Polská progresivistická vláda se vrhá do plnění agendy ve všech možných směrech – a jak je vidět, tak nezapomíná ani na tu klimatickou. Její součástí je i podpora výroby „náhradních“ bílkovin v podobě umělého masa nebo hmyzu.
V tomto případě jde o laboratorní maso, které má být již brzy oficiálně schváleno pro konzumaci v celé EU. Hlavní výrobní kapacity měly být prozatím ve Španělsku a Holandsku, nicméně zdá se, že Polsko chce v tomto směru konkurovat.
Otázka je, co na to zákazníci. Nakonec vždy přece jen rozhoduje jejich peněženka.
LabFarm, jediná společnost v Polsku, která vyrábí laboratorně pěstované maso, dostává miliony ve vládních grantech na rozšíření své činnosti. Grant pomůže společnosti navýšit kapacitu a „rozšířit“ výrobu.
Společnost byla založena v roce 2022 a tvrdí, že vyrábí „čisté, skutečné maso, které je také bezpečnější (než tradiční zdroje), protože neobsahuje antibiotika a kontaminanty.“ Důraz byl kladen především na výrobky z kuřecího masa, kde letos představili kuřecí karbanátky.
Stručně řečeno, laboratorně vypěstované maso znamená odběr kmenových buněk ze zvířat, které jsou pak „vypěstovány“ v laboratoři, aby se z nich staly různé masné výrobky.
Metodu si pochvalují zejména klimaalarmisté, kteří tvrdí, že má být šetrnější k životnímu prostředí než dnešní produkce masa (což ovšem není pravda), zatímco mnozí jiní metodu ostře kritizují, protože se domnívají, že ohrožuje mimo jiné podnikání tradičních farmářů.
Například v Itálii a dokonce i ve státě Florida bylo laboratorně pěstované maso také zakázáno.
LabFarm obdržela devět milionů polských zlotých v grantech od vládní agentury Národní centrum pro výzkum a vývoj (NCBiR).
„Získání grantu znamená, že LabFarm může realizovat výzkumný plán, který spočívá ve zvýšení výrobní kapacity a rozšíření produkce, optimalizaci bioprocesů, práci s proprietárními recepturami živin, strukturování potravinářského produktu a zvýšení zaměstnanosti,“ uvádí agentura podle Notes from Poland.
LabFarm dále píše na Facebooku, že grant využije mimo jiné i na zvýšení počtu zaměstnanců a vytvoření prototypu mokrého krmiva pro zvířata. Společnost také plánuje rozšířit své působení o prodej produktů po celé Evropě.
Vzhledem k tomu, že už nyní se k nám z Polska dováží mnoho potravinářských produktů, lze očekávat, že se záhy po schválení v EU objeví jejich laboratorní maso i v našich prodejnách…

A kdo to bude žrát?
Laboratorni maso muže žrát jen sebevrah kdo by chtěl dostat rakovinu s toho hnusu tohle bych nikomu nepřal aby dostal rakovinu muj otec na ni zemřel nikdy na to nezapomenu jak ležel v nemocnici na lužku a sotva mohl mluvit fleky po rukou a to ještě než skončil v nemocnici byl nějakou dobu na voziku nemohl ani chodit a měl vyrustky jak na rukou tak i na nohou a když skončil na nemocnični posteli teměř neměl ani bile krvinky a ředili mu i krev 😕😢 ještě dávat rakovinotvorné latky do jidla aby podobně skončili i jiní lide nepochopim že mohou existovat takové zrudy muj otec zemřel 3 srpna 2024 22´20 tohle fakt zažit nechtějte má Teta je s toho na antidepresivu co s ním poslednich 10 let žila
Poliaci boli vždy „šmejdi“.
Poliaci im to žrať nebudú, ale môžu to dávať zeleným mozgom po celom svete, aspoň skôr pokapú!
Ale ano, milí přátelé, budeme to žrát všichni až ke zdechnutí! Poloňci to dají hlavně do uzenin, paštik, tlačenek a různých masových salátů. A označené to nebude, tak jak u nás nemusí být označen hmyz v potravě. Ta turborakovina ze smrtvakcín je jim málo. Kapem pomalu. Já bych si ani to nejhorší peklo po smrti nedovedla představit horší, než ONI nám vymyseli., To co žereme, dýcháme a chemtreils, hrůzy počasí, televize plná násilií, likvidace krásné literatury – knih v knihovnách…..Opravdu ,tady se díky NIM na Zemi nedá už žít! Jako stará bych už tu eutanázii brala, kdyby to nebyl i můj smrtelný hřích .Ať ty prokleté satanistické zrůdy ve vládě, co je podporují spere sám Ďábel!!!
Nech si trhnú nohou! To sa radšej na staré kolená stanem vegetariánom…