Izrael se stal první zemí na světě, která schválila prodej hovězího masa vypěstovaného v laboratoři

Izrael se stal první zemí na světě, která schválila prodej hovězího masa vypěstovaného v laboratoři

Prodej laboratorního masa již sice povolili v Singapuru a USA, ale v obou případech jde pouze o maso drůbeží. Izrael je tak první zemí, která zahajuje také prodej umělého hovězího masa.

Izrael je, jak známo, jednou z „laboratoří“ NWO, což bylo patrné i za covidu, kdy právě do této země šly první genové mRNA injekce ještě předtím, než byly schváleny americkou FDA.

Nyní se Izrael samozřejmě přidal i k plnění další součásti agendy, která sestává z razantní změny jídelníčku. V této souvislosti se nabízí otázka: Mají toto maso také ve variantě „košer“?

Izraelská společnost dostala od zdravotníků zelenou k výrobě a prodeji prvních steaků na světě vyrobených z buněk kultivovaného hovězího masa.

Hovězí maso bude vypěstováno z buněk získaných z oplodněného vajíčka krávy Black Angus, která žije na farmě v Kalifornii.

Vývoj, který minulý týden oznámilo izraelské ministerstvo zdravotnictví, byl premiérem Benjaminem Netanjahuem oceněn jako „globální průlom.“

Tento krok následuje po schválení kuřat vypěstovaných v laboratoři v USA v loňském roce a v Singapuru v roce 2020.

Ministerstvo uvedlo, že schválení bylo součástí pilotního programu pro alternativní proteiny, který provádí ministerstvo pro řízení potravinových rizik. 

Citovalo také rostoucí celosvětovou poptávku po „produktech neživého původu“ a dodalo, že pracuje na schválení alternativních zdrojů potravin.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil tento vývoj za „globální průlom a důležitou zprávu pro potravinovou bezpečnost, ochranu životního prostředí a zájem o zvířata.“

Aleph Farms, které bylo uděleno povolení, bude vyrábět hovězí maso z buněk získaných z oplodněného vajíčka krávy jménem Lucy, Black Angus, která žije na kalifornské farmě. 

Může však trvat měsíce, než bude produkt podáván strávníkům, protože regulační orgány musí ještě schválit etikety společnosti a provést závěrečnou kontrolu.

„Řešení společných výzev, jako je potravinová bezpečnost, bude nejlepším způsobem, jak zajistit prosperitu regionu Středního východu a dalších regionů po celém světě, které jsou výrazně závislé na dovozu potravin, s důrazem na Asii,“ řekl Didier Toubia, generální ředitel Aleph Farms.

Zastánci tvrdí, že vytváření kultivovaného nebo „buněčně kultivovaného“ masa, známého také jako maso pěstované v laboratoři, by mohlo pomoci snížit dopady konvenční produkce masa na životní prostředí. 

Produkovat takové maso ve velkém by však znamenalo vysoké náklady, uvádějí odborníci. A nedávná studie navíc ukázala, že při výrobě laboratorního masa se vyprodukuje mnohonásobně víc CO2 než kolik ho za svůj život vypustí hospodářská zvířata.

Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 13 Průměrně: 5]

4 thoughts on “Izrael se stal první zemí na světě, která schválila prodej hovězího masa vypěstovaného v laboratoři

  1. Podľa rôznych „konzervatívnych“ filosemitských ultrafanatikov , akým je napr. u nás Milan Uhrík , je Izrael – vraj – jediná demokracia široko-ďaleko a treba ho /aj jeho zločiny/ všemožne podporovať…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *