale jistě utahují a vize světa, kde je každý jedinec pod totálním dohledem, se stává realitou.

Každý centimetr naší planety je sledován a neuvěřitelně sofistikovaná řešení „umělé inteligence“ umožňují těm, kteří sledují naši planetu, najít to, co chtějí, během několika minut.

Můžete se pokusit utéct a můžete se pokusit schovat, ale pokud vás opravdu chtějí najít, nebude to příliš obtížné. Všude kolem nás se buduje globální vězení dohledu.

I když se zcela odpoutáte od internetu a zcela se vyhnete všem formám moderních technologií, kamery a satelity vás budou stále nekonečně sledovat. A jakmile bude váš obličej identifikován, umělá inteligence může být použita k tomu, aby vás lokalizovala kdekoli na celé planetě.

Corey Jaskolski je generálním ředitelem společnosti zabývající se umělou inteligencí známé jako Synthetaic a systém, který jeho společnost vyvinula, je mimořádně působivý.

Podle NPR opravdu dokáže najít cokoli, co chcete, kdekoli na světě…

BRUMFIEL: Umělá inteligence si získává pozornost pro svůj potenciál přinést v blízké budoucnosti obrovské změny do mnoha různých oblastí, ale revoluce umělé inteligence v oblasti dohledu probíhá již nyní.

Po celá desetiletí kamery dohlížely na města, podniky a dokonce i domácnosti. Ale tyto záběry byly většinou uloženy lokálně a jejich kontrola vyžadovala pár lidských očí. To už neplatí.

Systémy umělé inteligence nyní mohou lovit dodávku ve městě, skenovat poznávací značky a dokonce i obličeje v reálném čase. Systém vyvíjený společností Synthetaic má mnoho možných využití.

Ekologická skupina se jej například snaží využít ke sledování velkých chovů hospodářských zvířat po celém světě, aby bylo možné monitorovat emise skleníkových plynů. Systém Synthetaic opravdu dokáže najít cokoliv, co chcete, kdekoli na světě.

JASKOLSKI: Pátrali jsme například po celém východním pobřeží Ruska po lodích a každou loď jsme našli během několika minut. Je to docela pozoruhodné.

BRUMFIEL: Schopnost skenovat rozsáhlé pobřeží země, jako je Rusko, je důvodem, proč tento druh technologie upoutal pozornost velkých vládních zpravodajských agentur. Sledování všeho, co je třeba sledovat, bylo vždy pracné. Dokonce i ve slavném románu George Orwella „1984“ se vševidoucí ideopolicie snažila držet krok.

Ve špatných rukou by taková technologie mohla být potenciálně použita k prosazení tyranie v měřítku, jaké lidstvo nikdy předtím v celé lidské historii nevidělo.

Zajímavé je, že Synthetaic nedávno oznámil pětiletou dohodu o strategickém partnerství s Microsoftem

Společnost Synthetaic, přední poskytovatel pokročilých řešení umělé inteligence (AI), oznámila pětiletou dohodu o strategickém partnerství se společností Microsoft, jejímž cílem je revoluce v datech a cloudových řešeních umělé inteligence.

V rámci této smlouvy poskytuje Microsoft syntetický přístup k téměř 1 milionu hodin (přibližně 114 let) cloudových výpočetních prostředků. Tato strategická spolupráce odemkne novou éru možností v oblasti počítačového vidění a analýzy dat s širokou škálou výhod napříč obrannými a zpravodajskými, komerčními a nevládními agenturními aplikacemi.

Toto partnerství pomůže výrazně urychlit inovace klíčového produktu společnosti Synthetaic, nástroje Rapid Automatic Image Categorization (RAIC). RAIC, postavený na Microsoft Azure, umožňuje bezkonkurenční možnosti vyhledávání prostřednictvím automatizovaného označování dat, což umožňuje zkoumání masivních globálních datových sad bez nutnosti předběžného trénování nebo strukturování.

RAIC byl nápomocný při sledování podezřelých čínských balónových letů prostřednictvím 18 bilionů pixelů snímků dálkového průzkumu Země bez předem natrénovaného modelu s použitím hrubého náčrtu a neoznačených dat.

Většina lidí ani neví, že tento druh sledovací technologie existuje.

A nyní umělá inteligence umožnila pozorovatelům bezproblémově propojit vše, co děláme online, se vším, co děláme offline…

S rozvojem internetu a zvýšenou závislostí na něm při provádění mnoha našich každodenních činností však mohou vlády a další komerční společnosti sledovat vše, co děláme online, a propojit to – různými způsoby – s naší skutečnou identitou a vytvořit tak kompletní profil pro každého uživatele internetu.

Například naše online nákupy, vyhledávací dotazy, které odesíláme do vyhledávačů, sociální kontakty, geografické polohy, které navštěvujeme, a vše, co děláme online, lze zaznamenat a vysledovat zpět k naší skutečné identitě.

Dohled pomocí umělé inteligence umožní zainteresovaným stranám využít sílu umělé inteligence ke shromažďování a analýze obrovského objemu dat dostupných online a jejich propojení s každou osobou.

Je však třeba poznamenat, že dohled se neomezuje pouze na online aktivity lidí. Máme na mysli to, co lidé dělají na internetu. Například sledovací kamery poháněné technologií umělé inteligence dokážou rychle rozpoznat tváře jednotlivců a sledovat je po celém městě.

Není kam utéct a není kam se schovat.

Samozřejmě, že většina z nás jim beztak ochotně předává obrovské množství osobních informací.

A velké technologické společnosti neustále hledají nové způsoby, jak vytěžit ještě více

Facebook nedávno zavedl nové nastavení „Historie odkazů,“ které vytváří speciální úložiště všech odkazů, na které kliknete v mobilní aplikaci Facebook. Pokud jste proaktivní, můžete se odhlásit, ale společnost uživatelům vnucuje historii odkazů a data se používají pro cílené reklamy.

Vzhledem k tomu, že zákonodárci zavádějí technologické předpisy a Apple a Google posilují omezení ochrany osobních údajů, Meta zdvojnásobuje své úsilí a hledá nové způsoby, jak zachovat své impérium sběru dat.

Společnost prezentuje historii odkazů jako užitečný nástroj pro spotřebitele „s vaší aktivitou při prohlížení uloženou na jednom místě,“ spíše než jako další způsob, jak mít přehled o svém chování.

„S novým nastavením už nikdy neztratíte odkaz,“ říká Facebook ve vyskakovacím okně, které vybízí uživatele, aby souhlasili s novou metodou sledování.

Společnost dále zmiňuje, že „když povolíte historii odkazů, můžeme vaše údaje použít k vylepšení vašich reklam napříč technologiemi společnosti Meta.“ Aplikace ponechává přepínač zapnutý ve vyskakovacím okně a nasměruje uživatele k přijetí historie odkazů

Netřeba dodávat, že se to neděje jen na internetu.

V dnešní době většina nových vozidel systematicky shromažďuje informace o vás…

Pokud vlastníte elektromobil nebo „digitální auto,“ raději si dávejte pozor na to, co říkáte, protože můžete být pod úplným dohledem, a to platí i pro vaše spolucestující. Budou prodána i vaše data? Ano. Vícekrát do více společností.

Existuje jediná možnost jak se tomuto sledování vyhnout: Nikdy tato auta nekupovat, nejezdit s nimi, nesedět v nich a ani nejít po ulici, když projíždějí kolem (to posledně uvedené samozřejmě příliš neovlivníte).

Když si jdete koupit nové auto, buďte velmi opatrní a dívejte se na to, s čím při jeho koupi souhlasíte.

Stačí se například podívat, s čím souhlasí každý, kdo si koupí nové Subaru…

Tady je něco, co si možná neuvědomujete. V okamžiku, kdy sedíte na sedadle spolujezdce ve voze Subaru, který využívá propojené služby, souhlasíte s tím, že jim umožníte používat – a možná i prodávat – vaše osobní údaje.

Ale vězte, že Subaru není jedinou automobilkou, která dělá takové nechutné věci.

Podobně jako některá auta mohou fungovat i různé chytré spotřebiče, kterých jsou plné moderní domácnosti.

Dostali jsme se do fáze, kdy prakticky vše, co děláme, je monitorováno a umístěno někam do databáze.

A s každým dalším dnem se dozorovací vězení, které se buduje všude kolem nás, stává ještě dotěrnějším.

Kam to všechno nakonec směřuje?

Možná bychom se nad tím měli zamyslet, protože vstupujeme do jednoho z nejchaotičtějších období v celé lidské historii.

Existuje velký potenciál pro zneužití nástrojů pro sledování umělou inteligencí a tyranie je na vzestupu po celém světě.

 

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 18 Průměrně: 4.9]

6 thoughts on “Umělá inteligence již umožňuje vybudovat globální sledovací vězení, ze kterého není možné uniknout

  1. A to se vymlouvají když mají najít zločince . Kopa naivních lidí má aplikace do obchodů , nechají se šmírovat. Sken tváře dělají pravděpodobně u vydávání OP ,pasu ,proto fotí oni, kdysi se dalo přinést foto od fotografa. Když nakupuji online na dobírku ,jméno dám jiné/ mám dvě oblíbené/ ,telefonní číslo anonym atď. Je fajn ho měnit. Obyčejným telefonem sledují,obposlouchávají hlavně ty s přístupem k netu, svůj tlačítkový telefon ráda často vypínám a nenosím ho sebou. Bankomatovou kartu nemám, nechci.Vyhněte se jakýmkoliv aplikacím.
    Jen aby jsme si jednou nenašli my je ,nezdrhnou nikam ! Tohle sladování je potřeba zákonem zakázat ,odstranit fotopasti atď ! Když je člověk opatrný a zbytečně nevyčnívá dá se mnoha sledovacím nástrojům vyhnout .Hlavně se vyhnout systému a nic od něj nechtít, našlapovat tiše a být soběstačný.

  2. dnes som čítala, že vyšla nová verzia nejakého programu Midjourney 6.0 a že sa s týmto programom dajú vytvárať fotografie, ktoré sú nerozoznateľné od skutočných fotografií. Takže keď bude treba spracovať verejnú mienku, nebudú musieť biele helmy vytvárať realitu ani presstitúti hľadať v archívoch niečo, čo by mohli napasovať, vytvoria si v UI to čo potrebujú a predložia ovečkám.

  3. Súčasná koalícia tomuto globálnemu teroru usilovne napomáha – v programovom vyhlásení má ako jednu z priorít zavedenie digitálnej evidencie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. /data/web/virtuals/342591/virtual/www/wp-includes/link-template.php on line 409
https://necenzurovanapravda.cz/umela-inteligence-jiz-umoznuje-vybudovat-globalni-sledovaci-vezeni-ze-ktereho-neni-mozne-uniknout/">View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings