Existuje mnoho důkazů faktu, že v globalistické agendě se více či méně angažuje většina světa. Čína je skvělým testovacím polem pro některé plánované restrikce, což se týká například systému sociálních kreditů nebo 15minutových měst.
A o mnohém hovoří i fakt, že právě v Číně je pobočka Schwabova WEF, kde se konají letní srazy Světového ekonomického fóra, zaměřené zejména na Asii.
Nemluvě o nedávno praktikovaném tuhém covidismu či zavádění CBDC při současném omezování hotovosti.
A zdá se, že se Čína zapojí také do výroby umělého masa, v čemž ostatně rozhodně není v rámci Asie první. Primát si v tomto směru drží Singapur, kde se začalo vyrábět a prodávat umělé kuřecí maso již před zhruba 2 lety.
Čínská společnost CellX ve středu otevřela v Šanghaji továrnu na maso pěstované v laboratoři.
Spoluzakladatel a generální ředitel společnosti CellX Ziliang Yang řekl South China Morning Post, že továrna má bioreaktor o objemu 2 000 litrů s kapacitou produkovat „jednociferné tuny“ laboratorně pěstovaného masa ročně.
Yang řekl, že brzy plánují přidat další bioreaktory.
„Poznatky z tohoto pilotního zařízení budou použity pro naše komerční výrobní zařízení, které plánujeme dokončit do roku 2025, kdy bude schopno vyrábět stovky tun produktů ročně,“ řekl Yang.
V Číně žije 1,4 miliardy lidí, takže výroba laboratorně pěstovaného masa je údajně jednou z jejich hlavních priorit, jak poskytovat živočišné bílkoviny obyvatelstvu bez závislosti na dovozu.
V květnu 2022 Peking vyjádřil svou podporu rozvoji syntetických bílkovin jako zdroje potravy, aby se snížily tlaky na environmentální zdroje způsobené tradičním chovem hospodářských zvířat, a to v rámci svého 14. pětiletého rozvojového plánu pro bioekonomiku.
Tomu předcházelo zahrnutí laboratorně pěstovaného masa a dalších alternativních bílkovin, aby se zajistilo udržitelné zásobování potravinami.
„Pilotní zařízení pomůže snížit výrobní náklady společnosti CellX pod 100 USD za libru, čímž se stane konkurenceschopnou vůči prémiovému masu,“ uvedl Yang a dodal, že spuštění komerčního výrobního zařízení společnosti CellX v roce 2025 dále sníží náklady.
„Pro srovnání, jedna libra japonského hovězího Wagyu Kobe třídy A5 se na Amazonu prodává za přibližně 189 USD.“
Yang plánuje oslovit regulátory potravin v USA, aby je mohli začít vyvážet již v roce 2025.
„Skutečnost, že jsme schopni dělat pilotní projekty a snížit náklady pod 100 dolarů za libru, je opravdu významným milníkem, který znamená přechod od výzkumu a vývoje k výrobě,“ řekl Yang. „Industrializace a komercializace je něco, na co se zaměříme příště.“
Tolik novinka z Číny. Připomínám, že také v Evropě se již brzy otevře velká továrna na umělé maso – dokonce by měla být největší svého druhu na světě.
Ta bude působit ve Španělsku a pravděpodobně bude vyrábět zejména pro evropský trh.
Umělé maso, jehož výroba je založena na systému rakovinného bujení, má podle plánů EU postupně nahradit maso zvířat, jejichž chovy se již začínají rušit.
To vše se samozřejmě děje ve jménu vylhané klimatické agendy a s tím souvisejícího boje proti CO2 a dusíku…
Rakovinové bujnění ,to bude masko.
Nic dobrého nás zřejmě nečeká,možná by nás mohl zachránit agresor.
Čína je nevyzpytatelné země po všech stránkách. Si pochází z chudé rodiny, ale už asi na všechny starosti zapomněl, nebo je ve vleku bývalých císařských rodin – iluminatů, těžko říct. Každopádně jim přejeme dobrou chuť na umělém mase, ale ať si ho laskavě nechají doma.
až bude platit pandemická smlouva WHO a změny MZP budeme to tady mít taky
Rozhodně přijatelnější než obsah střev kobylek a červů a jejich chitin. Ochutnal bych toto maso. K tomu mořské chaluhy.